Wat me nu toch gebeurdeWat me nu toch gebeurde op weg naar school… Davide Cali en Benjamin Chaud maakten samen dit prentenboek vol fantasierijke smoezen. Eerst stelen reuzenmieren je ontbijt. Daarna volgt een ontmoeting met boosaardige ninja’s, een gigantische aap, een mysterieuze mollenmeute en ontelbare andere verbazingwekkende omwegen op weg naar school.

SMOESJES, SMOESJES! Of toch niet?

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school… is een humoristisch verhaal in sneltreinvaart over fantasie en creativiteit, met prachtige verwijzingen naar eerder verzonnen verhalen.

 

 

 

Recensie: Wanneer de jongen uit dit prentenboek te laat op school arriveert wil de juf heel graag weten waarom hij er nu pas is. Het fantasierijke kind heeft een heel wonderlijk verhaal voor de nieuwsgierige juf in petto. De juf is erg geduldig en laat de jongen al zijn belevenissen van huis naar school vertellen, maar of ze hem ook gelooft?

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school… is een grappig, fantasievol prentenboek. Op de zeer gedetailleerde illustraties van Benjamin Chaud zullen kinderen niet zo snel uitgekeken raken. De bonte verzameling afbeeldingen worden daarnaast vergezeld met bijpassende, soms vindingrijke teksten. Een leuke mix die samen een bijna hilarisch voorleesverhaal vormen. Extra leuk gegeven is dat de diverse teksten veelal slaan op reeds bestaande vertellingen, sprookjes en legendes. Verhalen die veel kinderen waarschijnlijk wel zullen herkennen.

Titel: Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…
Auteur : Davide Cali
Illustraties: Benjamin Chaud
Uitgever: De Fontein
ISBN13: 9789026139611
Categorie: Young-prentenboeken
Pagina’s: 44
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: 02-02-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-03-2016
Prijs: €12,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.