Bianca MastenbroekBianca Mastenbroek (1975) woont in Eindhoven, waar ze Techniek & Maatschappij studeerde aan de Technische Universiteit. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als milieuadviseur besloot ze zich helemaal te wijden aan haar grote passie: schrijven. Inmiddels heeft ze meerdere boeken voor kinderen, de jeugd en volwassenen op haar naam staan. Het liefst schrijft ze fantastische of historische verhalen. En natuurlijk moeten de verhalen spannend zijn! Ze laat zichzelf graag verrassen door de werelden, de personages en avonturen die ze bedenkt en hoopt dat de lezer net zo geniet van het lezen van haar boeken, als dat zij doet tijdens het schrijven ervan. In 2008 won ze de schrijfwedstrijd van het Brabants Bureau voor Toerisme en twee jaar later won zij de eerste editie van de Fantastels schrijfwedstrijd. In 2011 greep ze net naast de eerste plaats van de Unleash Award voor schrijvers van fantasy, SF en horror/suspense. Bianca schreef eerder het AVI-boekje in de val en het fantasyboek Geheugenstrijd.
(bron: De Vier Windstreken)

ZonnestormZonnestorm
De wereld staat op de rand van de afgrond…

Niemand nam de waarschuwing van NASA serieus. Maar het is echt: het einde van de wereld is nabij. Door een verwoestende zonnestorm worden miljoenen levens bedreigd. In de paniek die uitbreekt, zoeken drie klasgenoten naar een manier om de zonnestorm te overleven. De eigenzinnige Floor is vastbesloten de wereld in haar eentje te redden, maar maakt meer kapot dan haar lief is. De onzekere Aran weet dat zijn veilige computerwereldje zal verdwijnen door de ramp. Nu moet hij de echte wereld trotseren. De arrogante Lucas vlucht in zijn muzikale carrière, maar ziet in dat hij moet veranderen als hij niet alleen wil achterblijven.

Alle drie moeten ze hun grenzen verleggen en die ene vraag beantwoorden: hoever kan en mág je gaan?

Het verhaal gaat over drie verschillende personen die bij elkaar in de klas zitten. In eerst instantie denken ze niet zoveel gemeen te hebben en praten ze ook niet zoveel met elkaar. Totdat Floor, één van de hoofdpersonages, ontvoerd word door een groep milieubeschermers. Lucas, die Floor wel ziet zitten wil het liefst Floor helemaal alleen redden. Hij wil de held eens een keer zijn zodat Floor met een beetje geluk zijn vriendin zou kunnen worden. Al snel komt hij erachter dat hij wel eens hulp nodig zou kunnen hebben van Aran, vooral omdat hij best wel handig is met computers. Alle drie willen ze de wereld redden van een milieuramp die de wereld dreigt te verwoesten, ze moeten daarvoor veel verder gaan dan dat ze normaal gesproken zouden doen.

Het is heel goed dat ze in dit boek een écht fenomeen aan de orde brengen. Op 21 december 2012 zou de wereld al vergaan door een zonnestorm. Het boek is daarom erg interessant om te lezen. In het begin is het wel een beetje wennen dat er uit drie verschillende personages geschreven word, maar het fijne aan dit verhaal dat je ze ook allemaal leert kennen en meeleeft met de momenten die hun beleven en hoe deze personages zich voelen.

Een mooi en indrukwekkend boek.

Auteur: Bianca Mastenbroek2dehands
Uitgever: De Vier Windstreken
Thema’s: einde van de wereld, milieu
Uitvoering: paperback
ISBN 9789051162851
Pagina’s: 400
Prijs: €14,95
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 06-08-2013
Verkrijgbaar bij uitgever en boekhandel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.