Grote kleine leugensLiane Moriarty groeide op in Sydney. In 2013 verscheen Het geheim van mijn man in de VS en stond vrijwel direct op #1 in The New York Times-bestsellerlijst. Het bleef daar langer dan een jaar in staan en werd ook in Engeland een succes. Toen in 2014 Grote kleine leugens verscheen, kwam het direct binnen op #1 in de VS – Moriarty was hiermee de eerste Australische auteur die dat ooit gelukt is.

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het allergevaarlijkst zijn…

 

 

Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

Lees ook de recensie van In de Boekenkast.

 

In de Boekenkast mocht namens A.W. Bruna vijf leesclubleden uitkiezen die het boek ontvingen in ruil voor een recensie. De lezers die Grote kleine leugens lazen zijn:
Anita de Groot
Lore van Dun
Inge Otter-helder
Sjoukje Bakker
Mireille Muls

Het boek is sinds 31 mei 2016 overal verkrijgbaar.

Titel: grote kleine leugens | Auteur: Liane Moriarty | Omvang: 448 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0613 8 | Verschijnt: 31 mei 2016 | Ook leverbaar als e-book |

#grotekleineleugens
#leesclubidbk

Heb jij het boek ook gelezen? We zijn benieuwd naar je mening, voel je vrij om deze in een reactie hieronder te plaatsen.

Meer info of bestellen van een eigen exemplaar? Klik hier

 

Advertenties

»

 1. Mijn recensie voor dit boek.

  Tot aan het einde houd het je vast

  Op een lokale openbare basisschool gebeurt van alles. Moeders en hun wel en wee, en elk huisje heeft zijn kruisje. Het dagelijkse schoolleven en de roddels die daarbij horen komen bij je langs.
  Min of meer hoofdpersonages Jane en haar zoontje Ziggy verhuizen van elders in het land naar dit Australische dorpje en komen kennismaken op de basisschool. Na een moeilijke periode is Jane als alleenstaande moeder toe aan een nieuwe start en die hoopt ze te vinden in het dorp. Al gauw maakt ze vriendinnen en kennissen maar word ze ook tegen gewerkt.

  Vanaf de kennismakingsdag gebeurt er van alles rondom alle personages in het boek.

  Een jaarlijkse quizavond voor de ouders van de school is op komst maar die verloopt niet helemaal zoals gepland.
  Er is een moord gepleegd , hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen ? Vanaf het begin van het boek laat de schrijfster je in onwetendheid over wat er gebeurt is, maar dat er iets gebeurt is ..is zeker.
  Door de vooruitblikken en mini interviews met de personages krijg je alvast een kijkje vooruit in wat er staat te gebeuren,maar toch net niet…
  Elke keer word er net niet een tipje van de sluier opgelicht maar deze manier van vertellen maakt je bloed nieuwsgierig naar het vervolg.

  Wie of wat is er gebeurt en heeft het te maken met Jane en Ziggy of toch met iets anders?

  Ook de nodige dosis humor ontbreekt niet. Het dagelijkse wel en wee van moeders van de kinderen word op een grappige manier vertolkt. Situaties en de omgeving waarin dat afspeelt word levendig maar toch niet langdradig beschreven waardoor het voelt alsof je er midden in staat. Je voelt mee met de personages en continue lopen dan die interviews dwars door de verhaallijn heen. Dit alles zorgt voor spanning humor afwisseling kortom nooit saai . Ook maakt het dat je verder wil lezen om de afloop duidelijk te krijgen.

  Het einde dan is vrij verrassend en heeft wendingen die je vooraf niet bedacht had. Wel vind ik het een en ander in de afloop wat snel afgerond. Het had hier en daar wel wat verder uitgeschreven mogen worden vond ik . Maar storend was dit totaal niet.

  Ik zou dit boek willen aanraden, het is een heerlijk boek om lekker een aantal uren in door te lezen. Het is moeilijk weg te leggen en nooit saai.
  Ik heb ook het vorige boek van deze schrijfster gelezen ( het geheim van mijn man ) maar ik vond deze zelfs beter.
  Ik begin langzaam een beetje fan van deze schrijfster te worden en ben zeer benieuwd naar wat nog komen gaat.

  Like

 2. GROTE KLEINE LEUGENS door Liane Moriarty

  Het eerste wat opvalt aan het boek zijn de zachte kleuren die je uitnodigen om het boek op te pakken.
  Het verhaal speelt zich af in en rond de basisschool Pirriwee Public , gaat over onvoorwaardelijke vriendschap en liefde, maar ook over jaloezie en vooroordelen. Je maakt kennis met de verschillende personages en hun gedachten over bepaalde gebeurtenissen en dit doorheen het hele verhaal.
  H et verhaal begint met de 40ste verjaardag van Madeline , ze rijdt haar dochtertje Chloé naar school voor de oriëntatiedag maar ziet jongeren in een auto waarvan de bestuurster bezig is met haar gsm tijdens het rijden , bij het rode stoplicht stapt ze uit om haar te zeggen dat het gevaarlijk is wanneer ze terug naar haar wagen loopt verzwikt ze haar enkel. De bestuurster achter haar stapt uit en helpt haar en dat is het begin van een sterke vriendschap en van het spannende en intrigerende verhaal.
  Je denkt vaak het te weten maar het einde is een complete verrassing.

  Eens je begint te lezen kan je nog moeilijk stoppen , het is een prachtig verhaal van hoe kleine leugentjes de oorzaak kunnen zijn van misverstanden en ruzies waarvan de kinderen de dupe worden.

  Like

 3. Het boek kwam in het begin niet op gang. De eerste 100-200 pagina’s heb ik echt mezelf moeten verplichten om door te lezen. Ik stop niet snel met boeken dus het was deels omdat ik het boek moest lezen voor een recensie en deels omdat ik echt niet graag stop met boeken. Op dit moment was ik dan ook niet weggeblazen door het boek om niet te zeggen dat ik het slecht vond. De verhaallijn bleef op de vlakte en veel situaties waren niet uitgewerkt. Er werden veel irrelevante dingen verteld.

  De laatste 100 pagina’s van het boek waren compleet het tegenovergestelde. Ik kon het boek niet meer wegleggen en moest het einde absoluut weten. Door dit deel van het boek is mijn mening dan ook beter geworden. In dit deel is er spanning aanwezig, bepaalde situaties komen samen en natuurlijk de ontknoping.

  Ondanks de slechte start heeft het boek mij op het einde toch vastgegrepen. Maar toch was het einde niet goed genoeg om mij de rest van het boek te doen vergeten. Het boek krijgt dan ook drie sterren van mij.

  Like

 4. Mijn Recensie van Grote Kleine leugens van Liane Moriarty(Dank aan uitgeverij AW Bruna en Sandra)

  Het boek begint al goed na een intrigerende introductie beginnen we met 6 maanden voor de Quizavond en zo worden we al meer het verhaal ingetrokken. Het verhaal van 3 moeders Jane is alleenstaand moeder haar zoon Ziggy is 5. Celeste is huisvrouw moeder van een tweeling Josh en Max ook 5 jaar oud en Madeline gescheiden maar weer opnieuw getrouwd zij is moeder van Zoë ook 5 jaar oud en Fred (de kinderen van Ed) zij heeft ook nog een dochter Abigail zij is 14 jaar oud haar vader Nathan is inmiddels ook weer getrouwd met Bonnie en samen hebben zij dochter Skye ook 5 jaar oud.Jane Madeline en Celeste worden vriendinnen door de kinderen die bij elkaar in de klas zitten en voor het eerst naar school gaan. Het verhaal begint wat traag maar op een gegeven moment vallen de puzzelstukjes in elkaar en word het erg spannend maar leest het ook vlot. Het boek is herkenbaar(zeker als je zelf moeder bent en schoolgaande kinderen hebt) soms wat traag maar wel heel erg leuk zeker het einde omdat dat onvoorspelbaar was en waar het in het begin hier en daar wel voorspelbaar en daardoor traag maakt het einde goed.

  Het geheim van mijn Man en nu Grote Kleine Leugens worden op een typische Liane Moriarty beschreven. Vond je het Geheim van mijn Man niets maar spreekt dit onderwerp je aan zou ik het zeker een kans geven. Het boek heeft weer typische levenslessen maar leest lekker ontspannen.

  Ik geef het boek 4 sterren

  Like

 5. Hierbij mijn recensie van ”Grote kleine leugens”.
  Het boek krijgt van mij 3 sterren.
  Bedankt dat ik het boek mocht lezen! 🙂

  ”Grote kleine leugens” wordt verteld vanuit het oogpunt van drie vrouwen.
  Madeline, Jane en Celeste.
  De 3 vrouwen ontmoetten elkaar op de dag van de orientatiedag voor kleuters op de Pirriwee basisschool.
  Alle 3 zo hun eigen problemen en geheimen!
  Madeline’s dochter uit een vorig huwelijk lijkt het, erg goed te vinden met de nieuwe vrouw van haar ex man.
  Alleenstaande moeder Jane is treurig en zoekende.
  Maar waarnaar?
  Celeste’s huwelijk is niet zo rooskleurig als het lijkt.
  Madeline en Celeste nemen de jonge Jane onder hun hoede!

  In het begin van het boek komt je door de dorps roddels te weten dat er iemand overleden is, alleen de wie en waarom niet.
  Deze dorps roddels worden verteld door mensen waarvan de namen zwart gedrukt zijn.
  Dat zijn veel namen door het boek heen en erg lastig om allemaal te onthouden of uit elkaar te houden!
  Het duurde een hele tijd voordat ik in het verhaal kwam.
  Dat kwam mede doordat ik geen binding kon krijgen met de hoofdpersonen, ze leken allemaal erg op elkaar, verder in het boek kregen de personages meer vorm en meer een eigen identiteit!

  De ontknoping is spannend en verrassend, maar de weg ernaar toe had van mij korter gemogen dan de 448 pagina’s die dit boek telt.
  De cover is schitterend, nodigt uit tot lezen en lijkt wel een symboliek voor hoe leugens de levens van de personages ontwrichten.
  Voor mij is ”Grote kleine leugens” helaas geen echte pageturner, maar toch leuk om gelezen te hebben!

  Like

 6. Mijn naam is Sjoukje, 32 jaar.
  Ik had gehoopt op een echte pageturner waarbij ik mijzelf bijna niet kan losmaken van het boek.
  Tot nu toe is dat nog niet gebeurd, maar ik begin het boek nu wel al leuker te vinden. (ik kwam er in het begin wat moeilijk doorheen) Ik ben heel benieuwd wat er nog allemaal gaat gebeuren & of ik nog verrast kan worden!
  De cover vind ik schitterend! 🙂

  Like

 7. Ik ben lore, 21jaar en studente in Leuven (België).
  Ik doe mee omdat de korte inhoud mij heel hard aansprak. Ik denk er al een tijdje aan haar vorige boek te lezen dus toen ik las dat er een nieuw boek aankwam was ik direct fan. Ik schreef me in en ik had geluk. Het is ook eens leuk om nog eens een echt boek te lezen. Tegenwoordig lees ik vooral e-boeken dus dit is een leuke afwisseling.
  Ik ben ondertussen over de helft van het boek en ben benieuwd wat er nog komt 🙂

  Like

 8. Ik ben inge, 37 jaar moeder van twee meiden en ik woon in zeeland. Lezen vind ik heerlijk vooral aan het einde van de dag als alles er op zit lekker op mijn luie stoel met een boek.

  Ik doe mee omdat deze schrijfster mij aanspreekt en ook de intro van dit boek sprak me aan. Ik heb ook aan de vorige leesclub deel genomen van deze schrijfster. Het geheim van mijn man. Dat boek was goed en darom was ik benieuwd naar dit boek. Ik ga niet heel snel in het boek maar tot nu toe stelt het boek mij niet teleur,integendeel. Ik vind de opbouw nu al beter dan de vorige.

  Like

 9. Ik ben Mireille, 55jaar, kinderverzorgster en mama van 3 volwassene kinderen. Ik doe mee omdat ik zo nieuwe schrijvers en schrijfsters kan leren kennen en andere genres, ik lees grotendeels fantasyboeken; Dit boek sprak mij direct aan door de prachtige cover en de interessante titiel.

  Like

 10. Ik wilde het boek graag lezen omdat ik haar eerste boek ook heb gelezen en ik Liane heel prettig vind schrijven. Haar eerste boek ging over relaties en nu gaat het over moeders en de terreur die zij op het schoolplein uitoefenen heel herkenbaar en ik vind het heerlijk lezen maar ook wel confronterend omdat ik zelf ook moeder ben. Ik heb geen spijt ervan dat ik me heb opgegeven want dit boek leest nog leuker als het eerste en die vond ik al heel goed(Het geheim van mijn man)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.