Rover gezochtIn het rijk van koning Ignaz, dat bestaat uit één enkel eiland, leidt iedereen een heel tevreden bestaan. Iedereen, behalve wachtmeester Ravenhorst. Hij heeft al jaren niks te doen omdat er geen rovers op het eiland zijn. En daar is hij nu ziek van geworden.
Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester. Hij verzamelt al zijn moed en gaat met gevaar voor eigen leven op zoek naar een rover.
Op zijn tocht komt Finn draken tegen, tovenaars en goudlibellen. Maar rovers…?

Udo Weigelt studeerde Duits en geschiedenis. Sinds 1998 schrijft hij boeken voor volwassenen en kinderen. Dat doet hij meestal onder zijn eigen naam, maar ook wel eens als Moritz Petz, of als E.T.W. Igel.

Marieke Nelissen is illustrator en grafisch ontwerper. Ze was een van de winnaars van de Lemniscaat Illustratiewedstrijd 2015 en illustreerde eerder voor uitgeverijen als Leopold en Gottmer. Rover gezocht is haar eerste boek bij Lemniscaat.

 

Recensie: Rover gezocht is een fantasierijk verhaal over Finn, een jongen die woont op een klein eiland, waar iedereen elkaar beschouwt als familie. Het is een liefdevolle, gemoedelijke -misschien soms wat saaie – omgeving waar alles en iedereen zijn gangetje gaat. Dan wordt door pure verveling de wachtmeester ziek, hij voelt zich nutteloos. Finn maakt zich ernstige zorgen en besluit op zoek te gaan naar een echte rover zodat zijn vriend de wachtmeester weer wat te doen heeft. Tijdens zijn avontuurlijke reis maakt Finn de meest ongelooflijke dingen mee en ontmoet hij veel kleurrijke karakters.

Na het lezen van Rover gezocht zouden zelfs kinderen die totaal niet van lezen houden overtuigt moeten zijn dat lezen weldegelijk leuk kan zijn. Rover gezocht is een spannend jeugdboek vol hilarische personages dat zowel jongens als meiden aan zal spreken. Vanaf de eerste pagina tot aan de laatste woorden in het boek wordt de lezer meegenomen in een spectaculair avontuur vol fictieve figuren en jonge helden. De waanzinnig mooie illustraties van Marieke Nelissen brengen het verhaal nog meer tot leven en maken het boek echt af.

Ideaal boek voor jonge lezers vanaf een jaar of acht, maar ook erg leuk om voor te lezen aan iets jongere kinderen. Eigenlijk is Rover gezocht gewoon een aangenaam jeugdboek voor iedereen van 0-80.

 

Illustratie: Marieke Nelissen

Illustratie: Marieke Nelissen

Titel: Rover gezocht
Auteur : Udo Weigelt
Illustraties: Marieke Nelissen
Uitgever: Lemniscaat
ISBN13: 9789047706182
Categorie: Young- jeugdboeken
Pagina’s: 216
Uitvoering: hardcover
Leeftijd: 8+
Verschijningsdatum: 01-03-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 07-03-2016
Prijs: €14,95
Bestellen

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.