naamloos

Wanneer de verlegen zeventienjarige Rory Mcshane uit de bus in East Hampton stapt, is het alsof ze op een andere planeet terecht is gekomen – een planeet met een ongelooflijk mooie en rijke bevolking. Rory is van plan deze vakantie haar tante te helpen, ze is huishoudster in de gigantische villa van de familie Rule. Rory wil gewoon genieten van de zomer en zich niet mengen met de familie Rule. Maar dan ontmoet ze Isabel en haar knappe broer Connor.

De impulsieve, zeventienjarige Isabel Rule voelt zich gevangen in de chique wereld van haar ouders, en stort zich in een spannende zomerliefde met een oudere jongen die haar familie nooit zou goedkeuren. Isabel vertrouwt Rory de details van haar nieuwe relatie toe, en de meisjes worden vriendinnen. Maar wanneer geheimen beginnen op te duiken in de familie van de familie Rule, beseffen Rory en Isabel dat sociale regels te breken zijn.

Het boek verteld het verhaal van twee meisjes van 17 jaar die uit totaal verschillende werelden komen, maar ondanks alles toch vriendinnen worden. Rory Mcshane wil weg van haar moeder, want ze wordt gek van al het gedoe rondom haar moeders vriendjes. Rory besluit haar tante Fee te gaan helpen in de villa van de rijke familie Rule, waar zij werkt als huishoudster. Rory krijgt in ruil voor het werk dat ze doet te eten en ze mag er wonen. Hierdoor ontmoet ze Isabel, de dochter van mevrouw Rule. Een op het eerste gezicht niet zo’n aardig persoon. Maar alles veranderd als ze elkaar beter leren kennen en Isabel haar geheimen deelt met Rory, geheimen over haar spannende zomerliefde. Een relatie met Mick, een surfer. Mick die heel anders en veel ouder is dan zij zelf. Dan ontmoet Rory de aantrekkelijke broer van Isabel op wie zij op haar beurt verliefd wordt. Kan de vriendschap van Isabel en Rory alle geheimen weerstaan?

Het leuke van dit boek is dat het vanuit twee verschillende belevingswerelden wordt beschreven. Het is wel jammer dat de verhaallijn soms net iets wat te voorspelbaar is. Toch is Soms smaakt liefde zout echt een heerlijk zomerboek. Het leest gemakkelijk en je wilt dan ook niet meer stoppen. Een aanrader dus. Een ontspannend boek over romantiek, vriendschap en geheimen.

 

Auteur: Joanna Philbin
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044820034
Categorie: Young Adult / NUR Fictie 15+
Formaat: 37x217x157 mm
Uitvoering: Hardcover
Prijs: €19,95
Categorie: Young Adult
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Verschijningsdatum: juli 2013
Trefwoorden: vakanties, verliefdheid, vriendschap
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 16-02-2015

Benieuwd? Bestel je exemplaar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.