Waar het licht isEen meisje leert weer van het leven te houden door een jongen die van plan is te sterven.

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet.
Violet Merkey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

 

 

Violet Merkey en Theodore Finch zijn eigenlijk tegenpolen van elkaar. Theodore is de freak van de school en Violet het altijd vrolijke populaire meisje, maar misschien is dit helemaal niet zoals het lijkt. Sinds de dood van haar zus is niets meer zoals het lijkt. Violet en Theodore Finch ontmoeten elkaar op de rand van de klokkentoren op school. Vanaf dan is het al snel duidelijk dat er hier teminste een vriendschap aan zit te komen. Langzaam komen wij in de loop van het verhaal meer over deze twee personages te weten. Violet en Theodore werken samen aan een project voor school. Hierdoor maken ze samen allerlei dingen mee. Violet komt steeds weer wat vrolijker in het leven te staan, maar wat is er met Finch aan de hand?

Dit boek is niet iets wat je zomaar even luchtig tussendoor moet willen lezen, daar is het verhaal veel te goed voor. Het is geschreven in een poëtische schrijfstijl en richt zich vooral op het leven van de twee hoofdpersonages. Kort samengevat is dit boek erg mooi, en een onverwacht tragische liefdesverhaal.

Titel: Waar het licht is
Auteur: Jennifer Niven
Vertaling: Aleid van Eekelen-Benders
Uitgever: Moon
ISBN13: 9789048821785
Categorie: Young
Leeftijd: 14 – 18 jaar
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,99
Pagina’s: 336
Verschijningsdatum: april 2015
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 26-08-2015

Meer informatie over het boek of direct reserveren? Klik hier

 

 

 

Advertenties