Alexandra Penrhyn Alexandra Penrhyn Lowe (1974) is de (anonieme) auteur achter de immens populaire boeken bij de televisieserie Het Huis Anubis. Van deze boeken werden in totaal maar liefst 1 miljoen exemplaren verkocht.

Na haar studie geschiedenis en journalistiek werkte ze als redacteur voor televisie en tijdschriften (waaronder Linda.) en schreef ze de boeken en de dialogen van de tv-serie Het Huis Anubis. Ze schreef bovendien mee aan de scenario’s voor de beide Anubisfilms, nam de dialogen van de laatste K3-film voor haar rekening én was een van de schrijvers die aan de wieg stond van de jeugdserie Vrijland.

Sevenster/ 1 De laaste wachter Sevenster

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van de Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien. En zij zien haar ook.

Sevenster is een spannend boek waarin door de personages veel gesproken wordt over geesten en je komt ook te weten hoe ze zijn gestorven. Het is een goed verhaal wat snel te begrijpen is. In dit boek leer je de personages stap voor stap goed kennen waardoor je met deze personen mee gaat leven en zelfs mee denken.

Het boek blijft tot het einde leuk om te lezen, omdat je net zoals de hoofdpersonage Eveline zelf, niet veel weet over haar lot. Eveline blijkt een heel ander persoon te zijn dan ze dacht. Dat maakt dat het boek alles behalve voorspelbaar is geworden, erg spannend omdat je wel moet blijven lezen als je wil weten wie ze nou werkelijk is.

Sevenster is een echt Young adult boek die makkelijk en heerlijk is om te lezen voor jongeren. Zelf met veel plezier gelezen en vond het dan ook jammer dat het boek uiteindelijk uit was.
Een echte aanrader voor de spanningliefhebbers.

Auteur: Alexandra Penrhyn Lowe
ISBN 9789400501027
Uitgever: A.W. Bruna
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 18-03-2013
Prijs: €7,50
Bestellen? Klik hier

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.