The Look

The Look

De 15-jarige Ted wordt op een dag door een modellenbureau gevraagd om voor hun te komen werken. Wat een geweldige kans om op de catwalk te schitteren! Maar… tegelijkertijd krijgt Teds modebewuste zus Ava helaas te horen dat ze aan een levensbedreigende ziekte lijdt. Teds wereld staat volledig op haar kop. Moet ze haar modellencarrière opgeven om bij Ava te zijn?

The Look is een bitterzoet verhaal over twee zussen die mode, hoge hakken en geheimen delen.

The look is een grappig verhaal, maar toch ook zielig. De auteur van The Look heeft dit verhaal op zo’n manier geschreven dat het makkelijk en leuk blijft voor kinderen, maar dat het niet minder interessant wordt voor jongeren. Het verhaal gaat over twee zussen, Ted en Ava. Ted wordt gevraagd voor modellenwerk. In eerste instantie wilt ze dit niet gaan doen, maar omdat haar zus Ava altijd model wilde zijn maar dan plots ernstig ziek wordt besluit ze te luisteren naar Ava’s advies om het wel te doen. Het blijft interessant omdat je met allebei de personages mee gaat leven. Wat dit boek vooral leuk maakt is dat dit Ted een sterke eigen wil heeft en zich niet mee laat slepen in de modellenwereld.

Dit boek is zowel leuk voor kinderen als voor jongeren. Het verhaal is niet heel gedetailleerd beschreven wat soms wel wat jammer is, bijvoorbeeld de opdrachten voor het modellenwerk wat Ted gaat doen, die zijn kort in één bladzijde beschreven. Daar had ik het liefst wel wat meer over gelezen.

Het is een ideaal meidenboek.

Sophia BennettAuteur: Sophia Bennett (1966)
Zij heeft Frans en Italiaans gestudeerd in Londen en Cambridge. Met haar debuut Roze vleugels en glitterjurken won ze de Times / Chicken House Children’s Fiction Competition 2009. Dit boek verscheen in verschillende talen en wordt nu verfilmd voor televisie. Sophia woont in Londen en heeft vier kinderen. (Bron: the house of books)

Meer over Sophia Bennet

 

Uitgever: The House of Books2dehands
ISBN; 9789044338829
Uitvoering: paperback
Categorie: Chicklit
Met name geschikt voor : 13 -15 jaar
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 09-09-2013
Prijs: 12,95
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.