Mira LobeMira Lobe is een Duitse auteur. Ze wilde studeren na een opleiding Duits en kunstgeschiedenis, maar dit was toendertijd echter verboden omdat ze Joods is. Na voltooiing van de textiel-en mode-school in Berlijn in 1936, emigreerde ze naar Palestina. In de zomer van 1940, trouwde ze met acteur en regisseur Friedrich Lobe. In 1944 kreeg zij een dochter (Claudia) en in 1947 werd haar zoon Reinhardt geboren. Toen begon ze met schrijven.

De meerderheid van Mira Lobes boeken zijn geïllustreerd door Susi Weigel, ze werken al tientallen jaren samen.

Ik ben ik

Blij zijn met jezelfIk ben ik

Thema’s: identiteit, anders zijn

Ik ben ik vertelt het vertederende verhaal van een geruit beestje met lange flaporen en een bonte staart. Hij vraagt zich af wie hij is en vergelijkt zichzelf met allerlei dieren. Maar steeds blijkt dat hij niet hetzelfde is. Tot hij bedenkt: Ik ben gewoon ik. Kinderen leren door dit boek dat ze uniek zijn en dat iedereen mag zijn wie hij is. Zo helpt Ik ben ik hun zelfvertrouwen te vergroten.

• Prachtig op rijm vertaald

• Voorin staat hoe je heel gemakkelijk zelf dit geruite beestje kunt maken.

In het vrolijke prentenboek Ik ben ik rent in een wei een geruit beestje rond met een voor hem belangrijke levensvraag wie ben ik? Op aanraden van de kikker die zijn pad kruist gaat hij langs alle dieren in de wei om te zien of hij misschien op één van hun lijkt en of een van hun misschien weet wie hij is. Niemand blijkt hem echter het antwoord op zijn brandende vraag te kunnen geven. In plaats van droevig te worden denkt het beestje ineens weer terug naar de dag voor hij zich af vroeg wie hij was en beseft dat het toen heel gelukkig was zonder dit antwoord te weten en hij beseft wie hij nu eigenlijk is. Hij besluit alle dieren nog een keer langs te gaan om hun dit fijne nieuws te vertellen.

Ik ben ik is een leerzaam prentenboek voor peuters en kleuters. De kleurrijke afbeeldingen vormen samen met de teksten op rijm een fantastisch geheel. Een fijn boek om samen met je kind te lezen en hem of haar daardoor op een speelse manier te leren dat het niet belangrijk is hoe iemand er uit ziet zolang je maar beseft dat je precies goed is zoals je bent.

Ik ben ik een ideaal prentenboek voor een boost zelfvertrouwen.

 

Auteur: Mira Lobe
ISBN 9789051162912
Uitgever: De Vier Windstreken
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-04-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s