De drakenoppasser viert feest “Beste oom Mart, 

Komt u ook op mijn verjaardag? Het wordt een groot feest. Er komt zelfs een goochelaar. Mama zegt trouwens dat je draken niet zijn uitgenodigd, al kun je natuurlijk altijd een stuk taart voor hen mee naar huis nemen. Eddie”

Eddie is jarig! Wat heeft hij veel zin in zijn verjaardagsfeestje: taart eten met vrienden, leuke spelletjes doen en… draken? Ja, draken. Want nogal onverwacht blijken de draken Ziggy en Arthur ook van de partij te zijn. En hun idee van vermaak verschilt nogal van dat bij mensen. Draken vinden het bijvoorbeeld heel leuk om alles wat ze zien op te eten en om de trucs van de goochelaar te verpesten. Eddie houdt van verrassingen, maar dit is er duidelijk eentje van de verkeerde soort…

 

Recensie: De Drakenoppasser viert feest is het derde deel in de grappige jeugdboekenserie De Drakenoppasser. Het hele verhaal bestaat uit niets anders dan een reeks e-mailberichten, heel origineel. De e-mails worden gecombineerd met de fantasievolle tekeningen van Josh Lacey en maken het boek compleet. Het verhaal begint met komische mailwisselingen tussen Eddie en zijn oom Mart die in Schotland woont. Helaas kan zijn oom niet op Eddies partijtje komen. Gordon komt gelukkig wel! Vooral Eddies moeder is daar erg blij mee want zij heeft een oogje op de Schotse Gordon. Als verrassing neemt hij in opdracht van oom Mart de twee draken Arthur en Ziggy mee. Zijn moeder is hier niet blij mee en ook Meester Mysterio, de goochelaar die op het partijtje van Eddie komt optreden, kan de twee draken niet erg waarderen.

Leuk, spannend en stoer zijn zo’n beetje de trefwoorden die dit vrolijke fantasierijke verhaal van Eddie en zijn drakenvrienden het beste beschrijven. Een avontuur om van te smullen. Dankzij de grote letters prima zelf te lezen vanaf ongeveer zeven jaar, maar ook goed te gebruiken als voorleesboek voor de iets jongere kinderen.

Je hoeft de eerste twee delen die in deze reeks verschenen zijn niet gelezen te hebben om het verhaal te kunnen volgen, maar deze zijn minstens net zo leuk dus waarom zou je het laten? Aanrader, vooral voor iedereen die gek is op spannende avonturen met draken.

★★★★

Deel 2

Deel 2

Deel 1

Deel 1

Titel: De drakenoppasser viert feest
Originele titel:
The Dragonsitter’s Party en The Dragonsitter to the Rescue
Auteur: Josh Lacey
Illustraties: Garry Parsons 
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN13: 9789000349968
Categorie: jeugdboeken
Pagina’s: 128
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: oktober 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 28-10-2016
Prijs: €9,99
Bestellen

 

Advertenties