De negen dagen van...Januari 2016

Leesclubboek De negen dagen van Rabbit Hayes

Voor liefhebbers van Jojo Moyes’ Voor jou. Deze roman vol liefde, humor, leven en kracht raakt je recht in het hart.

Hier is een waarheid waar niemand omheen kan: het leven kun je niet sturen.
Rabbit Hayes houdt van haar ‘gewone’ leven en van alle buitengewone mensen om zich heen. Ze is gek op haar dochter, Juliet. Op haar kleurrijke, chaotische familie. En op de enige man in haar hart: Johnny Faye. Maar het lijkt erop dat de wereld andere plannen heeft gemaakt voor Rabbit. En daar heeft ze vrede mee. Want zij heeft haar eigen plannen – en nog een paar dagen de tijd om ze werkelijkheid te laten worden.
Hier is een waarheid om te onthouden: dit is een verhaal waarin wordt gelachen om de verrassingen van het leven. Een verhaal over het vinden van plezier in elk moment.

De onderstaande leesclubleden  lazen alvast voor jou De negen dagen van Rabbit Hayes

Fany van Hemelen
Christine de Knijf
Jet Spanjersberg
Inge Otter-helder
Wilma Hartman

Lees hier wat zij er van vonden.

Met dank aan A.W. Bruna voor het beschikbaar stellen van de leesexemplaren

Advertenties

»

 1. Het thema van het boek sprak mij heel erg aan, was benieuwd hoe deze schrijfster met dit thema zou omgaan. Ik was blij uitgekozen te zijn. De kaft was prachtig, sprookjesachtig en deed denken aan de boeken van Jojo Moyes. Het boek beschrijft het leven van Rabbit bekeken vanuit haar naasten in de laatste dagen van haar ongeneeslijke ziekte. In het begin viel het tegen en had ik idee wil ik dit wel lezen en zou het weg hebben gelegd als ik geen recensie zou schrijven. Maar ik ben blij dat ik doorgezet heb. Het is een prachtig boek met een lach en een traan. Het boek leest vrij makkelijk weg en maakt je bewust te genieten van het leven
  Kortom een heerlijk boek om te lezen, laat je niet ontmoedigen in het begin en zet even door dan zal je ervan genieten,

  Ik geeft het boek 3 sterren.

  Like

 2. Het thema van het boek maakte dat ik dit boek wilde lezen. De kaft van het boek leek wat sprookjesachtig en zag er uit als de boeken van Jojo Moyes.
  Het boek beschrijft het levensverhaal van Rabbit verteld door de geliefden die om haar heen staan. Het geeft een intiem kijkje in de laatste levensdagen van Rabbit. Het is af en toe heel verdrietig en moeilijk maar boek heeft ook humor. Toch vond ik het eerste stuk van het boek erg lastig om in te komen. Ik had als ik het boek niet hoefde te recenseren waarschijnlijk weggelegd, maar heb nu doorgelezen en heb daar geen spijt van.
  Kortom laat je niet afschrikken door het thema of het eerste stuk van het boek en lees lekker door dan zul je er zeker van genieten. Ik geef dit boek 3 sterren,

  Like

 3. Ik dde mee om dit boek te winnen omdar de cover mij intrigeerde. Bij het lezen van de achterflap, was ik overtuigd om het boek te lezen. Daarbij komt ook dat ik graag nieuwe auteurs leer kennen.
  Ik had tijd nodig om het verhaal te volgen. Toen ik verder las, kwam ik opeens wel in het verhaal en had toen moeite om het boek opzij te leggen, ik wou alsmaar blijven lezen.
  Het verhaal gaat over de laatste dagen van de terminaal zieke Rabbit. Ze wordt goed omringd door haar familie en haar enige dochter,Juilet blijft geloven dat haar mama stervende is. het verhaal wordt vanuit verschillende perdpectieven vertelt,Haar ouders, broer , zus en Juliet vertellen elk hun eigen manier van omgaan met de zieke.Zo leren we de ganse familie beter kennen. Ook Rabbit komt uitgebreid aan bod.
  Het is een boek met een lach en een traan;Ondanks het zware thema wordt het luchtig en integet vertelt. Ondanks ik wist dat Rabbit zou sterven, vond ik het zo spijtig dat ik er zelf verdrietig om werd.
  De schrijfster heeft een vlotteschrijfstijl, open voor iedereen.

  Het mag dan al geen hoogstaande literatuur zijn, het boek is zeker het lezen waard.
  Mijn score; 3,5 sterren

  Like

 4. Als ik deze cover zag in de winkel zou ik het boek zeker oppakken en de achterflap gaan lezen.Het zou me doen denken aan een feelgoodverhaal of een roman.
  De cover is mooi en trekt de aandacht.

  Like

 5. De negen dagen van Rabbit Hayes gaat over de laatste negen dagen van een kankerpatiente.
  Maar naast deze strijd is het een boek over een familie vol verschillende en verrassende personages en hun leven. Het zou een tranentrekker van jewelste kunnen zijn maar dat is dit verhaal niet..
  Het is een boek over het leven met al zijn ups en downs,.
  Hoewel het het afscheid nemen van het leven beschrijft zit het vol humor en hoop.
  Het doet je ook nadenken over kwaliteit en kwantiteit van het leven en herinnert je er subtiel aan dat je van elke dag moet genieten.
  Ontroerend en hartverwarmend met een prachtige,dromerige cover is dit een boek met een lach en een traan en een story die je niet snel vergeet.

  Is dit een uniek boek? Nee maar de manier waarop en de vlotte vertelstijl namen mij mee en deden me nadenken….en zelfs een traan wegpinken.
  Hoe heel de familie het afscheid van Rabbit beleeft ,wordt pakkend beschreven en doet je verder lezen. Het lijkt alsof je zelf deel uitmaakt van deze familie en het gevecht. Het boek geeft het zware kankerthema op een realistische,soms cynische maar ook bemoedigende wijze weer en dat is knap gedaan. Ook schetst het heel goed de pijn rond de praktische zaken die horen bij iemand los te laten en verder te gaan..
  Ik geef dit boek een 9 omdat het me echt raakte en de moeite waard is om te lezen.
  Ik zal zeker nog meer van deze schrijfster lezen.
  Bedankt Leesclub in de Boekenkast en A.W Bruna dat ik dit inspirerende verhaal mocht ontdekken.

  Like

 6. “De negen dagen van Rabbit Hayes” Anna Mc Partlin
  Door Christine de Knijf op zaterdag 26 december 2015 om 10:41
  1) Voor het lezen:
  Ik deed mee om dit boek te winnen omdat de titel mij intrigeerde. Ik sta ook open om mij onbekende auteurs te leren kennen. Toen ik het boek in mijn handen kreeg en de achterflap las, was ik overtuigd, dit boek wil ik lezen.
  De cover vond ik heel mooi, sober maar veelzeggend beeld.

  2)Tijdens het lezen:
  Ik had tijd nodig om in het verhaal te komen. Biij de eerste bladzijden dachtik, nee dan toch niks voor mij;tosh verder gelezen en ineens zat ik het verhaal en had moeite om het boek even opzij te leggen.

  3) Conclusie:
  Het verhaal gaat over de laatste dagen van de terminaal zieke Rabbit. Ze wordt heel goed omringd door haar ouders,broer zus en schoonbroer, haar vier neven. zelf heeft ze dochtertje van twaalf, Juliet. Zij heeft altijd goed voor haar mama gezorgd en samen zijn ze onafscheidelijk. juliet is overtuigd dat mama zal genezen maar gaandeweg aanvaard ze de nakende dood van haar mama met steun van de familie.

  Het verhaal wordt geschreven vanuit de verschillende perspectieven van haar familie en haar dochtertje. ze vertellen elk hun eigen leven en hoe ze omgaan met het nakende overlijden van Rabbit. Er wordt volop gebruik gemaakt van Flash backs, zo krijgen een duidelijk beeld van iedres karakter en het opgroeien van Rabbit;
  Rabbit is heel ziek, slaapt veek en droomt dan over haar verleden en haar eerste echte liefde, Johnny.

  De schrijfster schrijft vlot, eenvoudig en open voor iedereen. Ondanks het zware thema wordt het een verhaal met een lach en een traan.Integer, zonder dramatisch te worden, blijft het boek luchtig .
  Ondanks het feit dat ik wist dat rabbit zou sterven aan het einde van het boek, vond ik het zo jammer was ik zelf heel verdrietig.

  Het is zeker geen hoogstaande literatuur, hoeft ook niet, dit boek is het lezen zeker waard.
  Mijn score 3,5***

  Like

 7. Een ontroerend verhaal over een mooie jonge vrouw met een ongeneselijke ziekte.
  De laatste dagen van haar leven worden in beeld gebracht.Het verhaal is niet uniek en staat niet op zichzelf. Ik heb wel meer boeken gelezen over dit onderwerp en de weg naar het sterven toe. Wat maakt het dan dat dit boek een eigen verhaal heeft? De manier waarop er word omgegaan met het zware onderwerp.

  Dit word gedaan op een manier die niet al te dramatisch is maar met veel humor word gebracht.
  Een terugblik op haar leven met alle mooie ontroerende en grappige dingen die ze beleefd heeft.

  Een boek met een traan en ook veel glimlachen.Veel humor zelfspot en cynisme komen aan bod.

  Af en toe iets langdradig verteld en soms had ik een beetje moeite het verhaal door te lezen. Het alledaagse leven in de laatste dagen word beschreven en dit soms op een wat vlakke manier zonder te veel diepgang.

  Leuk is dat er continue gewisseld word van personen die rond rabbit staan. Iedereen komt aan bod en verteld zijn of haar verhaal. Dit word aangeduid door boven aan de tekst te beginnen met de naam van diegene die aan het woord is.

  In de opmaak mag dit van mij iets duidelijker weergegeven worden.maar persoonlijk denk ik dat wij een proefdruk hebben ontvangen?

  De cover is mooi en sprookjesachtig , het laat een sprookjes kabouter zien op een mooie achtergrond. Ik heb niet direct de link kunnen leggen tussen de cover en het verhaal maar mooi is hij wel.

  Al met al een mooi boek wat redelijk goed weg leest. Ontroerende, grappige, mooie momenten alles zit er in. Van mij krijgt dit boek een 7,5 omdat ik het boek gemiddeld vind. Ik heb wel eens boeken gelezen met veel meer inhoud maar slecht was het ook zeker niet. Kortom een leuk boek voor tussendoor.

  Like

 8. Misschien raar om te zeggen over een boek waarin iemand dood gaat, maar………………………het is een prachtig boek. Niet moeilijk om aan de schrijfstijl te wennen, het leest makkelijk weg.

  Goed gevonden om elk hoofdstuk door een ander persoon te laten vertellen. Het geeft goed aan hoe iedereen begaan is met de zieke op zijn eigen manier, heel realistisch, met veel humor geschreven.

  Zo lijkt het of jezelf ook deel maakt van haar familie. Veel humor, veel tranen en heel herkenbaar allemaal.

  5 sterren!

  Like

 9. De cover vind ik prachtig. Opvallend,origineel, mooi en hartverwarmend…ik zag deze cover en dacht…wat een mooi boek moet dit zijn..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.