Jessica KhouryJessica Khoury is 22 jaar en is half Schots, half Arabisch. Ze groeide op in Toccoa, een klein stadje in Georgia in de Verenigde Staten, waar ze nog steeds woont samen met haar echtgenoot. Naast schrijven houdt ze van voetballen, toneelstukken regisseren en reizen. Er gaat niets boven kampvuren maken in vervallen Duitse kastelen of kamperen op Japanse stranden om je verbeelding aan te wakkeren, vindt ze. Origin was haar debuut, dat in september 2012 in Amerika verscheen. (Bron: Clavis)

Voor meer informatie: Jessica Khoury

Onsterfelijkonsterfelijk

De zeventienjarige Pia woont diep verscholen in het Amazonewoud, in een afgesloten wetenschappersdorp. De nederzetting bestaat uit laboratoria, onderzoekers … en Pia. Zij is het product van een experiment, met het doel een mens te creëren die niet kan sterven. Zij is de eerste en tot nu toe de enige, en het lijkt te werken: ze is onkwetsbaar. Maar Pia zit gevangen. Ze heeft geen leeftijdgenoten, ze mag het dorp niet verlaten en ze moet voortdurend allerlei wetenschappelijke tests ondergaan. Lange tijd weet haar ‘familie’ haar ervan te overtuigen dat dit het beste is voor haar, maar wanneer ze uit pure frustratie door een gat in het hek ontsnapt en in de jungle terechtkomt, ontmoet ze daar een jongen, Eio. Hij hoort bij een stam die in het regenwoud leeft. Voor Pia gaat een nieuwe wereld open, maar ze weet: hij is anders en daarom kunnen we nooit echt samen zijn. Eio en Pia gaan op onderzoek uit om de echte waarheid te vinden over Pia’s achtergrond. Het wordt een race tegen de tijd en de waarheid die aan het licht komt, heeft dodelijke gevolgen … Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Onsterfelijk gaat over de, volgens de wetenschappers, perfecte Pia. Ze is gecreëerd door de wetenschappers. Gecreëerd om meer onsterfelijke mensen te maken. Al zeventien jaar lang weet ze niets van de wereld. Totdat er een nieuwe wetenschapper komt, Doctor Fields. Als zij haar verteld over de buitenwereld lijkt ze steeds meer geïnteresseerd in de omliggende jungle, het Amazonewoud. Als ze voor het eerst ontsnapt komt ze een mysterieuze jongen tegen. Hij is zo interessant dat ze alles op het spel zet om nog een keer naar de jungle te vluchten. Het wordt moeilijker voor Pia als ze erachter komt welke waarheid er werkelijk achter haar creatie schuilt.

Mijn verwachtingen waren hoog toen ik alleen de achterkant nog maar had gelezen en ik werd gelukkig niet teleurgesteld. Onsterfelijk is een groots boek met een origineel verhaal. Het verhaal is zo goed verteld, dat het lijkt alsof het werkelijk zou kunnen gebeuren (als ‘ze’ de juiste benodigdheden zouden hebben). Hoe verder je leest in het boek, hoe meer je achter de werkelijkheid komt over de creatie van Pia. Je leeft echt mee met de ijzersterke karakters van Pia en Eio de jongen uit de jungle. Je leeft mee met Pia die zich tegen haar makers keert, maar je gaat je ook bedenken hoe de wetenschappers zich zouden moeten voelen in dit verhaal. Dit was voor mij zeker een echt pluspunt en ik vind dit boek dan ook fantastisch geschreven.

Auteur: Jessica Khoury
Uitgever: Clavis
ISBN 978 90 448 1802 4
Leeftijd: Vanaf 15 jaar
Thema(‘s): leven en dood, liefde, wetenschap
Uitvoering: gebonden
Pagina’s: 440
Prijs: €19,95
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 30-07-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.