Crumm Er is niemand die beter kan fantaseren over spannende avonturen dan Cas. Maar eraan meedoen, daar moet hij niet aan denken! Bijna niemand wil dan ook op het monsterfeest komen dat hij voor zijn verjaardag geeft, want het zal wel een saaie avond worden. En dat is ook zo. Totdat er een écht monster aanbelt…

Een lekker gek boek, met gedetailleerde illustraties waarop heel veel te ontdekken valt!

Ruud Bruijn werd op 4 december 1957 in Wormerveer in Noord-Holland geboren. Hij studeerde illustratie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Tijdens zijn opleiding kreeg hij les van bekende illustratoren als Piet Klaasse, Carl Hollander en Thé Tjong-Khing.
Meteen na zijn opleiding ging hij als illustrator aan de slag. Hij werkte aan kinderboeken, maar tekende ook voor tijdschriften als Margriet, Ouders van Nu en voor kinderbladen als Donald Duck, Bobo, Tina en Taptoe.

Inmiddels heeft Ruud heel veel kinder- en jeugdboeken geïllustreerd, of het omslag ervan gemaakt. Hij werkte samen met auteurs als Jacques Vriens, Paul Biegel, Willem Wilmink, Miep Diekman, Mieke van Hooft, Simone Kramer en Thea Dubbelaar. De laatste jaren heeft hij ook getekend voor educatieve uitgeverijen. Voor het museumkasteel Loevestein tekende hij bijvoorbeeld het zoektochtboekje, waarmee kinderen een tocht langs de museumopstelling van het kasteel maken.

In 2013 kreeg hij het idee voor Crumm…, een boek over een jongen die graag fantaseert, maar niet zoveel durft. Hij vindt dit een van de leukste projecten die hij tot nu toe heeft gedaan. (bron: De Vier Windstreken).

Recensie: Cas zit bomvol fantasie en is een fantastische tekenaar, maar Kinderen vinden Cas behoorlijk saai. Daar komt vast verandering in wanneer Cas een monsterfeest geeft. Helaas blijkt de griezelige goochelaar die hij uit heeft genodigd voor het partijtje helemaal niet zo eng te zijn, hij is eerder slaapverwekkend. Alle kinderen vervelen zich, totdat de deurbel gaat en er een feestelijk, zachtaardig monster op de stoep staat. Dan barst het monsterfeest eindelijk los….

Crumm is een verrassend fantasierijk prentenboek. Een extreem verhaal, behoorlijk over de top vol met eigenaardigheden maakt van Crumm een bijzonder leuk voorleesboek. De zeer gedetailleerde illustraties van Ruud Bruijn zijn stuk voor stuk een feestje om naar te kijken, op iedere pagina een explosie van kleur en details. Deze maken het fantasierijke verhaal echt compleet. Crumm is monsterlijk goed, een aanrader!

★★★★★2dehands

Titel: Crumm…
Auteur & Illustrator: Ruud Bruijn
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051164534
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 36
leeftijd: vanaf 5 jaar
Uitvoering: hardcover
Thema: verjaardag, monsters, vrienden maken
Verschijningsdatum: maart 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 23-04-2016
Prijs: €14,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.