Diane PutDiane Put maakte in 2007 haar eerste prentenboek, ‘Lotta’, met het vrolijke, verwonderde en nieuwsgierige kippetje in de hoofdrol. Daarna volgden nog drie andere leuke boeken: ‘Lotta en de regenboog’, over kleuren, ‘Lotta telt’, over tellen en cijfers en ‘Lotta ruimt op’ over afval en recycling. Rik de Wulf

In 2008 kreeg Diane Put door het tijdschrift Libelle de award ‘Libelle Vrouw van het Jaar’. (Bron: Clavis)

Rik De Wulf tekent al zijn hele leven. Hij is autodidactisch kunstenaar, auteur en striptekenaar. Samen met Diane Put bedenkt hij scenario’s voor de prentenboeken van de vrolijke kip Lotta en helpt hij mee bij het maken van de illustraties.

Lotta vindt de weg Lotta vindt de weg

Lotta gaat met tante Cato en de kuikentjes een dagje naar zee. Wat is het strand groot! ‘Waarvoor dienen die palen?’ vraagt Lotta nieuwsgierig.
‘Als je goed onthoudt bij welke paal je zit, vind je steeds de weg terug,’ zegt tante Cato.
Dan gaan Lotta en de kuikentjes schelpjes zoeken. Ze dwalen zonder het te beseffen steeds verder af. Ze kunnen niet wachten om al hun schatten te laten zien aan tante Cato. Maar waar is hun plekje? Gelukkig heeft Lotta goed onthouden bij welke strandpaal hun plekje was.

Lotta is een grappige kip waarvan al vele prentenboeken verschenen zijn. In dit verhaal gaat lotta samen met een stel kuikens en tante Cato naar het strand. Lotta gaat samen met de kuikens pootje baden. Ze komen op het strand van alles tegen, zo ontdekken ze o.a. een kwal en schelpen. Zonder dat ze het merken wijken ze steeds verder af van de plek waar hun tante op hun wacht. Zouden ze de weg nog terug kunnen vinden?

Lotta vind de weg gaat over verdwalen en wat je kunt doen om dit te voorkomen. De kleurrijke, zomerse afbeeldingen maken dit prentenboek tot een vrolijk geheel. De teksten zijn eenvoudig gehouden. Er zijn grote letters gebruikt met hier en daar een aantal vet gedrukte woorden. Hierdoor is het boek ook prima te gebruiken om samen met je kind het lezen te oefenen.

Aanrader voor kleuters.

Auteur:Diane Put
Illustrator: Diane Put & Rik De wulf
Uitgeverij:Clavis
Prijs:€14.95
ISBN 9789044819601
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Thema(‘s): oriëntatiepalen, strand, zee
Uitvoering: gebonden
Pagina’s:32
Formaat: 290 x 210 mm
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-08-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s