Door: Sandra Hutchison 14-03-2013

Annika SchepersAnnika Schepers woont samen met haar vriend en 2 kinderen in Enschede. Ze schrijft al haar hele leven en vind het leuk om op een grappige manier verhalen te schrijven met een boodschap. Ze is de schrijfster van de kinderboeken die Madelief uitgeeft.

De prentenboekjes van Madelief zijn vrolijk en kinderen leren door de verhaaltjes een kleine levensles.

Uitgeverij Madelief doneert 10% van de verkoopopbrengst van de kinderboekjes aan een goed doel
vriendjes voor altijdBiba de bij sluit vriendschap met een eendagsvlieg. Ze beleven de dag van hun leven. Helaas is dit leven voor de eendagsvlieg kort, wanneer de zon ondergaat, neemt hij afscheid van Biba. Biba is erg verdrietig, maar zijn vriend sprak wijze woorden. Als het donker is, staat Biba een prachtige verrassing te wachten..

Een boekje met hardcover voor jonge kinderen dat de onderwerpen “vriendschap”, “afscheid” en “verlies” behandelt op een integere manier. Het is erg geschikt, om de onderwerpen “dood” en “verlies” bespreekbaar te maken.

In Vriendjes voor altijd ontmoet Biba de bij een nieuwe vriend; een vrolijke eendagsvlieg. Samen genieten ze een hele dag van elkaars gezelschap en hoewel Biba de bij van te voren wist dat de vriendschap maar een dag zou duren toch doet het afscheid veel pijn. Gelukkig had de eendagsvlieg voor het afscheid nog verteld dat hij nooit volledig zou verdwijnen.

Biba de bij is een nuttig boekje voor kleuters om een lastig gespreksonderwerp als overlijden en het verliezen van een dierbaar iemand, net even wat makkelijker, bespreekbaar te maken. Het boekje is volledig op rijm geschreven en is voorzien van kleurrijke,vrolijke illustraties waardoor het boekje veel minder zwaar overkomt dan het onderwerp zou kunnen doen vermoeden.

Vriendjes voor altijd is een luchtig boekje over een zwaar onderwerp.

Auteur: Annika Schepers
ISBN 978 90 814857 0 8
Uitgever: Uitgeverij Madelief
Alleen verkrijgbaar via de uitgever.
Prijs: €9,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-03-2013
10% van de opbrengst gaat naar Forza 4 Damian.nl (jongetje met stofwisselingsziekte).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s