Recensie Blingg serie door Wilma Hartman:
Ik heb de boeken achter elkaar gelezen als 1 boek. De Blingg-serie bestaat uit vijf boeken en het vertelt het leven van een vriendengroep rond Sophie en Gwen. Twee zussen die samen een kledingzaak Blingg runnen. Vandaar ook de titel. De doelgroep New Adult. Compleet nieuw voor mij maar duidelijk geschikt voor 20 plus. Het nadeel is de vele seks, te veel naar mijn smaak, maar het positieve is dat er wel normen en waarden in voorkomen. Bepaald gedrag heeft gevolgen en dat komt wel naar voren in deze boeken. Het was voor mij te veel, de eerste drie delen vond ik prima, de delen daarna vond ik wat tegenvallen, kwam misschien doordat ik de serie in een keer las terwijl er natuurlijk tijd tussen heeft gezeten (tussen de boeken) wat betreft de datum van verschijnen en misschien omdat deel 4 in het begin recht deed aan de ervaring die ik zelf had maar het eind te makkelijk werd afgerond en te mooi gemaakt zou ik haast zeggen.

Blingg-serie Deel 2 Breek mijn hart niet – Miranda Hillers
Deel 2 Breek mijn hart niet, gaat verder waar deel 1 ophield, nu het verhaal van Frederick en Sophie. Gwen en Sophie, de zussen, runnen samen een kledingzaak Blingg. Tot voor kort bestond hun weekend uit feesten en uitgaan en dan ieder weekend een andere man voor alleen de seks. Nu hebben ze beiden een relatie, Gwen met Christiaan en Sophie met Frederick. Vooral Sophie heeft het daar lastig mee en voelt zich erg onzeker. Hoe bouw je een langdurige relatie op? Hoe werkt dat door in de vriendenclub daar omheen? Waar liggen de grenzen, wat doe je wel en wat doe je niet? Zo lees je over een feest van de ouders van Frederick met de nodige verwikkelingen. Een stel uit de vriendenclub gaat trouwen, hoe vier je een vrijgezellenfeest, wat doe je wel op een bruiloft en wat niet. De jaloezie van Frederic viert hoogtij en heeft gevolgen voor alle partijen. De zaken in de Blingg gaan erg goed, zou een uitbreiding mogelijk zijn? Wat is het geheim dat Rens en Sophie delen? Kortom, weer genoeg te lezen om plezier aan te beleven. Inmiddels gewend aan de schrijfstijl, de vreemde overgangen die er nog zeker wel inzitten, vallen nu niet meer zo op.

Op een gegeven moment had ik het wel gehad met als die seksscènes en de dilemma’s: is het nu uit of aan? Als ik nu met een andere jongen vrij of zoen is dat dan vreemdgaan? Enzovoort. Ik had op een gegeven moment zoiets van: nu weet ik het wel.

Toch wilde ik ook wel weer weten hoe het verder ging en dat maakte ook dat ik doorlas. De schrijfstijl is hetzelfde als het vorige boek, chronologisch, leest prettig weg hoewel de overgangen je soms even van het pad afbrengen. Ik vond ook dat Sophie fysiek wel erg ver ging met Rens, hij was toch een gewone vriend en geen partner? Hoe speciaal de band ook. Ik merkte weinig van de effecten die bepaald gedrag hebben op een ander, het stukje actie/reactie.

Ik geef het boek 3,5 sterren.

 

★★★
Titel: Breek mijn hart niet | Leesfragment | Auteur: Miranda Hillers | Uitgeverij: Mh Books | Categorie: New Adult | Uitvoering: paperback | 295 pagina’s| ISBN13: 9789082580662
| Verkrijgbaar sinds: augustus 2017 |Recensent: Wilma Hartman | Datum recensie: 28-9-2018 | Prijs: €18,95 | Bestellen

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.