Kim de BruinKim de Bruin is geboren in november 1991. Ze volgt een opleiding waarmee ze hoopt later als psycholoog of pedagoog aan het werk te kunnen. Als klein kind was ze gek op lezen en ze kon dit dan al op zeer jonge leeftijd. Ze verslond boeken die varieerden van fantasy tot drama. Het schrijven van verhalen doet Kim sinds haar dertiende. Haar eerste (fantasy) verhaal zou oorspronkelijk zes delen gaan omvatten. Na het vijfde deel hield ze het echter voor gezien. Een grote hoeveelheid aan andere ideeën was daar debet aan en ook die wilde ze kwijt op papier. In november 2011 schreef ze in een paar weken tijd het verhaal ‘Aan het einde van de zomer’. Dit manuscript verscheen in mei 2013 onder de titel ‘At summer’s end’ bij LetterRijn. (Bron: LetterRijn)

At summer’s end at summers end

Een complete verandering in het leven van de 15-jarige Lynn valt samen met de komst van de zomer. Met de verhuizing naar haar vader in het huis aan zee, laat ze haar moeder en het vertrouwde leven achter zich. Ineens heeft ze ook het gezelschap van zijn nieuwe vrouw en haar drie kinderen. Lynn moet erg wennen aan haar stiefmoeder, nieuwe broers en zusje. Met de jongere Leigh en Robin kan ze het goed vinden, maar haar 18-jarige stiefbroer Brandon keurt haar geen blik waardig en weigert een woord met haar te wisselen. Al snel begint Lynn een enorme hekel te krijgen aan hem en zijn afstandelijke houding. Wanneer Lynn voor het eerst tot over haar oren verliefd wordt, lijkt haar leven mooier en leuker dan ooit tevoren. Echter zorgt een dramatische gebeurtenis er voor dat Lynn zich meer en meer in zichzelf terugtrekt.

At summer’s end is het verhaal van een gewoon meisje dat zich staande probeert te houden in een wereld waarin na de zomer niets meer hetzelfde zal zijn.

At summer’s end is een erg leuk boek om te lezen. Het heeft een goede verhaallijn en er zit van alle bedenkbare genres wel iets in, o.a.: spanning, romantiek en drama. Vooral omdat dit verhaal van alles wel wat bezit is dit boek echt een aanrader om te lezen. Hier en daar had het wat uitgebreider beschreven mogen worden, maar aan de andere kant maakt de eenvoud het boek juist net even anders als de meeste andere boeken. Wat At summer’s end vooral zo interessant maakt is dat wat er vertelt word in het verhaal iedereen kan overkomen en de personages zijn ook herkenbaar voor de lezers.

Het boek gaat over het meisje Lynn, ze gaat bij haar vader langs de kust wonen, nadat haar ouders zijn gescheiden. Ze wilt niet meer bij haar moeder wonen omdat haar opa en oma er vaak zijn en altijd wel kritiek op haar hebben. Haar vader heeft een nieuwe vriendin die bij hun intrekt. Ook de drie kinderen van de nieuwe vriendin komen mee. Lynn kan het goed vinden met Leigh en Robin, de twee jongste kinderen, maar Brandon blijft haar negeren, wat ze ook probeert. Pas als Lynn een vriendje krijgt en hij iets te ver gaat, raken Brandon en Lynn meer in contact met elkaar.

At Summer’s end heb ik met gemak (en veel plezier) snel uitgelezen en vind het nu dan ook jammer dat het Young adultboek uit is. Nu is het hopen op een vervolg!

Auteur: Kim de Bruin
ISBN: 9789081954365
Paperback – 245 blz.
Prijs: € 15,95  €7,50
Uitgever: LetterRijn Uitgeverij
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 19-05-2013
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.