Wij leugenaars

Wij leugenaars Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar daarmee ook de leugens en familiegeheimen.

 

 

 

 

Het boek gaat over Cadence, een 17-jarige meisje die samen met haar familie de zomervakanties doorbrengt op een privé-eiland die eigendom is van haar opa. Het verhaal gaat vooral over de jaloezie en ruzies en de geheimen van haar familie en het eiland. Samen met haar neef Johnny, haar nicht Mirren en de mysterieuze Gat geniet ze van leuke vakanties. Elke zomer is Cadence met haar familie op dit eiland totdat er tijdens de 15e zomer wat ongelofelijks gebeurt. Daarna is ze twee jaar afwezig. Wanneer ze besluit terug te komen heeft ze erg veel last van zware migraine, maar weet nauwelijks wat er een aantal jaar geleden is gebeurt. Wat als ze erachter komt wat er die zomer is voorgevallen? Wil ze het wel weten?

Wij leugenaars is op een aparte manier geschreven. Dit maakt het in het begin even wennen, maar uiteindelijk leest het verhaal toch erg vlot. De poëtische schrijfstijl van de auteur maakt dit boek tot een echte topper. Er gebeuren in dit boek dingen die totaal niet te voorspellen zijn. Vooral het einde is echt fantastisch, origineel en ontroerend. Een boek dat je niet mag missen!

 

Titel: Wij leugenaars
Originele titel: We were liars
Auteur: E.Lockhart
Vertaling: Sandra van de Ven
Uitgever: De Fontein
ISBN13: 9789026138041
Categorie: Jeugd
Leeftijd: 12-16 jaar
Uitvoering: paperback
Prijs: €14,99
Pagina’s: 240
Verschijningsdatum: 2015
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 12-08-2015

Meer informatie over het boek of direct reserveren? Klik hier

Ook verkrijgbaar als Ebook voor €9,99

Advertenties