Hoera, herfst!Informatief (doe)boek voor kleuters over de herfst . Geschreven door Vivian den Hollander!

In februari 2016 verscheen Mijn tuin hét boek voor kinderen over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Maar omdat er ook in het najaar van alles te beleven is in en om de tuin, is er Hoera, herfst!

Dit informatieve (doe)boek staat niet alleen boordevol leuke knutselideeën met kastanjes, paddenstoelen en herfstbladeren, maar bevat ook weetjes over van alles wat met dit seizoen te maken heeft! (Bron: De Gouden Zebra)

• Duurzaam en bewust omgaan met de natuur en je omgeving;
• Geschikt voor 5+ (onder begeleiding) en voor 7+ om zelf te lezen (en te doen);
• Met prachtige illustraties van Natascha Stenvert.

 


Recensie:
Hoera, herfst! Is zowel een creatief als leerzaam boek voor kinderen vanaf vijf jaar. Het boekje heeft een harde, kleurrijke kaft en kan daardoor wel tegen een stootje.

In het boek een leuke combinatie van voorleesverhalen en korte strips over Saar en Liam, twee dikke vrienden! Saar woont direct boven Liam, wel zo gezellig! De grappige verhaaltjes van Saar en Liam gaan stuk voor stuk over de herfst en sluiten haarfijn aan bij de leerzame onderdelen in het boek en de originele knutseltips. Alles wat met de herfst te maken heeft komt zo’n beetje aan bod in it verrassend leuke herfstboekje. Zo wordt er bijvoorbeeld op een eenvoudige wijze uitgelegd welke bomen er allemaal zijn, hoe je ze kunt herkennen en welke bladeren erbij horen. Begeleid met mooie illustraties en foto’s van de betreffende bomen en bladeren. Ook komen er verschillende dieren aanbod. Zo ontmoeten de jonge lezers al op een van de eerste pagina’s Prikkie, een vriendelijke egel die van alles weet te vertellen over de natuur.

Hoera, herfst is vooral een leuk doe-boek dat vermoedelijk regelmatig uit de kast gehaald zal worden, zelfs als het geen herfst is. Soms om er doorheen te bladeren, soms om eruit voor te lezen, om gezellig samen uit te knutselen of om een van de recepten na te maken die je in het boek kunt vinden.

★★★★Mijn tuin

Titel: Hoera, herfst!
Auteur: Vivian den Hollander
Illustraties: Natascha Stenvert
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN13: 9789000350599
Categorie:
Pagina’s: 40
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: september 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 18-10-2016
Prijs: €8,99
Bestellen

Advertenties