Tineke MeirinkTineke Meirink werd in Utrecht geboren en is opgegroeid in Houten. Ze heeft in Den Bosch de Kunstakademie gevolgd en woont en werkt nu in Groningen. Op de zolder van haar huis heeft Tineke een atelier. Hier werkt ze meestal op papier, met potlood en penseel, maar soms ook digitaal.
Ze kan erg genieten van kleine grapjes in haar tekeningen en experimenteert graag met verschillende materialen. Haar opdrachtgevers zijn
o.a. uitgeverij Clavis , Zwijsen, Malmberg, Holland, Van In, Averbode, Sesamstraat en particulieren. (Bron:tinekemeirink.nl )

Pierre Winters werd geboren in Hasselt, België. Na een meer dan 30 jaar
succesvolle carrière in de uitgeverswereld werd hij auteur van kinderboeken.

 

Willewete – Op reis met het schip Op reis met het schip

Wil je alles weten over op reis gaan met het schip? In dit boek ontdek je welke schepen er allemaal bestaan, van vroeger en nu. Hoe ziet een cruiseschip eruit? Wat moet je allemaal doen voor je met het schip kunt vertrekken? Wie werkt er allemaal op een cruiseschip? Je vindt in dit boek ook een mooie grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Het prentenboek Op reis met het schip is een leerzaam boek voor kleuters uit de nuttige serie willewete van uitgeverij Clavis, een serie informatieve prentenboeken met uiteenlopende thema’s verdeeld in vier categorieën: geschiedenis, natuur, veel te doen en de wereld. Een educatieve reeks boeken die ideaal zijn om klassikaal te gebruiken, maar zeker ook geschikt voor thuis. Afgestemd op wat jou (klein-)kind aanspreekt en (lastige) vragen over stelt kun je jou leergierige zoon of dochter op een gemakkelijke manier meer laten leren over onderwerpen die hem of haar aanspreken.

In dit geval is het onderwerp: schepen. De verschillende soorten schepen komen aanbod, een stukje geschiedenis, beroemde schepen en er wordt uitgebreid ingegaan op het reizen met een cruiseschip. Het leuke aan dit boek is dat er bij ieder stukje tekst een herkenbare afbeelding geplaatst is en anders dan in veel prentenboeken zijn er zelfs wat verrassende pagina’s toegevoegd. Bijvoorbeeld een uitvouwblad waarop de binnenzijde van een cruiseschip is afgebeeld en is er ruimte gemaakt voor een leuk strip, een quiz, zoekplaatjes en meer. Dit alles gecombineerd met scherpzinnige teksten zorgt voor de nodige afwisseling waardoor vele kinderen zeker geboeid zullen blijven in het besproken onderwerp.

Kortom een slim boek waar vele kleuters keer op keer plezier aan zullen beleven.

Auteur: Pierre Winters  2dehands
Illustrator: Tineke Meirink
Uitgever:Clavis
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Uitvoering:gebonden
ISBN 9789044819830
Pagina’s:32
Prijs:€15,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 17-06-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s