Welkom bij het leesclubcafé rondom de thriller Stoel 7A. Dit is alweer de vijfde titel die we op deze manier gaan bespreken. IStoel 7A is een thriller van auteur Sebastian Fitzek. Hij schreef eerder onder andere de bestsellers Passagier 23, Het pakket en Het Joshuaprofiel. We starten met lezen rond 8 februari, iedereen die meeleest heeft de tijd tot en met 4 maart daarna zullen alle recensies hier geplaatst worden. Met dank aan The House of Books.

Waar gaat het boek Stoel 7A over?
Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt…

Wie lezen er mee?
Anita de Groot| Antoinette van Steeg | Dayenne Wamsteeker | Fany van Hemelen | Pierre Peeters | Hannie van Grol | Sandra Hutchison | Wilma Hartman

Lees je met ons mee met een eigen exemplaar? Je bent meer dan welkom. Het boek is ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld via Bol.com
Zo nu en dan komen er vragen voorbij, schroom niet om deze te beantwoorden en er mag op elkaar gereageerd worden, maar hou het vriendelijk.

Veel leesplezier!

Stap 1
Vraag 1 en 2: Je hebt het boek in huis. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken)

Advertenties

»

 1. Hoge verwachtingen omdat Fitzek altijd goede dosis spanning en psychologische onderbouw weet te creëren. Crisissituatie op het vliegtuig of toch niet want inderdaad die hand kan van alles betekenen. Benieuwd of hij zijn hoge niveau blijft halen dus ja wel kritisch.

  Like

 2. Vraag 1 en 2: Je hebt het boek in huis. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken).

  Like

  • Ik vind de cover zeer toepasselijk en zou het zeker oppakken in de boekwinkel om daarna de flaptekst te gaan lezen en die spreekt zeer aan. Dit is niet mijn eerste Fitzek mijn vorige ervaringen met Fitzek waren zeer spannend en door hem ben ik andere duitse thrillers gaan lezen. Scandinavie heeft de naam voor thrillerschrijvers maar ik vind de duitsers ook heel erg goed schrijven dus ik hoop weer net zo omver geblazen te worden als met passagier 23.

   Like

  • De cover spreekt erg tot de verbeelding, de deur van een vliegtuig en een hand op het raam. Waarschijnlijk van iemand die heel graag het vliegtuig uit wil, het is tenslotte een thriller. Ik ben benieuwd. Na het lezen van de samenvatting verwacht ik een bloedstollend spannende filmisch geschreven thriller. Hoge verwachtingen van dit boek.

   Like

  • Mooie aantrekkelijke cover die uitnodigt om het boek ter hand te nemen. Ik stelde mij onmiddellijk de vragen: “Wat is daar godsnaam aan de hand?” en “Hangt diit vliegtuig al in de lucht?”
   Na het het lezen van de flaptekst verwacht ik een erg spannend boek met veel psychologische inslag.

   Like

  • Ik vind de cover erg aantrekkelijk een een beetje creepy, zoals je ook wel verwacht van een thriller. Ik verwacht gezien de tekst op de achterflap een erg spannend boek. Maar ook dat omdat het een boek van Fitzek is. De meeste boeken die ik van hem gelezen heb, zaten erg goed in elkaar en stonden bol van de spanning.

   Like

  • Ik vind de cover opvallend en pakkend. Vooral die hand die zichtbaar is bij het raam. Ik verwacht weer een typische Fitzek te mogen lezen. Korte hoofdstukken, snelle verhaallijn en een hoop spanning.

   Mijn verwachtingen liggen vrij hoog. Dus ik kijk uit naar dit boek.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.