Abigail GibbsAbigail Gibbs (1994) werd geboren in Devon en is opgegroeid in een lieflijk kustplaatsje waar de chique mensen uit Londen graag de zomer doorbrengen. Vanaf haar vijftiende heeft ze de eerste hoofdstukken van de Heldin van de duisternis op het schrijversnetwerk Wattpad gezet. Drie jaar, 17 miljoen hits en 22 duizend likes later werden haar verhalen ontdekt en wereldwijd uitgegeven in boekvorm. Abigail is net 18 geworden, studeert Engels aan de Universiteit van Oxford en werkt aan het vervolg op Violet. (Bron:xanderuitgevers.nl)

Violet – Heldin van de duisternis Violet

Door een toevallige ontmoeting stort Violet in een wereld vol elegantie en schoonheid waar aristocratische vampiers wonen. Een plaats van waaruit geen ontsnapping mogelijk is… Onder die pracht en praal gaat een duisternis schuil, belichaamd in de knappe, maar gevaarlijke erfgenaam van de troon, Kaspar Varn. Als Violet en Kaspar zich overgeven aan een passie die hun gescheiden werelden overstijgt, ontdekken ze dat het een passie is die een prijs heeft.

Violet, het optimistisch ingestelde meisje waar dit verhaal overgaat, gaat stappen met vrienden in Londen. Als haar vrienden haar alleen achter laten, midden in de nacht, en zelf wat te eten gaan halen, ontmoet ze Kasper, een vampier uit een Koninklijke familie. Violet zag hem een aantal mensen vermoorden. Kasper kon toen uit twee dingen kiezen haar ter plekke vermoorden of haar mee nemen naar zijn koninkrijk, naar zijn familie. Hij koos voor het laatste. Daar ontmoet ze zijn hele familie en allerlei belangrijke vampiers rondom het koninkrijk. Ze leert met vampiers om te gaan, met alle tegenslagen van het vampier zijn inbegrepen. Violet kan het wel goed vinden met Kasper, misschien net iets te goed. Wat Violet en Kasper zelf niet weten is dat ze om een andere reden bij elkaar zijn gebracht.

Violet is niet zomaar een boek over vampiers. Het is spannend, romantisch en heel erg leuk om te lezen. Ik bleef maar met mijn aandacht bij het verhaal. Het boek wilde ik het liefst continu blijven lezen, maar omdat ik wist dat hij dan snel uit zou zijn las ik wat langzamer zodat ik langer van dit originele boek kon genieten. Ik zou anders het verhaal en de leuke, interessante personages gaan missen. Violet is echt een boek voor jongeren die van vampiers en actie houden. Het verhaal is zeker een verhaal dat mij direct van af het begin boeide en ook leuk bleef tot het einde. En vond het ook jammer dat het uiteindelijk toch uit was.

Auteur: Abigail Gibbs
Uitgever: Xander uitgevers
Uitvoering: Paperback
ISBN 9789401600552
Prijs: €17,90
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 21-06-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

»

  1. Pingback: Leesmarathon | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.