Door: Sandra Hutchison

Mack van Gageldonk Mack van Gageldonk werd op 16 maart 1960 in Den Haag geboren. Hij studeerde van 1995 tot 2000 grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie in Den Haag en werkte aanvankelijk als journalist en copywriter. Sindsdien is hij zelfstandig vormgever, tekstschrijver en illustrator – onder andere voor dierentuin Blijdorp en vakantiespecialist Center Parcs. Hij is een grote fan van Matisse, Dick Bruna en Rothko.
Met zijn boekjes probeert hij kinderen op een grappige manier iets te leren. Als hij een pinguïn tekent, dan gaat het er niet zozeer om hoe mooi het dier is of hoe goed hij kan zwemmen. Wat hij vooral wil laten zien is hoe zakkig hij op het ijs staat en hoe grappig hij loopt. Pas als kinderen lachen, is Mack tevreden.
(Bron:Clavis)

Wondere wereld/ De zonnige zomerDe zonnige zomer

Wat gebeurt er in de zomer? Waarom staat de zon opeens zo hoog aan de hemel? En waarom blijft hij zo heerlijk lang schijnen? Waar komen al die groene blaadjes aan de bomen vandaan? En dat lekkere fruit? Houden alle dieren van de warmte in de zomer? Je komt het allemaal te weten in dit zomerboek boordevol weetjes en grappige vragen. Een informatief boek waarin dieren en de natuur in de zomer worden getoond in tekeningen en foto’s.

De zonnige zomer is een vrolijk en praktisch boek voor jonge, leergierige kinderen met als uitgangspunt de zomer. In het boek komt naast de zon, verschillende soorten fruit aanbod en worden er vele dieren besproken. Hoe groeit fruit? Welke bloem lijkt op de zon? Twee van de vele vragen die in het boek beantwoord worden. Vooral kleuters zullen aan dit prentenboek veel plezier beleven. Naast de schitterende foto’s en vrolijke plaatjes vind je op elke pagina leerzame teksten waardoor dit kleurrijke prentenboek zeker een aanwinst zal zijn voor iedere peuterspeelzaal, naschoolse opvang en de onderbouw van de basisschool. Ook voor iedere ouder, van een peuter of kleuter, die het heerlijk vind om voor te lezen en zo spelenderwijs een kind te laten leren is dit zeker een aanrader. Het boekje bevat zowel foto’s als herkenbare, grappige tekeningen en op iedere rechterpagina staat onderaan een leuke vraag waar kinderen antwoord op kunnen geven, zo raken de kinderen al snel volledig betrokken bij het verhaal.

Auteur & Illustrator:Mack van Gageldonk
Uitgever: Clavis
ISBN:9789044819311
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 32
Prijs:€14,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 24-05-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s