Scoop!Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat de media op zijn kop zet én haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…

Iris Houx is geboren en getogen in Noord-Brabant. In 2010 begon ze met het schrijven van korte verhalen en columns. Ze publiceerde o.a. in Dagblad Metro, TPO Magazine, Viva en Esta en won diverse schrijfwedstrijden. Sinds 2013 is ze vaste columniste van Chicklit.nl, waar ze met haar humor en eigen stijl een grote groep vaste lezers aan zich weet te binden. Scoop! is haar debuutroman. (bron: THB)

 

Recensie: Scoop! Is het veelbelovende debuut van de populaire columniste Iris Houx en doet sterk denken aan verhalen als The Devil Wears Prada en Bridget Jones.
Esmée is een jonge vrouw, doorsnee uiterlijk: niet lelijk, maar ook niet bijzonder knap en een tikkeltje onhandig. Ze heeft humor, is slim, maar helaas behoorlijk onzeker. In eerste instantie kijkt ze dan ook erg op tegen haar vriendinnen/ex-studiegenoten die het allemaal veel beter voor elkaar lijken te hebben dan zij. Hun hebben alle drie een droombaan en Esmée denkt niet aan het arrogante drietal te kunnen tippen. Ze besluit haar carrière iets mooier af te spiegelen dan dat hij is en laat haar vriendinnen geloven dat ze een hoge functie heeft bij het glamour-, roddelblad Go Glam! Wanneer een van de zogenaamde vriendinnen besluit om een carrière move te maken komt Esmées leugen aan het licht en slaat bij haar de paniek toe….

Scoop! Is vooral een heerlijke feelgoodroman. Een liefdesverhaal vol zelfspot en aangename sarcastische humor. Iris Houx geeft je een geloofwaardig kijkje achter de schermen van de glitter en glamourwereld van een magazine. Een wereld waar de glitter vaak niet meer dan opwaaiend stof blijkt te zijn. Scoop! Laat zich gemakkelijk lezen en is een boek dat eigenlijk weleens uit zou kunnen groeien tot de zomerhit van 2016. Iris Houx bewijst met deze roman een talentvol schrijfster te zijn. De personages in haar boek zijn misschien wat stereotypisch, maar dat past eigenlijk juist weer prima bij het genre. Het boek bruist van de romantiek, hier en daar wat seks, heel veel humor en is dan ook geen moment saai te noemen. Mooie mannen en een flink portie girlpower maken dit boek over talent, carrière, doorzettingsvermogen, echte vriendschap en ware liefde tot een fijne chicklit, die je gewoon moet je lezen!

★★★★

Titel: Scoop!
Auteur: Iris Houx
Uitgeverij: THB, The House of Books
ISBN13: 978 90 443 496 89
Categorie: roman, chicklit
Pagina’s: 352
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: 16/06/2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 19-07-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.