Kathleen Amant Kathleen Amant werd in 1969 geboren te Aalst. Kathleen is moeder van twee zonen, Din en Arend en dochter Noa. Ze houdt van tennis, skiën, comedy, thaïs en indisch eten, eerlijke mensen, de natuur en de zee. Schrijven en tekenen is haar grootste passie. Ze wil kinderen hetzelfde gelukzalige, warme gevoel geven dat ze zelf ervaarde als kind bij het lezen van een goed boek Ze t is freelance illustrator, auteur en grafisch ontwerper. Ze studeerde Latijn-Wetenschappen in DVM in Aalst. Daarna maakte ze haar opleiding af aan de Koninkijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, in de richting Toegepaste Kunsten.
In 2004 debuteerde Kathleen als schrijfster. Ze schreef twee boeken voor peuters waarin Anna, een ondernemende en ietwat ondeugende peuter, de hoofdrol speelt. Ondertussen zijn er al meer dan 25 Anna-avonturen verschenen. Wereldwijd gingen er al meer dan 400.000 boeken van over de toonbank.
In 2008 verscheen het eerste deel van de peuterboekenreeks Heksje Mimi. In deze verhalen gaat Amant een stapje verder: ze spreekt de fantasie van de kleuters aan. De jongste kleuters zijn gek op Heksje Mimi. Ze stimuleert hen om op te gaan in hun eigen fantasie. Na het voorlezen van de verhalen nemen de kinderen Heksje Mimi mee in hun spel, of ze spelen dat ze zelf Heksje Mimi zijn. Ook in Spanje en Denemarken vliegt Heksje Mimi rond op haar bezem. De boeken van Heksje Mimi liggen Kathleen nauw aan het hart. (Bron:amant.be)

Heksje Mimi op vakantieHeksje Mimi

Heksje Mimi stopt heel veel spullen in een veel te klein koffertje. Ze gaat met haar heksenvriendjes op reis! Het is een lange rit, maar de heksjes zingen en lachen samen en zo vliegt de tijd voorbij. Als ze eindelijk aan zee aankomen, toveren de heksjes hun tent tevoorschijn en trekken ze meteen hun bikini aan. De zon schijnt heerlijk. Ze zwemmen, spelen met de vlieger en eten een lekker
ijsje. ’s Avonds is het tijd voor een gezellige barbecue. Wanneer het donker wordt, spelen de heksjes verstoppertje. Maar heksje Roosje is zo moe dat ze in slaap valt op haar verstopplek … Op vakantie gaan is best vermoeiend.

Heksje Mimi gaat in dit vrolijke avontuur voor het eerst op vakantie. Ze vertrekt samen met haar heksenvriendjes naar zee. Natuurlijk moeten ze onderweg even stoppen om te plassen. De tent opzetten is voor Heksje Mimi een koud toverkunstje: 1,2,3 en de tent staat. Na een zonnig dagje op het strand zijn de heksjes nog lang niet moe en gaan verstoppertje spelen. Iedere heks is snel gevonden, maar waar is Roosje?

Van Heksje Mimi zijn er al vele fantasievolle prentenboekjes voor kleuters verschenen. Heksje Mimi op vakantie is daar een van en is vooral voor de zomerperiode een leuke aanwinst. Leuk om voor te lezen voordat je (klein) zoon of dochter zelf voor het eerst op vakantie gaat of juist een feest van herkenning na een uitstapje naar het strand of ander uitje. Ideaal om klassikaal voor te lezen voordat de zomervakantie van start gaat en om op de eerste schooldag na de zomerstop te zorgen voor een hoop gesprekstof bij de jonge leerlingen. Heksje Mimi en haar heksenvriendjes worden op de eerste pagina’s door middel van leuke tekeningen aan je voorgesteld. De grappige, felgekleurde illustraties in dit avontuurlijke prentenboek zullen hier en daar herkenning oproepen en maken dit verhaal tot een compleet voorleesfestijn.

Auteur: Kathleen Amant
Illustrator: Kathleen Amant
Uitgever: Clavis
ISBN 9789044819700
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Uitvoering: hardcover
Pagina’s:32
Prijs: €14,95
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 28-06-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s