Bente JonkerBente Jonker werd in 1971 geboren in Delft. Zij volgde de acteursopleiding aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht, heeft vele jaren als actrice gewerkt en met haar eigen theatergroep Het Gerucht voorstellingen gemaakt. In 2001 schreef zij haar eerste toneelstuk dat meteen, ook in het buitenland, succesvol werd ontvangen. Voor haar stuk De gebroken sleutel werd zij (o.a. met haar jeugdheld Guus Kuijer) genomineerd voor de Duitse Kindertheaterprijs 2008.
Bente woont met haar gezin in Haarlem. Kijk, de vogel zingt is haar eerste kinderboek, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van haar dochters.

Kijk, de vogel zingtKijk, de vogel zingt
Het verhaal van Jet en haar dove zusje.

Het zusje van Jet wordt doof geboren. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet. Er volgen testen, testen en nog meer testen. Maar Keet is en blijft doof. Dan komt er een mevrouw die vertelt over wonderoren (cochleair implantaat). Na een spannende operatie kan Keet hiermee uiteindelijk toch horen. Maar dat is wel wennen…

Kijk de vogel zingt is het emotionele, leerzame verhaal van Jet en haar dove zusje Keet. In dit boek kijk je als lezer mee in de belevingswereld van Jet, haar zusje Keet kan vanaf haar geboorte niet horen. Dit komt bij de ouders van Jet en Keet aan als een schok, maar in eerste instantie niet voor Jet. Jet kan immers gemakkelijk in gedachten communiceren met haar zusje. Gelukkig voor Keet komt ze in aanmerking voor een cochleair implantaat waardoor horen voor haar mogelijk zal worden.

Kijk de vogel zingt is een fijn boek voor jonge gezinnen die te maken hebben met een doof of slechthorend kindje. Het mooie, maar voor kinderen rond 4 jaar toch vrij lange verhaal wordt welkom onderbroken door de zeer mooie illustraties van Moniek Peek. Hierdoor wordt Kijk, de vogel zingt een prachtig geheel.

Kijk, de vogel zingt ontroering met een glimlach.

Auteur: Bente Jonker
ISBN: 9789051160789
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €11,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 15-04-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s