naamloos (7)Er was eens een meisje dat leerde bang te zijn.

Het is de koudste winter in decennia, de straten van de stad zijn bevroren en bedekt met een witte laag sneeuw. De zeventienjarige Lumikki Andersson doet wat ze altijd doet: onopvallend naar school gaan en zich niet inlaten met andermans zaken. Maar die strategie wordt danig op de proef gesteld als ze toevallig een hele hoop briefjes van vijfhonderd euro aantreft in de donkere kamer van haar middelbare school. Waar komt al dat geld vandaan? En die rode vlekken op de briefjes? Voor ze het weet, wordt Lumikki meegesleurd in een levensgevaarlijk spel van rijke jongeren, drugshandel en internationale criminelen. Het is de koudste winter in decennia, en niets kleurt zo rood op witte sneeuw als bloed.

In dit spannende eerste deel van de Snow White Trilogie maak je kennis met Lumikki Andersson, een beresterk meisje dat zich op glad ijs begeeft, en haar eigen leven op het spel zet voor anderen. Voor lezers vanaf 15 jaar. Lees ook deel 2 en deel 3!

Rood als bloed is het eerste boek in de Snow White trilogie van Salla Simukka. In dit boek leer je Lumikki Andersson kennen, haar naam is Fins voor Sneeuwwitje. Lumikki lijkt een heel gewoon leven te lijden totdat ze in een donkere kamer van haar school heel veel briefjes geld vindt. Er blijkt vreemd genoeg bloed aan de briefjes geld te zitten. Ze weet niet wat ze hiermee aan moet. Als ze later terug komt in de kamer blijken de briefjes (vijfhonderd euro) weg te zijn. Lumikki wil hier het liefste niets mee te maken hebben, maar het is al te laat. Hierdoor komt ze terecht in een gevaarlijke wereld vol leugens.

Het boek wordt uit verschillende oogpunten verteld. Zo kom je meer te weten over de gedachtes van de topcriminelen en hun acties en over de onschuldige Lumikki die door een fout in een wereld van drugs, verraad en criminelen terecht komt.

Ondanks de titel van het boek moet je geen sprookje verwachten, want dan kan dit wel een tegenvaller zijn. Toch blijft dit een erg goed en spannend boek wat je zeker zou moeten lezen. Rood als bloed heeft een uitstekende verhaallijn, wat erg fijn en gemakkelijk leest. Erg jammer dat het boek zo snel uit is. Op naar deel twee van de Snow White trilogie!

 

Auteur: Salla Simukka
Uitgever: Clavis
ISBN: 9789044821277
Categorie: Young Adult / NUR Fictie
Formaat: 26x220x155 mm
Uitvoering: Hardcover
Prijs: €17,95
Pagina’s: 200
Categorie: Young Adult
Leeftijd: 15 jaar en ouder
Verschijningsdatum: april 2014
Trefwoorden: misdaad, spanning, criminaliteit, drugs
Recensie: Chantal Hutchison
datum recensie: 03-03-2015

Benieuwd? Bestel je exemplaar hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.