De blik van de kleine Isaac staat altijd op oneindig. Hij heeft een zacht gezicht maar binnenin lijkt het leeg. Hij praat niet, behalve als hij schreeuwt. Zijn ouders ziet hij sinds hun scheiding afwisselend. Zijn vader, Eric Dubon, ooit een succesvol striptekenaar, slaagt er maar niet in tot hem door te dringen.

Tot Eric de groene eend van zijn oom erft. Als Isaac de auto ziet, lijkt hij voor het eerst te reageren. Eric ziet het als een teken en besluit tegen de wil van zijn ex Isaac mee te nemen. Achternagezeten door de politie ondernemen vader en zoon een tocht die hun leven voorgoed verandert.

De groene eend is het onvergetelijke, aandoenlijke en hartverwarmende verhaal van een autistische jongen en zijn vader.

In de Boekenkast mocht namens A.W. Bruna / Signatuur tien leesclubleden uitkiezen die het boek ontvangen inruil voor een recensie. De lezers De groene eend mogen lezen zijn: Silvia van Elzelingen, Hannie van Grol, Christine de Knijf, Anita de Groot, Astrid Langeveld, Alexandra Honings, Corinne Poulssen-Adriaanse, Wilma Hartman, Dayenne Geluk-Wamsteeker en Inge Otter-helder . Meer info over het boek? Klik hier

De recensies zijn vanaf 11-04-2017 hieronder te lezen.

Meelezen?  Bestel hem hier.

De ## van deze ronde: #signatuur #leesclubidbk #degroeneeend

 

Advertenties

Volgende »

 1. Manu Causse – De groene eend 3***
  Een fabelachtige tocht door Frankrijk…

  Manu Causse (1972) is geboren in Parijs en woont in Toulouse. Hij is vertaler van beroep. ‘De groene eend’ is zijn veelbelovende debuut, dat in vijf talen verschijnt. Het boek is uit het Frans vertaald door Manik Sarkar.

  De blik van de kleine Isaac staat altijd op oneindig. Hij heeft een zacht gezicht maar binnenin lijkt het leeg. Isaac is autistisch…
  Elke week bezoekt Eric Dubon zijn zoon Isaac. De jongen is moeilijk te benaderen en zijn vader slaagt er niet in om tot hem door te dringen. Tot Eric de groene eend van zijn oom erft. Isaac lijkt voor het eerst te reageren als hij de auto ziet. Eric ziet het als een teken en besluit een roadtrip te gaan maken zonder medeweten van zijn ex, de moeder van Isaac. Wat volgt is een onvergetelijke fabelachtige tocht in de groene eend door Frankrijk, achterna gezeten door de politie.

  ‘De groene eend’ is het verhaal van een vader, Eric Dubon, die met zijn zoon, Isaac, een
  onvergetelijke roadtrip maakt. De moeder van Isaac vind dit allesbehalve leuk en doet haar
  beklag bij de gendarmerie. Vervolgens start de gendarmerie een onderzoek en stuurt een
  signalement uit van vader en zoon die rondreizen in de groene eend. Een ieder die de groene eend spot wordt verzocht om contact op te nemen. Heel bijzonder zijn de ‘geesten’ die meerijden op de achterbank. Het is even wennen maar ook verrassend.

  ‘Alles verandert,’ antwoordt de kat terwijl hij zich uitschudt. ‘De jongen, jij, het licht, de wereld, alles is permanent in verandering. Behalve ik natuurlijk.’ En om die woorden te benadrukken verandert hij achtereenvolgens in een zandloper, een zeis, een skelet en weer in een kitten. Het gaat natuurlijk heel snel, zo snel dat de geesten in de 2CV nauwelijks tijd hebben om het te zien, om bang te worden. ‘Het enige wat niet verandert is de verandering zelf,’ verklaart het diertje tenslotte op docerende toon, ‘wat het tot iets vrij belachelijks maakt, moet ik zeggen.’

  De omslagfoto is eenvoudig maar prachtig, we zien deze eenvoud terug in de jongen. Op de
  cover een vader met zijn zoon zittend aan de rand van een meer naast een groene eend. Er
  straalt een enorme rust vanuit. De schrijfstijl van het boek is mooi, poëtisch en fijngevoelig.
  Causse gebruikt mooie dromerige zinnen.

  ‘Toch is er een merkwaardige overeenkomst, of op zijn minst een parallel, tussen het geluid van de val van de coyote en de schreeuw die opstijgt uit de borst van de jongen. Nee, het is geen schreeuw. Het is een reutel. Een bromtoon. Een scheurend geluid dat tegelijk omhoogklautert en omlaagtuimelt. Een fluitende uitbarsting van lawaai die gepaard gaat met schokken en stuipen.’

  Het is een ontroerend verhaal wat je raakt. De personages zijn zeker boeiend te noemen. Manu Causse heeft alles uit de kast getrokken voor dit debuut. Hij dwaalt echter regelmatig af van zijn verhaal doordat hij zoveel wil vertellen. Hierdoor komt de relatie tussen vader en zoon en de verandering die de zoon ondergaat, ook al is deze gering, niet goed uit de verf. Ook de humor, waarvan op de cover gesproken wordt, ontbreekt. ‘De groene eend’ is desondanks een hartverwarmende roman die je meesleept en betovert en zeker de moeite waard om te lezen.

  Auteur: Manu Causse
  Titel: De groene eend
  Uitgever: Signatuur
  Jaar van uitgifte: 2017
  ISBN: 9789056725754

  Like

 2. Manu Causse (1972) geboren in Parijs en woont in Toulouse. Hij is vertaler. De groene eend is zijn veelbelovende debuut, dat in vijf talen verschijnt. Uit het Frans vertaald door Manik Sarkar.
  Uitgeverij: Signatuur
  Inhoud boek: Wat er in het leven werkelijk toe doet, is Eric allang vergeten. Elke woensdag bezoekt hij zijn autistische zoontje Isaac in de kinderkliniek om met hem karpers te observeren. Hij slaagt er maar niet in om tot hem door te dringen. Tot Eric de groene eend van zijn oom erft. Als Isaac de auto ziet, lijkt hij voor het eerst te reageren. Eric ziet het als een teken en besluit tegen de wil van zijn ex Isaac mee te nemen. Achternagezeten door de politie ondernemen vader en zoon een fabelachtige tocht door Frankrijk die hun leven voorgoed verandert. De groene eend is een verrassend, aandoenlijk en hartverwarmend verhaal over de kunst om het leven een nieuwe draai te geven.
  De kaft is echt super mooi en valt goed op. Het past perfect bij het verhaal. Als het in de winkel ligt zou ik het boek kopen, omdat de kaft opvalt en de tekst op de achterkant mij ook aanspreekt.
  Mijn verwachtingen waren dat het een ontroerende roadtrip zou zijn waar ik aan het einde de zakdoekjes erbij moest pakken. Over de zakdoekjes werd mij verteld door iemand die het boek ook aan het lezen was.
  Zijn mijn verwachtingen uitgekomen? Helaas niet. Ik moest echt wennen aan de schrijfstijl. Je leest het verhaal eigenlijk van een afstand door de vertelperspectieven. Als je vanuit de persoon zelf zou lezen zou ik meer hebben meegeleefd. Het is in ieder geval een boek waar je je hoofd bij moet houden. Je leest het niet even snel weg. Dat vind ik normaal wel fijn, maar door de schrijfstijl vond ik het moeilijk om doorheen te komen. Ben ik alleen maar negatief? Nee helemaal niet, want het verhaal op zich is wel heel mooi. Het einde was goed gedaan. Één ding begrijp ik niet helemaal, maar ik houd het een beetje vaag, want ik wil geen spoilers weggeven. Dat van de achterbank. Heb je dit boek ook gelezen en je hebt het wel begrepen hoor ik het graag!
  Het boek is €19,99 en als e-book 12,99. Het boek heeft 237 bladzijdes. Het boek is verschenen op 11 april 2017.
  Ik geef het 3 sterren.
  Ik mocht dit boek eerder lezen dankzij de leesclub in de boekenkast. Nogmaals bedankt daarvoor!

  Like

 3. Het boek oogt aantrekkelijk, een prachtige foto van een vader en een zoon, verstild. Het maakt me nieuwsgierig.
  Het boek verteld het verhaal van een autistische jongen en gescheiden ouders. Het lukt de ouders niet om tot de jongen door te dringen. Hij leeft in een compleet eigen wereld. Eric, de vader heeft iedere woensdag bezoekrecht en gaat dan naar de vijver om naar de karpers te kijken, maar de jongen spreekt geen woord. Tot de vader een groene eend, een 2cv, erft. De roadtrip die hij met zijn zoon maakt, maakt bij beide nogal wat los!

  Hoe kan ik beschrijven wat een bijzonder boek dit is? De schrijfstijl is absoluut uniek en in het begin wennen. Dat komt ook omdat het verhaal verteld wordt vanuit verschillende personen. Maar als het boek je eenmaal te pakken heeft is het gewoon jammer dat het uit is. Je moet de moeite nemen om je te verdiepen in het boek, alles om je heen te vergeten en de tijd nemen om te genieten van dit boek. Het is soms heel poetisch, filosofisch haast en geeft je redenen tot nadenken, even stil te zijn en de zin tot je door te laten dringen. Zoals deze b.v. ‘Marion gooit het hoofd achterover – niet te ver, net genoeg om de stralen op haar wang te laten botsen. Anderen zouden zeggen dat het geen botsing is, maar over strelingen en botsingen kan Marion al veel langer meepraten dan zij’

  Vind het heel jammer dat ik dit boek uit heb. Maar heb vast te snel gelezen om te willen weten hoe het afloopt deze roadtrip. De vele verwikkelingen en verrassingen aan het einde maken dat ik het boek echt nog een keer ga lezen om te genieten van de prachtige zinnen.

  Dit prachtige debuut maakt dat ik uitkijk naar een volgend boek van deze schrijver!

  Wat mij betreft 5 sterren!

  Like

 4. De Groene Eend
  door Anita de Groot 11 april 2017 +2
  De groene eend
  De groene eend Manu Causse

  Gelezen
  Het leven zit Eric niet mee. Hij is vader van Isaac, zijn zoon is zwaar autistisch. Isaac woont in een kinderkliniek. Eric gaat elke woensdag en elk weekend naar Isaac toe maar tot nu toe is er geen contact. Ook op het andere vlak in zijn leven loopt het niet lekker Eric is gescheiden en heeft inmiddels geen werk meer en ook zijn oom is inmiddels overleden van wie hij een huis erft en de groene eend. Met de groene eend gaat hij dan ook naar Isaac toe en tot zijn verwondering wil Isaac in de groene eend en op dat moment begint hun reis door het verleden en naar elkaar.

  Dit boek heeft meerdere lagen en heeft op meerdere manieren ontdekkingsreizen. Op zich is het een mooi boek maar ik had er hele andere verwachtingen bij waardoor ik eerst alles moest resetten. De humor miste ik maar de levensreis daarentegen die is prachtig.

  Like

 5. Een bijzonder boek, hierbij mijn recensie. Ik geef het boek 3 sterren.

  Isaac is een autistische jongen en niemand lijkt tot hem door te kunnen dringen. Zelfs zijn vader Eric niet, die zijn zoon wekelijks bezoekt in de kliniek waar Isaac woont. Totdat Eric een auto erft van zijn oom, een groene eend. Bij het eerste bezoek waar Eric arriveert met de eend, is de jongen gefascineerd door de groene auto en lijkt te reageren. Eric ziet dit en neemt zijn zoon, tegen de wil van zijn ex, mee in de groene eend. Samen beleven ze een bijzondere tocht door Frankrijk, achternagezeten door de politie.

  De kaft van het boek is uitnodigend met daarop afgebeeld een vader en zoon en een groene eend, met op de achtergrond de zee en een strakblauwe lucht. Dit laat zien waar het kernverhaal om gaat: een vader en zijn autistische zoon die samen op pad gaan met een groene eend. Naast Eric en Isaac schenkt de auteur in zijn boek De groene eend veel aandacht aan de andere personages die in het verhaal aan bod komen, zoals de oom, de ex, een politieagent, een serveerster uit het hotel. Deze uitstapjes leiden af van het hoofdverhaal en dat is jammer. Het lijkt alsof de schrijver te veel wil vertellen in dit 234 pagina’s tellende boek en daarbij af en toe het belangrijkste verhaal vergeet, hierdoor voldoet het boek niet aan de verwachtingen vooraf. Het opbloeien van Isaac is wel zichtbaar en wordt beschreven, maar had meer aandacht verdiend.

  Het verhaal wordt vanuit wisselend perspectief verteld, waardoor het soms even lastig te herleiden is welk personage aan het woord is. Zeker in het begin zorgt dit ervoor dat je moeilijk in het verhaal komt. Het boek bevat boeiende personages, die vaak typerend zijn voor Franse boeken en films. Een bijzondere toevoeging aan het verhaal zijn ook de commentaren van de geesten van de oom en zijn kat, die tijdens de reis van Eric en Isaac met hen meereizen op de achterbank van de groene eend.

  De groene eend is zeker de moeite waard om te lezen, want schrijver Manu Causse heeft een mooie manier van schrijven. Hij gebruikt beeldende lange zinnen, waarmee hij een proza-achtig verhaal heeft geschreven vol symboliek. Er zit een diepere laag in het verhaal die je door aandachtig lezen en herlezen uit het boek kunt halen en waarbij je elke keer weer nieuwe dingen in het verhaal ontdekt.

  Sandra, bedankt dat ik mocht deelnemen aan de leesclub!

  Like

 6. Recensie: De groene eend. Manu Causse

          Voor: Leesclub in de boekenkast
  

  De coveren de achterflap spreken me aan, ik ben echt nieuwsgierig om het boek te lezen.
  Het verhaal gaat over een vader die contact probeert te krijgen met zijn autistische zoon. De vader erft een groene 2 pk die zijn zoon prachtig lijkt te vinden. Daarop besluit de vader zijn zoon mee te nemen op een tocht door Frankrijk in deze groene eend.

  In het begin moest ik wel wennen aan de toch wel aparte schrijfstijl. Eens gewend, word ik het verhaal ingetrokken. Het boek blijkt dan immers heel mooi, geschreven met een vleugje humor en de spanning die geleidelijk wordt opgebouwd. Als vader en zoon eenmaal aan hun tocht zijn begonnen, wordt het verhaal echt heel boeiend.
  Het boek zit ingenieus in elkaar. Elk personage, uitstekend beschreven,speelt zijn eigen rol bij de ontknoping van het verhaal.
  De humor waarmee alle avonturen onderweg zijn beschreven, verlichten het toch wel triestige verhaal.

  Het boek lezen is een aparte, soms grappig,soms poëtische,intense beleving. Het doet je ook nadenken over hoe je zelf in je leven staat.
  Dat dit tevens het debuut is van Manu Causse belooft voor de toekomst. Hij is zeker een auteur die ik zal blijven volgen.

  Christine De Knijf

  Like

 7. Hierbij mijn recensie voor de groene eend.

  Isaac is dromerig , Heeft een vorm van autisme en lijkt niet veel van de wereld mee te krijgen. Zijn blik staat op oneindig en hij staart de hele dag in het niets.
  Als zijn vader dan een oude groene eend erft opent zijn blik iets.

  Een debuutroman van de Franse schrijver Manu Causse. Ik pak het boek op en de cover is werkelijk prachtig! Je krijgt daar direct een zonnig warm gevoel van. Het eerste hoofdstuk begint met het voorstellen van Isaac en je vat direct in het verhaal en in de personages die ertoe doen. Isaac en zijn vader. Isaac word op een manier beschreven die ik zou willen typeren als het stereotiepe autist en dat vind ik om persoonlijke redenen altijd best jammer. Autisme is heel veel meer dan de rainman achtige personages die vaak in de media langs komen. Maar goed die persoonlijke mening doet nit ter zake in de lijn van het verhaal.

  het tweede hoofdstuk dan en verder…en dan word het wel wat lastiger om het verhaal te kunnen volgen. verschillende personages volgen elkaar op en worden beschreven op een zeer uitgebreide levendige manier. Hierdoor heb je af en toe het idee het verhaal compleet kwijt te zijn. Je zit plots in een hele andere scene dan waar het daadwerkelijk op ging en ik kan mezelf moeilijk verplaatsten in de verhaal lijn van de schrijver. Dit maakt het verhaal complex en ingewikkeld.
  het zijn wel mooie aktes en volzinnen , poëtisch bijna maar voegt op sommige momenten niet echt iets toe aan het verhaal. Ik vond het lastig te volgen.
  Tot het eind aan toe heeft dit voor mijn gevoel het boek gedomineerd. Op zijn tijd was het prettig lezen maar dan werd dat weer opgevolgd door een langdradig afdwalend hoofdstuk.. best zonde want op zich is de schrijfwijze van de schrijver best wel mooi.

  Voor mij twee sterren in verband met het moeilijk te volgen verhaal.

  Like

 8. Sprookjesachtige fantasierijke vertelling

  De groene eend van Manu Causse vertelt het verhaal van de jongen Isaac, die autistisch is en in een kliniek zit. Zijn ouders zijn gescheiden. Zijn vader, Eric Dubon, in het boek meestal de vader genoemd, zoekt regelmatig zijn zoon op en neemt hem dan mee naar het park om naar de karpers in het meer te kijken. Hij merkt dat het zijn zoon plezier doet, maar verdere communicatie met hem is niet mogelijk. Tot de vader een groene eend erft van zijn oom. De zoon laat duidelijk merken dat hij er enthousiast van wordt en dan besluit de vader zijn zoon mee te nemen om samen op reis te gaan. Het wordt een ongeorganiseerde rit met allerlei vreemde belevenissen. Bovendien worden ze achternagezeten door de politie die ingeschakeld is door de moeder van de jongen, die in alle staten is en het absoluut oneens is met de handelwijze van de vader.
  Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Commentaren op de situatie worden gegeven door de overleden oom, de oude man genaamd, en zijn kat die “meeliften” in de groene eend. De sfeer die op deze manier gecreëerd wordt, doet sprookjesachtig aan en de opmerkingen die geplaatst worden, deden me glimlachen om de humor die erin doorklonk. Aandoenlijk is dat de zoon langzamerhand tot meer contact in staat is dan in het begin van het boek aannemelijk was. Sommige fragmenten hadden voor mij wat meer uitgewerkt mogen worden. Af en toe was naar mijn inzicht de vaart er enigszins uit en was het moeilijk de draad van het verhaal vast te houden.
  Al met al is De groene eend zeker het lezen waard. Af en toe laat het je lachen, soms een traan wegpinken. Ik waardeer het boek met drie sterren.

  Like

 9. Eric erft een 2CV en neemt zijn autistische zoon mee op reis, tegen de wil van zijn ex-vrouw. Zij is bang dat haar kind gevaar loopt en schakelt de politie in.

  Ik heb De groene eend met veel plezier gelezen. Het verhaal is ontroerend, spannend, sprookjesachtig. Er zitten heel mooie zinnen en rake metaforen in het boek.
  Zodra het verhaal begint, in het park met ‘de jongen’ en ‘de Vader’, merk je dat het geen doorsnee roman is. Je wordt als lezer gedwongen om je steeds in een ander personage te verplaatsen, elk met een eigen waarheid.
  Er zijn ook dingen búiten de werkelijkheid. Door die surrealistische elementen word je regelmatig op het verkeerde been gezet. Dat is even wennen, maar wat mij betreft is het een van de charmes van dit boek.
  De spanning wordt opgebouwd door allerlei suggesties en aannames. Maar wat is echt gebeurd en wat is illusie? Ik werd op een gegeven moment erg nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Komt het eigenlijk wel goed met Éric en Isaac? Het eind van het verhaal is mooi en hoopvol.

  Tot slot een paar pareltjes uit het boek:
  “Marion wiegt zich zachtjes met rosé en zinnen”.
  “De gendarme bewaart informatie op de composthoop, waar zijn ideeën ontkiemen”.
  Heerlijk. Een compliment voor debutant Manu Causse én voor vertaler Manik Sarkar.

  Like

 10. De groene eend van Manu Causse gaat over een vader en zijn autistische zoon. Maar het boek gaat over meer. Het gaat over liefde, over schuldgevoelens, over het verlangen naar iets anders in het leven.
  Het duurde bij mij even voor ik echt lekker in het verhaal zat, de vertelstijl is soms vrij ingewikkeld omdat er voortdurend gewisseld wordt van personage. Hierdoor was het mij niet altijd even duidelijk wie wie was. Het is geen boek dat je aan de rand van het zwembad kunt lezen zeg maar. Neem er de tijd voor, leer de personages kennen. Een boek dat zich leent om meerdere malen te herlezen en waarbij je dan ook iedere keer iets nieuws zult ontdekken. En waar je, eenmaal gewend aan de schrijfstijl, ook zeker van zult kunnen genieten!

  Like

 11. Het boek is binnen. Wat een mooie cover weer. Zomers en fris van kleur. In de boekwinkel zou ik het waarschijnlijk ook oppakken omdat ik ook wel een beetje fan ben van de eend. Als ik dan ook nog de achterkant lees zie ik dat het verhaal mij enorm aanspreekt. Dus ja waarschijnlijk zou deze in mijn mandje belanden.

  Ik verwacht een mooi ontroerend verhaal wat ons ook een inkijkje geeft in de wereld van autisme. De schrijfwijze valt nog niet veel van te zeggen want ik ken de auteur nog niet. Ik ga maar gewoon lekker beginnen. Aan iedereen die mee ook mee doet, veel leesplezier!

  Like

 12. Het boek is hier ook binnen. Wat een prachtige kaft! De kleuren lopen zo mooi in elkaar en dan de foto van een vader en zijn zoon. Het maakt me nieuwsgierig. Eerst mijn andere boek uitlezen en dan snel beginnen.

  Like

 13. Ook ik heb het boek ontvangen. Een mooie, frisse en vrolijke kaft die ik in de boekwinkel snel op zou pakken. De kaft doet vermoeden dat het om een roadtrip gaat, naar aanleiding van de flaptekst verwacht ik een ontroerende roman. Precies het genre waar ik van houd! Ik ben heel benieuwd.

  Like

 14. Bij mij is het boek zojuist bezorgd. De cover is nog mooier dan verwacht. Prachtige kleuren en een foto die uitnodigt het boek op te pakken. De flaptekst klinkt indrukwekkend, ik ben heel benieuwd naar dit boek en ga snel beginnen!

  Like

 15. Boek ontvangen, het ziet er prachtig uit en ik heb er hoge verwachtingen van. Lijkt me heerlijk om te lezen de zoektocht van vader en zoon naar elkaar en hopelijk vinden ze elkaar. Veel Lees Plezier allemaal.

  Like

 16. De post is vandaag vroeg, des te beter voor mij. Het boek is binnen. Ik vind de omslagfoto erg mooi. Valt goed op door de groene kleur en ik word er vrolijk van! Ik verwacht dat het een mooi, ontroerend en spannend boek is. Aangezien het om een autistische jongen gaat ontroerend en spannend omdat de vader Eric meeneemt op reis tegen de wil in van zijn ex.

  Like

 17. De omslag van het boek spreekt me meteen aan. Frisse kleuren en een strak lettertype. De foto van vader en zoon met de Eend bij het water straalt rust en weemoed uit.
  Op basis van de tekst op achter- en binnenflap verwacht ik een ontroerend verhaal, een beetje spannend ook, overgoten met een fijn Frans sausje.

  Like

 18. Het boek kwam net binnen. Het ziet er, door de groene kleur, fris en aantrekkelijk uit. Ook de groene eend in combinatie met vader en zoon aan de waterkant doen aandoenlijk aan. Ik verwacht een ontroerend verhaal waarin vader en zoon elkaar vinden, ondanks veel blokkades en hindernissen. Ik ben benieuwd naar het verloop en sta te popelen om ermee te beginnen.

  Like

 19. Vandaag de Groene eend in de brievenbus gekregen. De cover oogt zomers en spreekt me direct erg aan, als ik hem in de winkel zou zien liggen zou ik hem direct oppakken. Mooi kleurgebruik, lekker fris. De wagen bij zee doet me vermoeden dat het hier om een roadtrip zal gaan. Wat ik verwacht van dit boek? Na het lezen van de achterzijde verwacht ik een ontroerend boek te gaan lezen, drama met een lach en een traan. Het onderwerp spreekt me erg aan, ben reuze benieuwd.

  Like

 20. Op mijn werk ga ik dagelijks om met autistische mensen…mijn dochter heeft er ook een beetje van…ik zou graag dit boek willen lezen en een recensie schrijven.

  Like

 21. Ik wil graag ook meelezen :-). Het lijkt me zo’n heerlijk boek om te lezen,ik duim voor mezelf dat ik erbij zal zijn 🙂

  Like

 22. Eend (auto die staat in ons automuseum) autisme en familieverhaal, lijkt me interessant om te lezen en wil dan ook graag meedoen met de leesclub.

  Like

 23. Ik heb het stukje gelezen en ik zou graag verder willen lezen. Het lijkt mij heel bijzonder om te lezen. Ik schrijf graag een recensie erover.

  Like

 24. Alleen de cover vind ik al prachtig, aanwinst voor mijn boekenkast! Ook het verhaal vind ik geweldig klinken, benieuwd of het zo goed is als ik denk. Ik geef mij dus graag op voor de leesclub.

  Like

 25. Ik lees graag mee! Ik had dit boek op mijn verlanglijstje staan voor de Boekenweek, en baalde toen bleek dat het nog niet te koop is. Dit is een mooie kans 😊

  Like

 26. Ja lijkt me heerlijk om weer mee te lezen. Ik heb zelf ook een autistische dochter en alleen al door de into te lezen is er herkenning. Lijkt me een heerlijk spannend en ontroerend verhaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.