Mark, Todd en Zola zijn rechten gaan studeren om de wereld te verbeteren. Ze hebben zich alle drie zwaar in de schulden gestoken, maar met het einde van hun studie in zicht ziet hun toekomst er somber uit. Hun universiteit is zo middelmatig dat de afgestudeerden vrijwel nooit in aanmerking komen voor een goede baan. Sterker nog, amper de helft slaagt voor het examen om in een rechtbank te mogen pleiten. En wanneer de drie vrienden erachter komen dat de universiteit het eigendom is van een dubieuze hedgefondsmanager, een man die tevens eigenaar is van een bank gespecialiseerd in studentenleningen, beseffen ze dat ze zijn opgelicht…

John Grishams carrière als schrijver begon toen hij op een dag in de rechtbank het schokkende relaas hoorde van een twaalfjarig meisje dat was verkracht. Het zette hem aan tot het schrijven van een thriller, De jury. In de daaropvolgende decennia is John Grisham uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden.
De oplichters verschijnt 24 oktober 2017.
€24,99 – Bestellen

 

 

In de Boekenkast mag namens A.W. Bruna vijf leesclubleden uitkiezen die het fysieke boek ontvangen in ruil voor een recensie.

De recensies zullen in november 2017 hieronder te lezen zijn.

Meelezen?  Bestel hem hier

De ## van deze ronde: #awbruna #leesclubidbk #deoplichters #johngrisham

Advertenties

Volgende »

 1. De Oplichters
  Mark, Todd en Zola zitten op Foggy Bottom Law School, een diplomafabriek met mooie carrièrebeloftes. Met een gemakkelijk leenstelsel dat voorziet in studie- en levensgeld zijn de drie rechtenstudenten begonnen aan het waarmaken van hun dromen. Helaas valt het allemaal tegen, de schuld loopt hard op en de banen liggen niet zoals beloofd voor het oprapen. Met nog een half jaar te gaan lijken de drie studenten straks te eindigen met een torenhoge schuld en zonder baan. Na de zelfmoord van hun studiegenoot en vriend besluiten de drie vrienden het roer om te gooien en zijn eer te redden.

  Wat volgt is een pakkend verhaal over drie vrienden die voortdurend achterom moeten kijken om niet betrapt te worden bij hun oplichtingspraktijken. Vanaf het begin zit je als lezer in het verhaal en volg je Mark, Todd en Zola. Het is geen bloedstollend verhaal, maar wel meeslepend, waardoor je door blijft lezen. Het laatste deel van het boek bevat de meeste spanning.

  Het onderwerp van het boek: de diplomafabrieken in Amerika is zeer interessant en origineel gekozen. Het zijn bizarre omstandigheden met hoge leningen en lage slagingskansen, waardoor veel oud-studenten in geldproblemen komen. Dit heeft John Grisham fraai uitgewerkt in dit boek.

  Het verhaal is door de auteur zorgvuldig opgebouwd waardoor je wordt meegezogen in het verhaal en het als film voor je ziet. Net als in veel van zijn andere boeken zie je terug dat de schrijver veel weet van recht en juridische zaken in Amerika.

  Hier en daar wordt in De Oplichters het randje van geloofwaardigheid wel overschreden, want de drie kunnen zeker in het begin wel erg makkelijk hun gang gaan en weten alles mooi uit te spelen, maar als je dit loslaat is het een pakkend verhaal om te lezen. Het eind van het boek is redelijk open en maakt je nieuwsgierig naar het verdere leven van de drie vrienden, maar dit wordt verder niet ingevuld door de schrijver.

  John Grisham heeft sterkere boeken geschreven, maar De Oplichters is een goed opgebouwd boek en erg interessant door het onderwerp van de diplomafabrieken dat hij gekozen heeft.

  Ik geef het boek 3 sterren.

  Like

 2. John Grishams carrière als schrijver begon toen hij op een dag in de rechtbank het schokkende relaas hoorde van een twaalfjarig meisje dat was verkracht. Het zette hem aan tot het schrijven van een thriller, De jury, waarin hij beschreef wat er gebeurd zou zijn als de vader van het meisje de verkrachters had vermoord. In de daaropvolgende decennia is John Grisham uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden. Zijn boeken zijn in meer dan 40 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen exemplaren van verkocht.

  In De oplichters draait alles om drie studenten. Om de wereld te verbeteren zijn Mark, Todd en
  Zola rechten gaan studeren. Zwaar in de schulden gestoken, maar met het einde van hun studie in zicht ziet hun toekomst er toch heel somber uit. Banen liggen niet voor het oprapen en zeker niet voor studenten van de middelmatige Foggy Bottom Law School (FBLS), de universiteit waar ze rechten studeren. Wanneer de vrienden erachter komen dat de universiteit het eigendom is van een dubieuze hedgefondsmanager en dat hij tevens eigenaar is van een bank waar zij hun studielening hebben afgesloten, beseffen ze pas goed dat ze bedrogen zijn. De drie vrienden
  proberen wanhopig een uitweg te zoeken en breken hun studie af. Ze gaan zich voordoen als beëdigde advocaten en nemen het op tegen een miljardair en de FBI. Een heel gewaagd plan, maar heeft het kans van slagen?

  De oplichters is een boek dat gemakkelijk wegleest maar tevens erg ongeloofwaardig is. Drie vrienden, Mark, Todd en Zola, gaan zich voordoen als beëdigde advocaten om zo een hoop geld te verdienen om hun hoge studieschulden te kunnen aflossen. Ook willen ze het opnemen tegen een dubieuze miljardair die hun bedrogen heeft met hun studieleningen. Al meteen beginnen de twijfels, zou dit echt zo eenvoudig gaan, en komen ze er zo gemakkelijk mee weg?

  ‘Die man daar bevalt me wel’, zei Todd en hij knikte naar een kleine gedrongen Latijns-
  Amerikaanse man van een jaar of veertig met een stuk papier en een zenuwachtige vrouw. ‘Mij ook’, zei Zola geamuseerd. ‘Hij zou onze eerste cliënt kunnen zijn.’ ‘Er zijn er zoveel om uit te kiezen’, zei Mark, bijna onhoorbaar. Zola zei: ‘Oké, Mr. Big Shot, laat ons maar eens zien hoe het moet.’ Mark slikte moeizaam, keek hen met een geforceerde glimlach aan, zei: ‘Stelt niks voor’, en liep naar het stel toe.

  De drie komen steeds verder in de problemen naarmate ze hun acties uitbreiden. De oplichterswordt onder het kopje ‘thriller’ geschaard, maar de onderhuidse spanning die je bij een thriller voelt ontbreekt. Pas tegen het einde van het boek wordt het spannender. Toch pakt het verhaal je en wil je blijven doorlezen om te weten te komen hoe het de studenten verder vergaat.
  De oplichters is een mooi origineel verhaal met een goed uitgewerkt plot. Het zet je in ieder geval wel aan tot nadenken over het Amerikaanse rechtssysteem.

  Auteur: John Grisham
  Titel: De oplichters
  Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
  Jaar van uitgifte: 2017
  ISBN: 9789400509122

  Like

 3. Opgelicht door oplichters

  Mark, Todd, Gordy en Zola zijn rechten gaan studeren op de Foggy Bottom LAW School, een universiteit die hoge bedragen vraagt voor de opleiding en gouden bergen belooft. Slechts weinigen studeren af en de beloofde banen gaan meestal aan hun neus voorbij. Het blijkt dat deze school er dubieuze praktijken op nahoudt en heel vaak komt het voor dat studenten, wel of niet afgestudeerd, met torenhoge schulden blijven zitten. Gordy ontdekt tijdens het een na laatste semester wie er achter deze zwendel zit en wie er verantwoordelijk zijn voor deze praktijken. Hij raakt er helemaal van over zijn toeren en stapt uit het leven. De drie andere vrienden gaan aan het werk met de ontdekte oplichterspraktijken en proberen de oplichters aan de kaak te stellen om hun vriend te wreken, maar ook om zelf van hun schulden af te komen. Ze breken hun studie af en doen zich voor als beëdigde advocaten. Ze nemen het op tegen een miljardair en de FBI. Als “oplichters” dus.
  De Oplichters van John Grisham is een boek over oplichters die door de opgelichte personen, die zichzelf weer als oplichters gaan gedragen, langzaamaan ontmaskerd worden. Het is een boeiend boek waarin je je af en toe afvraagt, of sommige praktijken zo simpel zijn als beschreven wordt. Het boek leest makkelijk en vlot. Alleen had ik door de verschillende identiteiten die door de hoofdpersonen werden aangenomen, af en toe moeite om iedereen uit elkaar te houden. Maar het boek blijft boeien en het blijft spannend hoe het verhaal zal eindigen.
  Ik waardeer het boek met drie sterren.

  Like

 4. De vrienden Mark, Todd en Zola studeren alle 3 rechten om de wereld te verbeteren!
  Maar weinig studenten slagen van de Foggy Bottom Law School (FBLS) en nog minder zal echt een baan kunnen vinden.
  Als ze ontdekken dat de eigenaar van de universiteit een hedgefondsmanager is die tevens ook eigenaar is van een bank voor studentenleningen, beseffen ze het..
  Ze zijn opgelicht!
  Het drietal heeft zich flink in de schulden gewerkt om rechten te kunnen studeren, nu het erop lijkt dat ze nooit in de rechtbank als advocaat komen te staan verzinnen ze een heel slim plan!

  Auteur John Grisham is een grote naam in het schrijversvak.
  Je merkt dat hij echt ervaring heeft met de rechtsgang & het wel en wee in de rechtbank.

  Soms is het verhaal een beetje rommelig en het is misschien allemaal wat te ver gezocht, maar des al niet te min is ”De Oplichters” een boeiend boek wat prettig doorleest tot het einde.

  Like

 5. Recensie de oplichters.

  Als vanouds Grisham.

  Drie vrienden, allemaal studeren ze rechten aan een nogal waardeloze universiteit. Op een dag verliezen ze op een tragische wijze een goede vriend.

  Ze komen achter een complot en gaan vervolgens op onderzoek. Koste wat kost moet de eer gered worden van hun overleden vriend. En wat dat allemaal brengt word een razend spannende tocht.

  Direct aan het begin van het boek word je door de auteur het verhaal in getrokken. Op een typische Grisham stijl verbind hij je aan het boek. Prettig lezen op een ontspannende manier maar wel met een dusdanige spannende ondertoon die als rode draad door het verhaal heen loopt.

  Bij een aantal gebeurtenissen denk je wel af en toe van: zou dit in het echt ook zo gemakkelijk gaan? Maar doordat het verhaal zo goed is opgebouwd maakt dat tikkeltje ongeloofwaardigheid helemaal niks uit.

  Een goed verhaal mag ook fictief zijn natuurlijk. Op sommige punten is dat het een tikkeltje, maar aan de andere kant zou het ook gewoon een waar gebeurt verhaal kunnen zijn. Net als in eerdere boeken blijft Grisham hier een beetje mysterieus in. Lekker lezen en niet meer stoppen! En dan ben je zomaar aan het eind van het boek. Toch zou ik dan wel willen weten hoe het de hoofdpersonen verder vergaat. Zo goed zit je in het verhaal.

  Het is ook zo maar weer zo’n boek wat verfilmd zou kunnen worden en dat geeft in zijn geheel toch weer aan wat de kwaliteit van John Grisham is.

  Like

 6. Na de eerste paar hoofdstukken leest het verhaal heerlijk door. Een echte thriller kan ik het nog niet noemen, daarvoor zit er tot nu toe te weinig spanning in het verhaal. Inmiddels op blz. 221 aangekomen. Heel benieuwd hoe dit af gaat lopen.

  Like

 7. Het boek is binnen. De kaft roept geheimzinnigheid op in warme kleuren. Ik heb nog nooit iets van John Grisham gelezen, dus ik ben heel benieuwd. De titel suggereert spanning en ik hoop dat dat bewaarheid wordt.

  Like

 8. Ik ben inmiddels begonnen in het boek en moet er wel even inkomen. Er worden een hoop getallen genoemd en straten vermeld wat ik maar even naast me neer leg nu. Ik heb nog nooit iets gelezen van John Grisham maar ben wel heel benieuwd hoe ik dit boek ga vinden. De schrijfstijl vind ik sowieso al anders dan ik gewend ben. De cover ziet er mooi uit, ik hou wel van die tinten. De achterflap spreekt me ook aan en ik ben heel benieuwd hoe de drie vrienden het gaan aanpakken. Het lijkt geen eenvoudige klus te worden en in welke bochten zullen ze zich moeten wringen?
  De uitstraling van het boek bevalt wel en het papier is stevig. Gelukkig niet zo flutterig als menig boek tegenwoordig.
  Ik heb er zin in om mee te doen en met jullie van gedachten te wisselen.
  Allemaal een hele fijne leesclub toegewenst!

  Like

 9. Het boek van John Grissom is dit weekend binnengekomen. Ik vind het erg leuk om deel te nemen aan deze leesclub, want ik heb al enkele boeken van John Grissom gelezen en elke keer weer word ik meegezogen in het verhaal. Ik hoop dat dit bij De Oplichters weer het geval is.
  De kaft van het boek is mooi en ziet er aantrekkelijk uit. Ik zou dit boek zeker oppakken in de winkel. Ik hoop dat dit boek net als zijn voorgangers heerlijk meeslepend is, een boek waar je helemaal in kunt opgaan!

  Like

 10. Inmiddels heb ik hem vanmiddag ook ontvangen. Mijn eerste indruk

  Een mooi dik boek, met warme kleuren. Een soort trappenhuis en steeg wat de inhoud van het boek cryptisch weergeeft. De titel De oplichters zegt natuurlijk dat het gaat om een fraude zaak of zoiets. Dat in combinatie met de tekst , zou je liegen om de waarheid te onthullen maken mijn verwachting compleet. Een spannende thriller over een oplichters/fraude bende die ontmaskert moet worden?

  Nou ja een verwachting van een zeer spannend boek vol intriges dus maar voor de rest kun je er concreet nog geen chocola van maken. Maar wel weet ik uit ervaring dat Grisham meestal gewoon goed betekent.

  Like

 11. Super leuk dat ik mag meedoen! Het boek heb ik al ontvangen!
  Inderdaad zie je gelijk dat ”De Oplichters” een boek van John Grisham is.
  De uitgever heeft een hele eigen stijl ontwikkeld voor zijn boeken!
  Ik heb jaren geleden weleens boeken van John Grisham gelezen, die waren wel goed bevallen, ik ben heel benieuwd naar dit boek.
  Ik heb eerst nog wat andere boeken die ik even uit moet lezen maar daarna zal ik in ”De Oplichters” beginnen!

  Like

 12. Zelf lees ik (Sandra) ook mee deze ronde, ik heb het boek ontvangen maar het zal nog even duren voor ik kan gaan beginnen. De cover ziet er in elk geval mooi uit. De stijl is direct herkenbaar als een John Grisham boek. Verwacht veel van het verhaal John Grisham is altijd wel goed.

  Like

 13. Het lijkt me super om dit boek te lezen. Ik heb eigenlijk nog nooit iets gelezen van John Grisham, terwijl ik er zulke goede verhalen over hoor! Ook het onderwerp spreekt me erg aan.

  Like

 14. De omschrijving klinkt al helemaal geweldig & ik ben zo benieuwd wat Mark, Todd en Zola gaan doen als ze ontdekken dat ze zijn opgelicht! Dat zal vast spannend worden & ik zou het graag allemaal willen lezen! Bedankt voor deze kans! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.