De prinses op de erwtEchte prinsessen groeien NIET aan bomen. Je moet simpelweg wachten tot er eentje aan komt waaien.
Als dat dan gebeurt, zorg er dan voor dat je een bed voor haar opmaakt van twaalf matrassen gevuld met veren en onder die twaalf verenmatrassen leg je een hele kleine groene erwt.
Vervolgens wacht je tot de maan ondergaat en de zon opkomt. Als de prinses dan bont en blauw wakker wordt… Pas dan, weet je zeker dat je een echte prinses gevonden hebt.

Deze uitvoering van De prinses op de erwt is een uitgave van de Blinkende Boekjes reeks, deze blinken uit door hun bijzondere verhalen, geschreven door getalenteerde schrijvers. De tekeningen in de boekjes zijn gemaakt door illustratoren van over de hele wereld. Zoveel moois verdient een vrolijk glimmend randje! Daar wordt de wereld een beetje mooier van.

Lauren Child is een van de meest getalenteerde en innovatieve prentenboekenmakers van dit moment. Ze creëerde voor De prinses op de erwt eigenhandig een miniatuurwereld. Uit cornflakesdozen knipte ze decorstukken voor de kamers, die ze vervolgens beschilderde. Het bed met de twaalf matrassen maakte ze helemaal zelf. De meeste voorwerpen waren zo klein, dat ze op hun plaats gezet moesten worden met een pincet. Vervolgens werd alles liefdevol gefotografeerd door Polly Borland. (Bron: Rubinstein Media).

Recensie: Het beroemde sprookje De prinses op de erwt werd voor de Blinkende Boekjes reeks in een nieuw jasje gestoken.
De prinses op de erwt, is het overbekende verhaal van Hans Christian Andersen waarin een koning en een koningin het de hoogste tijd vinden dat hun zoon gaat trouwen. Ze hebben wel één belangrijke eis: het meisje waarmee hij trouwt moet blauw bloed hebben. De prins wil echter alleen trouwen met een meisje wanneer hij werkelijk verliefd is. Hij zoekt in alle omliggende Koninkrijken, maar vind nergens het meisje van zijn dromen. Dan staat er tijdens een hevige storm plots een knap meisje voor de deur. Het gastvrije koninklijke echtpaar laat het doorweekte meisje binnen. Wanneer het meisje verteld dat ze een prinses is wil de koningin bewijs zien. Het meisje mag blijven slapen op een bed met twaalf matrassen. Als ze werkelijk een prinses is dan zou ze de erwt die verstopt zit onder deze dikke laag matrassen moeten voelen….

Voor deze variant op het sprookje van Hans Christian Andersen haalde Lauren Child al haar creativiteit uit de kast. Ze maakte zelf koninklijkwaardige decorstukken en vulde deze aan met de mooiste poppenhuismeubeltjes. Daarna tekende ze de bijhorende personages op papier en knipte ze uit, waarna ze tussen de decorstukken werden gezet en gefotografeerd door de talentvolle portretfotografe Polly Borland (die eerder onder andere koningin Elisabeth en Nick Cave fotografeerde). Dankzij de leuke samenwerking tussen de beide talenten ontstond een geheel nieuwe variant op het oeroude sprookje. De foto’s zijn uniek en vragen er om veelvuldig bekeken te worden. De bijhorende tekst werd in een modern jasje gehesen en maakt het prentenboek helemaal compleet. Het tot de verbeelding sprekende verhaal van De Prinses op de erwt zal in deze originele uitvoering vast weer menig kinderhart gaan veroveren.

★★★★

Titel: De prinses op de erwt
Auteur & Illustrator: Lauren Child
Fotografie: Polly Borland
Vertaling: Rindert Kromhout
Uitgever: Rubinstein
ISBN13: 9789047621072
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 48
Leeftijd: 4+
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: 1 juni 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 10-06-2016
Prijs: €9,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.