Elizabeth GeorgeElizabeth George is de auteur van zestien boeken in de Inspecteur Lynley-reeks, waaronder het in februari 2012 verschenen Een duister vermoeden. In september 2012 verscheen Stormgevaar, het eerste boek in de YA-serie Het fluistereiland. George werd in 1949 geboren in Ohio in de Verenigde Staten. Ze begon op haar zevende al korte verhalen te schrijven.
Na haar studie Engels en een master in psychologie vindt ze een baan als lerares Engels op een middelbare school. Ze wordt gekozen tot de Orange County Teacher of the Year voor haar werk als remedial teacher. In haar vrije tijd schrijft ze.Haar eerste boek, Totdat de dood ons scheidt, komt in 1988 uit. Vanaf dan wijdt ze zich volledig haar aan schrijverschap.

Stormgevaar stormgevaar

“Kun je horen wat ik denk, Becca King?”

De veertienjarige Becca kan de gedachten van anderen lezen en dat blijkt uiterst gevaarlijk. Zo komt ze erachter dat haar stiefvader zijn zakenpartner heeft vermoord. Als hij Becca s gave ontdekt en zich realiseert dat ze zijn geheim kent, is ze haar leven niet meer zeker.

Haar moeder zorgt ervoor dat Becca een andere identiteit krijgt en stuurt haar naar een onderduikadres op een afgelegen eiland. Daar aangekomen treft ze
echter niemand thuis: de bewoonster blijkt net te zijn overleden. Van nu af aan is Becca op zichzelf aangewezen, want ook haar moeder kan ze niet meer bereiken. Ze probeert aansluiting te vinden bij de eilandbewoners, maar dat valt niet mee door haar bijzondere gaven leert ze ongewild veel meer over hen
dan goed voor haar is.

Toch ontmoet ze een paar mensen die ze kan vertrouwen. Maar als een van hen, Derric, een mysterieus ongeluk krijgt in het bos en zwaargewond raakt, is alle aandacht opeens op Becca gericht en vreest ze ervoor dat haar ware identiteit bekend zal worden, met alle gevolgen van dien…

Stormgevaar is een spannend boek, dat je het liefst zo snel mogelijk wilt uitlezen. Het boek las ik dan ook in één adem/keer uit. Ik bleef gemakkelijk met mijn aandacht bij het boek door de spannende gebeurtenissen in het verhaal en wilde het boek dan ook niet zomaar even neerleggen om te stoppen met lezen. Stormgevaar is het ideale boek voor jongeren zoals ik. Alles wat je van een Young Adult boek zou verwachten zit er in: spanning, humor, vriendschappen en ruzies.

In het begin van het boek weet je bijna niets van de hoofdpersonages, maar dat is juist wat dit verhaal zo interessant maakt. Er gebeuren namelijk veel dingen in het verhaal. Eén van de personages komt bijvoorbeeld in een coma te liggen en omdat je nog niet het fijne weet van de personages ga je automatisch iedereen verdenken. Iedereen kan dit ongeluk hebben veroorzaakt. Je vertrouwd niemand en op de manier hoe dit verhaal is geschreven ga je zo op in het boek dat je zelf bijna een personage bent geworden. Later in het verhaal kom je steeds meer te weten over alle personages en hun verleden en kom je stap voor stap achter de waarheid, waar ook weer wat humor achter zit.

Een spannend boek voor jongeren. Een echte aanrader!

Auteur: Elizabeth George
Vertaler: Hugo Kuipers
ISBN: 978 90 229 9980 6
Uitgever: A.W. Bruna
Prijs: €19,95
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 25-02-2013
Bestellen? Klik hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.