Alles voor de catwalkAls de 14-jarige Alix een mail van een modellenbureau krijgt, denkt ze aan een slechte grap. Zij? Model? Echt niet. Aangemoedigd door haar beste vriendin maakt Alix toch een afspraak. Voor ze het weet, stromen de opdrachten binnen. Maar is het leven als model wel zo geweldig als ze had gedacht? En als ze moet kiezen tussen school en een toekomst als model, wat wil ze dan het allerliefst?

Joke Reijnders studeerde Mediëvistiek (dan leer je van alles over de middeleeuwen) en daarna werkte ze een aantal jaren als journalist. Inmiddels houdt ze zich alleen maar bezig met kinderboekenschrijven, want dat vindt ze het allerleukste om te doen! Samen met haar man en drie kinderen woont ze in Frankrijk en verzorgt ze een poes, twee honden, vier kippen en vijf pony’s. (Bron: Leopold)

 

 

Recensie: Iris wil maar een ding, model worden. Haar beste vriendin Alix is zeer leergierig, gek op geschiedenis en totaal niet bezig met haar uiterlijk en kleding. Toch wordt juist zij gevraagd door een populair modellenbureau en ze blijkt al snel zeer fotogeniek te zijn. Binnen de kortst mogelijke tijd wordt ze met regelmaat gevraagd voor leuke opdrachten. Alix geniet er meer van dan ze had verwacht, maar Iris is flink jaloers! Brengt dit hun vriendschap in gevaar?

Alles voor de catwalk is een vermakelijk jeugdboek over vriendschap en starten in de modellenwereld, een droom die veel jongeren hebben, maar die voor maar een kleine groep waarheid zal worden. Joke Reijnders – de auteur van dit boek – schreef het verhaal vanuit het oogpunt van Alix. Samen met haar beleef je de eerste stappen in een nieuwe wereld waarin alles draait lijkt te draaien om mode en uiterlijk. Joke Reijnders beschrijft de situaties waarin Alix terecht komt op een spontane humoristische manier, zonder hier in extreem te overdrijvingen. Ze schetst een nuchter en realistisch beeld van dit populaire wereldje. Is het echt haat en nijd tussen de modellen? Moet je superknap en mager zijn? Wat zijn de leuke dingen van het vak en hoe kun je ervoor zorgen dat je schoolopleiding niet zal lijden onder een beginnende carrière? Allemaal vragen waarop je tijdens het lezen van de pageturner Alles voor de catwalk een antwoord krijgt. Aanrader!

★★★★

Titel: Alles voor de catwalk
Auteur: Joke Reijnders
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9789025869656
Categorie: Jeugdboeken
Pagina’s: 144
leeftijd: 11+
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum:17-05-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 29-06-2016
Prijs: €13,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.