Leuk dat je er bent, kom binnen en schuif aan.
Welkom bij Leesclubcafé Witter Zwart! Het allereerste café in de digitale leesclubstraat van de blog In de Boekenkast.
Het is voor iedereen even wennen dus je bent hierin zeker niet alleen.

Wie lezen er allemaal mee?
Anita de Groot | Antoinette van Steeg | Ans Stier | Astrid Langeveld (astrid80) | Christine de Knijf | Dayenne Wamsteeker (dayennew)| Dini van Heumen (dini1957) | Fany van Hemelen (ladyflower 74) | Wilma Hartman (Wiesm)| Hannie van Grol | Inge Brunnekneef | Marja Eeldert | Meike Damen (Meike)| Pierre Peeters (Pierre MG Peeters )| Silvia van Elzingen (silvia61ve)| Yvonne Hoogendijk

Lees je ook mee? Het boek is online te bestellen via Qualibri.nl of Bol.com,
Leesfragment

Stap 1: Even voorstellen:
Laten we beginnen met een voorstelrondje.
Dat kan hieronder.
Als je naar beneden scrolt dan zie je een eerste reactie staan van In de Boekenkast.
Daar zit ik achter. Wie is ik? Ook dat lees je hieronder. Ik zou het erg leuk vinden als jij je kort even voor zou willen stellen.
Wie ben je? Wat lees je graag? Lees je veel? Waarom heb jij je aangemeld voor de leesclub rondom Witter Zwart? Dat soort dingen.
Ja mag ook op elkaar reageren, maar open a.u.b. geen nieuwe reactie, plaats het onder die van mij. Zo houden we het overzichtelijk.

Heb je dat gedaan en heb je het boek ontvangen? Dan is het tijd voor de eerste twee vragen:
Stap 2: Vraag 1 en 2: Je hebt het boek inmiddels ontvangen. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken).

Stap 3: Wie trekt er (als eerste) aan de bel?!
Je bent begonnen met lezen en terecht gekomen op een magische grens: H5. Ho… wacht! Trap even op de rem want nu is het tijd om aan de bel te trekken. Huh?! Ja je leest het goed. Even doorscrollen naar onderen (neem er gerust een stevige borrel bij) en dan zie je het nieuwe item staan (in een reactie hieronder) H5. Lees daar even verder…en eeh proost!

Advertenties

»

 1. Stap 3 (Vraag 3) Ben je zo ver, heb je H5 bereikt? Dan zijn we reuze benieuwd. De vraag: wil je hieronder (even rechts op het oranje pijltje klikken en dan je reactie plaatsen). Kort (in max. 25 woorden je bevindingen zo ver met de rest van de lezers delen (en vooral met de auteur natuurlijk, Johan van den Ende is reuze benieuwd)…. zodra iedereen dit heeft gedaan, barsten we los met vragen over de personages, enz….

  Like

  • Ik heb al meerdere boeken gelezen over WOII. Dit boek sprak me juist aan om een kijkje binnen de SS te nemen en vooral ook hoe een SSer zich voelt bij alle wreededen en of er ook nog iets menselijks in zit. Ik ben op pagina 120 en het voldoet nu al aan mijn verwachtingen. Het boek boeit mij en leest goed weg. Je moet er wel de aandacht bij houden want het is toch heel wat anders als bijvoorbeeld een thriller waar je doorheen vliegt. Ik lees met plezier.

   Like

  • Deze oorlogsroman is anders dan het doorsnee oorlogsboek. het geeft zo”n intiem beeld van wat er binnen een SS- officier allemaal gebeurt tijdens de uitvoering van zijn werk. Een SS- officier met een geweten. Het is goed geschreven in een vlot tempo.

   Like

  • Hoofdstuk 5 is uitgelezen en voor mij is het een boek dat je niet snel doorleest. Er gebeurt toch best veel in de hoofdstukken en ook komen er meerdere namen naar voren. Dit is even wennen en het is ook niet in negatieve zin bedoeld . Johan van der Ende heeft een prettige schrijfstijl.

   Like

  • Het is geen boek dat je even vlug leest. Schrijfstijl is mooi. Inmiddels bij hoofdstuk 33. Er komen wel erg veel namen voorbij en dan bedoel ik met name die Duitse namen van de SS-officieren. Dit kan voor sommige lezers misschien problemen opleveren. Misschien als tip, het gebeurt tegenwoordig ook zelden nog, voorin een lijst met de personages?

   Like

  • A-typische oorlogsroman door de ogen van een SS-officier die met zichzelf in de knoei ligt. Leest allemaal goed weg, wel veel personages. Toffe insteek wel.

   Like

  • Een prettige schrijfstijl, die af en toe haast poëtisch aandoet. Ik ben heel benieuwd hoe de innerlijke strijd waarin Marco terecht gaat komen, gaat verlopen.

   Like

  • Ik ben inmiddels lekker aan het lezen in Witter Zwart. Ik heb meerdere boeken over de 2e wo gelezen, maar dit boek is weer heel wat anders dan ik hiervoor heb gelezen. Je leest het niet 1,2,3 weg. Je moet je aandacht erbij houden. Ik vind het erg fijn geschreven. Daarnaast staan er ook mooie citaten/ gedachten in waar je wat dieper over na kunt denken. Ik ben benieuwd waar het verhaal heen gaat.

   Like

  • Ik heb vaker boeken over de oorlog gelezen. De eerste 5 hoofdstukken voelen voor mij als een soort introductie. Er zijn veel namen, die ik niet allemaal goed kan onthouden. Pen en papier liggen naast mij om de onderlinge relaties beter te onthouden.

   Een boek met in de eerste 5 hoofdstukken veel oog voor detail. Hierdoor goed de aandacht erbij houden om geen details te missen (voor mij gevoel)

   Zit nu op blz 125 en ben benieuwd naar de verdere ontwikkelingen. Snel verder lezen maar.

   Like

 2. Vraag 1 en 2: Je hebt het boek inmiddels ontvangen. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag hieronder rechts op het oranje woordje ‘reactie’ klikken, niet een nieuwe reactie plaatsen).

  Liked by 1 persoon

  • De cover spreekt mij aan. Niet te overheersende kleuren en toch duidelijk dat het over de oorlog gaat. Ik denk dat het een zeer boeiend verhaal is. De realiteit van de oorlog en de gruwelijkheden en een SSer die toch in conflict komt met zichzelf. De nazi’s komen mij over als gewetenloze mensen maar deze SSer blijkt toch wat menselijks te hebben. Ik ben erg nieuwsgierig naar zijn verhaal.

   Liked by 1 persoon

  • De Cover geeft duidelijk aan dat het een historische roman is, de titel is heel cryptisch, het boek is lekker dik en de flaptekst spreekt tot de verbeelding, want wat zou je doen in extreme omstandigheden? ik laat me verrassen en ik denk dat ik prettig verrast ga worden als ik de recensies mag geloven!

   Liked by 1 persoon

  • Bij het zien van dit boek was ik verrast. Wat een dik boek. De cover komt wat saai en grauw over maar dat vind ik juist mooi aan dit soort boeken. Het is ook meteen duidelijk om welk genre het hier gaat. De titel verteld nog niets over het verhaal. De achterflap lijkt het mij een indrukwekkend boek met een vleugje romantiek. Ik ben heel benieuwd

   Liked by 1 persoon

  • De cover is erg treffend. Een desolaat landschap met marcherende soldaten. De titel springt in het oog, mooie grote witte letters met ondertitel dat het om een historische roman gaat.

   Na het lezen van de achterflap, verwacht ik een beklijvend boek met juiste historische inslag. Leuk dat er ook een vleugje romantiek insluipt en dat de hoofdfiguur zich vragen stelt over het naziregime en over zichzelf.
   Dit laatste verklaart mogelijks de titel. Ik ben verkeerd geweest (misschien gepusht) verklaart “zwart”, maar zie mijn fout in en wil in het reine komen en dat verklaart “witter”.

   Dikke turf, maar ik heb er zin in.

   Liked by 1 persoon

  • Hier nog steeds niks. We zijn nu een lang weekend weg dus hoop dat hij bij de buren wordt afgegeven. Fijn weekend allemaal.

   Like

  • De cover spreekt mij meteen aan. Die donkere foto van soldaten geeft de setting van het verhaal, WOII, goed weer. De korte inhoud maakt me nieuwsgierig. Normaal worden SS – officieren als mannen zonder hart afgebeeld maar deze officier blijkt over grote gevoelens te beschikken.Het is dat ik nog in een ander boek bezig ben anders was ik er onmiddellijk aan begonnen zoveel goesting heb ik om het te lezen.

   Liked by 1 persoon

  • De cover is in bruintinten en doet somber aan, het geeft voor mij al de sfeer van de oorlog weer. Er gaat dreiging van uit. De tekst op de achterkant nodigt uit tot lezen. Een SS-officier die in conflict komt met zichzelf. Spannend hoe dit verhaal verloopt!

   Liked by 1 persoon

  • Witter Zwart speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en ik vind dat de sfeer van de cover daar heel goed bij past. Geen drukke en uitbundige kleuren, zoals je nu vaak ziet, maar rustiger en ik denk dat dit passend is voor het boek. Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek n.a.v. de achterflap. Ik ben benieuwd voor welke keuzes Marco komt te staan en hoe hij daar mee omgaat. Ik denk dat dit boek de SS-er een gezicht geeft en dat lijkt mij zeer boeiend.

   Liked by 1 persoon

  • Ja het boek is hier binnen! Een cover die past bij een historische roman. Mooi gesealed ingepakt, keurig netje. De juiste keuze maken, hoe doe je dat? Vind dat zelf in vredestijd al heel lastig zeker voor grote levensvraagstukken, maar hoe zal dat zijn in vredestijd. Ben heel benieuwd naar het boek, een lekkere dikke pil.

   Liked by 1 persoon

  • Ik heb het boek net van mijn buurvrouw gekregen. Het boek ziet er prachtig verzorgd uit. De cover is in bruintinten uitgevoerd, past erg goed bij het thema. Ik verwacht een prachtige roman waarin de strijd van Marco over de juiste keuzes boeiend verteld word. Er komt ook romantiek in voor. Ik ben benieuwd, eerst nog een ander boek uitlezen.

   Liked by 1 persoon

  • Ik heb het boek net pas uitgepakt, het werd bezorgd toen ik net de deur uitging naar een boekpresentatie van Angelique Haak.
   Wat een groot en zwaar boek dacht ik gelijk.
   Keurig verpakt en de cover ziet er schitterend en indrukwekkend uit.
   Net de achterflap gelezen en ik verwacht een mooi en ontroerend oorlogsboek.
   ik ben benieuwd.

   Liked by 1 persoon

  • Mooie aansprekende cover met die zwart wit foto van soldaten in de oorlog. Zo te zien jonge jongens nog, die de oorlog ingestuurd worden. :/ Ik verwacht een menselijk verhaal te gaan lezen, waarin moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Zal de hoofdpersoon helemaal zwart blijken te zijn of toch witter zwart?

   Like

  •     De cover straalt een bepaalde oudheid uit. Het past bij het genre Historische roman.
   

   De militairen die zichtbaar zijn, geven een indruk waar het verhaal over zal gaan.
   De kleuren zijn somber.

   Als ik de achterflap lees, vind ik de cover passend bij het thema: oorlog.

   Ik verwacht een verhaal die mij zal raken en meetrekken in het gebeuren.
   Mijn gevoel zegt dat ik verrast zal gaan worden. Hopelijk klopt dit 😉.

   Er zijn al veel boeken verschenen over de oorlog, maar dit zullen er nooit teveel worden. Deze tragiek mag nooit vergeten worden.
   Ik kijk uit naar het verhaal!

   Like

  • Ik vind de cover erg bijzonder. Je kunt zien dat het een boek is dat over de oorlog gaat. Ik ben benieuwd waar de titel voor staat. Er zijn al veel oorlogsboeken, maar dit boek klinkt anders dan andere boeken met dit onderwerp. Ik heb super veel zin om het te gaan lezen en met zijn allen over het boek te praten. Hoe we het ervaren.

   Like

  • Allereerst bedankt voor het mooie boek Johan. Gelukkig toch nog gekomen.
   Wat me het eerst opvalt is het formaat van het boek. Best groot en zwaar. De cover is in bruine tinten gehouden met militairen op de voorgrond. Hieraan zie je eigenlijk meteen dat het om een oorlogsboek gaat. Ik vind het jammer dat de naam van de schrijver zo klein op de voorkant staat, dat had voor mij groter gemogen.
   De achterflap met zijn korte beschrijving triggert me. Heel benieuwd hoe het verhaal is van Marco Corletti. Het gegeven dat het verhaal zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt deed het meteen voor me. Ik ben namelijk heel erg geïnteresseerd in dit onderwerp.
   Ik verwacht een spannend maar ook ontroerend en heftig. Ik heb erg veel zin om deze roman te gaan lezen.

   Like

  • Het is een dikke historische roman, die de oorlog nu eens vanuit een andere kant gaat bekijken. Door de cover met de soldaten is het duidelijk dat het over de oorlog gaat en de achterflap maakt nieuwsgierig. ik ben benieuwd om te ontdekken hoe Marco misschien veranderd is door de oorlog. Ik vraag me af of hij met zijn keuze kan leven en welke prijs hij hiervoor betaalt. Ook een nazi heeft gevoelens en ben benieuwd hoe deze echt zijn.

   Like

  • Hoi, mijn naam: Sandra Hutchison (47). Het is al weer wat jaartjes terug toen mijn dochter en ik dit blog begonnen. Nu hebben we sinds kort een heel team recensenten, waardoor we dit soort leuke acties kunnen organiseren. Ik lees graag en veel. Mijn favorieten zijn thrillers en romans, maar ik sta zeker open voor andere genres. Zo kwam ook Witter Zwart op mijn pad. Ik las en was echt onder de indruk. Toen de auteur van dit indrukwekkende oorlogsverhaal mij vroeg om een leesclub te organiseren rondom dit boek zei ik natuurlijk direct JA! En wie ben jij?

   Liked by 2 people

   • Hoi, ik ben Fany en sinds kort recensent bij dit leuke team. Deze leesclub leek me leuk om eens buiten mijn comfortzone te gaan. Ik gen gek op veel soorten genres, maar een oorlogsverhaal was iets wat ik vroeger ver van mij hield. Onverwachts las ik dan toch een boek over de oorlog en sinds toen is mijn interesse ook gegroeid. Dit genre is vaak hard toch ook hoopvol en boeiend. Voor iedereen een fijne leesclub en veel leesplezier!

    Liked by 1 persoon

  • Hallo! Mijn naam is Dayenne (30) en sinds deze zomer onderdeel van het team recensenten van In de Boekenkast. Ik lees en recenseer met veel plezier en vind het leuk om met een groep enthousiaste lezers een boek te bespreken.
   Ik lees graag romans en thrillers. Daarbij heb ik ook altijd een voorliefde voor boeken die zich tijdens de oorlog afspelen, ik ben daarom erg benieuwd naar Witter Zwart.
   Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit kun je me in de keuken vinden. Ik houd van koken en bakken en probeer vaak nieuwe recepten. Ook ben ik graag buiten en maak ik graag een wandeling door het bos of over het strand.

   Liked by 2 people

  • Hoi Mijn naam is Anita, ook sinds deze zomer recensent voor in de Boekenkast. Over het algemeen lees ik veel thrillers maar de laatste paar jaar sta ik ook open voor andere Genres. Dit jaar heb ik heel veel romans gelezen en debuten maar ik sta eigenlijk open voor allesbehalve Horror dat is niet mijn ding. Ik heb van Cees van Rhienen de tip gekregen om dit boek te lezen maar eigenwijs als ik toen was heb ik dat niet gedaan en nu met elkaar heb ik veel zin in om het te gaan lezen. Ik wens iedereen veel plezier met het lezen van het boek en dat we met elkaar een leuke leesclub zullen hebben!

   Liked by 2 people

  • Hoi ik ben Yvonne (64) en sinds juli recensent voor In de boekenkast. Ik kom uit een echte leesfamilie. Ik lees graag romans, thrillers en waargebeurde verhalen. Horror, sf en fantasy zijn niet mijn ding. Ik heb al aan diverse leesclubs van Hebban meegedaan. Het voegt iets toe aan het lezen van een boek om de mening van anderen te zien. Andere hobby’s van mij zijn haken en lange wandelingen met onze hond maken.

   Liked by 2 people

  • Ik ben Antoinette,41 en moeder van twee tienerdochters.
   Ook ik ben recensent van dit blog.
   Wat lees ik graag, tja van alles behalve kook-en tuinierboeken.

   Debuten of onbekende auteurs trekken mij de laatste jaren meer aan. Hoe mooi is het om iets onbekends te ontdekken.

   Johan van den Ende is voor mij een onbekende, dus mijn nieuwsgierigheid is gewekt! Ik heb er zin!

   Alvast veel leesplezier allemaal.

   Liked by 2 people

  • Hoihoi. Mijn naam is Astrid Langeveld (38 jaar). Ik ben getrouwd en ik heb 2 kinderen van 10 en 13 jaar. Ik ben net als de rest hiervoor ook onderdeel van dit gezellige team. We lezen thuis allemaal en de kinderen helpen ook mee met de recensie (kinder)boeken. Ik lees alle genres. Ik houd zelfs van sf en fantasy. Ik ben erg benieuwd naar Witter Zwart. Het lijkt mij erg indrukwekkend en het boek met een leesclub lezen vind ik nog specialer, omdat je dan dieper het verhaal in gaat. Naast lezen houd ik ook van films en series kijken.

   Liked by 2 people

  • Hoi ik ben Ans Stier en lezen is een grote hobby naast puzzelen en geocachen. Mijn favoriete genres zijn thriller, fantasy en waar gebuurde verhalen (beetje afhankelijk van het onderwerp maar zeker oorlogsverhalen). Reizen doe ik graag en ik vind het ook leuk om een boek te lezen wat zich afspeelt in een land waar ik ben geweest. Ik ben gek op de natuur dus als het mooi weer is ben ik graag buiten.

   Liked by 2 people

  • Hallo, ik ben Hannie van Grol (72) en sinds enige maanden vaste recensent bij In de boekenkast. Het bevalt me prima, de mooiste boeken komen langs en ik mag heel veel lezen nu, wat echt een grote hobby is van mij. Ik houd erg van thrillers en romans, maar ook andere genres kan ik waarderen. Witter Zwart spreekt me erg aan omdat het een oorlogsboek is. Ook ben ik heel benieuwd naar deze leesclub rond dit boek.

   Liked by 2 people

  • Ik ben Dini 61 jaar en ik verslind boeken, favoriete boeken zijn thrillers maar ook een mooie roman of een biografie lees ik graag.
   Omdat dit boek mij wel aansprak heb ik mij opgegeven. Ik heb al aan de nodige leesclubs meegedaan. Hier wordt het mijn eerste dus ik ben benieuwd.
   Momenteel lees ik voor de leesclub van ThrillZone zelfs twee boeken. Ook een unicum maar het is een tweeluik dus vijf van ons mochten beide boeken lezen. Ademnood en Comeback van Belinda Aebi.
   Ik ben een snelle lezer dus hier meedoen is geen probleem.
   Lijkt mij wel fijn na twee thrillers weer een ander genre.

   Liked by 1 persoon

  • Mijn naam is Wilma, ik ben 55 jaar jong en sinds deze zomer vaste recensent bij In de Boekenkast. Ik woon in ’t Gooi in een gewoon rijtjeshuis met mijn man, mijn poezendames en een Finse laphond van een half jaar. Ik heb twee volwassen zoons die zelfstandig wonen. Lezen is mijn grote passie en geschiedenis heeft mijn interesse. Dat legt dan ook gelijk de link met deze boekenclub. Ik lees veel en eigenlijk alles wat los en vast zit. Horror en science fiction is niet echt mijn ding.

   Liked by 2 people

  • Hallo, ik ben Inge, 46 jaar en al vanaf kinds af aan dol op lezen. Mijn favoriete genre is thrillers. Heerlijk die spanning. Ook vind ik oorlogsboeken geweldig. Deze tijd mogen we niet vergeten vandaar dat ik me ook heb opgegeven. Vaak vind ik dit indrukwekkende boeken. Ik zou wel graag wat meer tijd willen om te lezen. Met m’n gezin en hond en werk kom ik soms tijd te kort. Ik hoop op een gezellige leesclub.

   Liked by 2 people

  • Hoi ik ben Silvia, 57 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen en oma van Joost. Ik werk op een dac met verstandelijk beperkte mensen en in mijn vrije tijd ben ik een veellezer. Ik recenseer voor verschillende sites en uitgeverijen en word regelmatig ingezet als proeflezer van een manuscript. Gaaf om te doen maar het vergt ook enorm veel tijd. Ik lees het meest thrillers maar ook oorlogsboeken en sommige roman, ya en kinderboeken vind ik heerlijk om te lezen. De tweede wereldoorloog is bv een onderwerp dat me triggert en waar ik al enorm veel over gelezen heb. Fijn om weer aan een leesclub mee te mogen doen. Altijd fijn om samen een boek te bespreken.
   Ik heb er in ieder geval zin in.

   Liked by 1 persoon

  • Dag allemaal, ik ben Pierre Peeters, een 59 jarige Belg uit Bassevelde (Oost-Vlaanderen).

   Ik ben sinds kort aangesloten bij het team recensenten van In de Boekenkast. Voorheen plaatste ik o.a. recensies op hebban.nl, bol.com en goodreads.com.

   Ik lees erg graag en hou van veel genres. Vroeger las ik vooral thrillers en spannende boeken, maar de laatste jaren heb ik andere genres (her)ontdekt.

   Nu lees ik veel YA-boeken, jeugdboeken, prentenboeken en ook geregeld romans over WOI en II.

   Tijdens de voorleesweek lees ik voor aan de kinderen in de bib en op school.

   Witter Zwart trok mij onmiddellijk aan en ben echt benieuwd naar dit boek. De schrijver is mij nu nog onbekend. Ik hoop op een spannend, verhelderend en leerrijk boek en een heel leuke leesclub.

   Ik kijk er al naar uit.

   Liked by 2 people

  • Dag iedereen, ik ben Christine (58 jaar), gehuwd, moeder van drie volwassen kinderen en oma van 2 schatten van kleinkinderen. Ik lees iedere dag want een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Het is voor mij hier de eerste keer na een lange tijd en ik heb er enorm veel zin in

   Liked by 2 people

  • Dag lieve lezers van de leesclub Witter Zwart.

   Ik ben Johan van den Ende en heb de dikke pil geschreven die bij de meesten van jullie vandaag op de deurmat is gevallen. Als ik niet schrijf ben ik zelfstandig ondernemer die een zeilmakerij runt. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Joanne en heb een dochter van 23 en een stiefzoon van 27.

   Witter Zwart.
   Ik ben met dit boek begonnen in de zomer van 2012, op het strand in Turkije, Ik had alle meegezeulde boeken al gelezen en voelde hoe het verhaal dat ik al zo lang met mee had gedragen op dat moment zich steeds sterker naar voren drukte. Op een ochtend zei ik daarom tegen Joanne: ‘Ik ga een boek schrijven, laten we een blocnote en pennen kopen.’
   Het moest over Italië gaan, iets met aristocratie en zeker over de oorlog. Twee personages doemden als eerst heel sterk bij mij op in een scene die ik ooit wel heb gescheven maar die het boek nooit heeft gehaald. Ik zal in een later stadium nog wel vertellen wie die twee personages waren.Geschreven scenes die het boek niet hebben gehaald; daar zijn er heel veel van. Het boek telt nu 464 pagina’s, maar er zijn er naar schatting wel 2000 geschreven. Marco kwam als personage langzaam tot ontwikkeling, ik denk dat hij volledig voor mij in beeld was in 2015 en vanaf dat moment werd hij mijn onbetwiste hoofdpersoon en kreeg het verhaal de vaart die het voor mij nodig had om tot wasdom te komen. Joanne is van meet af aan mijn eerste lezer en beoordelaar geweest en het is dan ook mede dankzij haar onaflatende constructief kirtische oordeel dat Witter Zwart de roman is geworden die jullie nu gaan lezen: een boek dat van diep onder mijn huid op het papier is geslopen.

   Ik heb veel zin in de leesclub en wens jullie met mijn roman en met elkaar een aantal top weken! Ik volg al jullie posts en zal alle vragen met plezier beantwoorden! Ook zal ik af en toe wat bijzondere achtergonden met jullie delen die voor slechts weinigen bekend zijn.

   Hartelijke groet,
   Johan

   Liked by 2 people

  • Leuk Johan om kennis te maken met je. Fijn om al wat achtergrond informatie te lezen. Ik ben nieuwsgierig naar je boek, maar ik moet eerst nog een ander boek uitlezen.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.