9789026135057-de-zevende-zoon-l-LQ-fDe zevende zoon is de spannende filmeditie van Joseph Delaneys populaire serie De geestenjager. Niet te missen voor fans van De Grijze Jager! Internationale bestseller eindelijk verfilmd als Seventh son. Zie trailer

Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Hij heeft de gave van zeven keer zeven, de gave om dingen te zien waar anderen blind voor zijn.

Thomas gaat in de leer bij de geestenjager. Die verdient zijn geld met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan en veel van zijn voorgangers kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren. Hij is de laatste leerling.

‘De dreiging dampt van de pagina’s, dit boek is niet voor mietjes.’ J/M4c7398f93038d6.76367256

 

Joseph Delaney woont in Lancashire met zijn vrouw en drie kinderen. In zijn jeugd woonde hij in een spookhuis. Daar hadden hij en zijn broers steeds dezelfde nachtmerrie. De geestenjager is uit deze nachtmerrie ontstaan. Gelukkig is dat spookhuis inmiddels afgebroken. Delaney is veelvuldig bekroond met diverse internationale prestigieuze prijzen. ( Bron: De Fontein).

De zevende zoon is de filmeditie van de eerste twee boeken van de populaire seriereeks De geestenjager. Het boek gaat over Thomas, hij is de zevende zoon van de zevende zoon en dat maakt hem zo speciaal. Op een dag stuurt Thomas zijn vader hem naar de geestenjager. Waarbij hij in de leer moet om zelf ook voor geestenjager te trainen. Alleen een zevende zoon van een zevende zoon kan een geestenjager worden. Thomas beseft dat het heel zwaar en moeilijk zal zijn, maar hij zet door ondanks de mensen om hem heen die het allemaal eigenlijk maar niets vinden. Een geestenjager vecht tegen het duister en is eigenlijk een soort van tovenaar, dus ze vinden hun maar raar en eng, ze willen er helemaal niets mee te maken hebben.

 

Thomas komt er eigenlijk helemaal alleen voor te staan, ondanks dat zijn ouders hem het liefste bij de geestenjager in de leer willen zien, vind zijn broer het helemaal niets. Hij vindt toch dat Thomas hem in de weg zit omdat hij dat hij bang is dat Thomas uiteindelijk toch nog de boerderij van hun vader zal krijgen. De personages zijn goed uitgedacht en worden goed omschreven. Er gebeurt heel veel in het boek, het verhaal verveelt dan ook geen moment. Het duister wordt steeds sterker. Dus moeten Thomas en de geestenjager er wat aan doen. Ook al durft hij in het begin niet zo goed, hij doet het toch want hij wil zijn moeder niet teleurstellen, die alles voor hem heeft geregeld. De ene keer vechten ze tegen een heks die gevaarlijk is en de andere keer tegen een boeman. Het boek blijft van begin tot het eind spannend. Leuk en toch af en toe wel een beetje eng.

Het boek is zeker een aanrader voor de mensen die wel van spanning houden.

Auteur: Joseph Delaney
Uitgever: De Fontein
Serie: De Geestenjager – 1 en 2
ISBN: 9789026135057
Categorie: Fictie, 10-12 jaar
Uitvoering: Paperback
Prijs: €17,50
Recensie: Chantal Hutchison
Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.