Welterusten kleine beerWelterusten Kleine Beer

Het allerliefste prentenboek over bang zijn en slapengaan.

‘Donker, waar dan?’ vroeg Grote Beer.
‘Nou, overal,’ zei Kleine Beer.

Kleine Beer kan niet slapen. Het is zo donker! Geduldig komt Grote Beer hem telkens weer geruststellen. Iedere keer brengt hij een groter lichtje mee en uiteindelijk haalt hij zelfs de maan voor Kleine Beer.

Al meer dan een kwarteeuw gaan kinderen met een gerust hart slapen bij Welterusten, Kleine Beer. Hoog tijd voor een nieuwe uitgave: de oorspronkelijke prenten zijn nog eens opgepoetst, de vertaling is opgefrist in de tekst is extra mooi gezet. Nu kunnen alle peuters en kleuters weer jarenlang in slaap worden gewiegd met het verhaal van Kleine Beer.

 

Het bekende prentenboek Welterusten Kleine Beer gaat over kleine beer die maar niet in slaap kan komen, hij is bang voor het donker om hem heen. Grote beer haalt de grootste lantaarn die hij vinden kan tevoorschijn, maar daarmee gaat het donker niet weg. Dan neemt grote beer kleine beer mee naar buiten om te laten zien dat het lang niet zo eng donker is als dat kleine beer denkt.

Welterusten Kleine Beer is misschien wel het fijnste voorleesboek voor peuters en kleuters om voor het slapen gaan uit voor te lezen. Het prentenboek is nu verkrijgbaar in een nieuwe editie waarbij de teksten iets wat zijn gemoderniseerd. De tijdloze illustraties van Barbara Firth zijn gelukkig wel allemaal behouden, waardoor de charme van het origineel in stand is gebleven. De herziende teksten zijn misschien even wennen voor de fans van de vertrouwde prentenboeken van Martin Waddell en Barbara Firth, maar des al niet te min komt ook met deze aangepaste versie het verhaal van kleine beer weer op een prettige manier tot leven.

Een fijn boek om veelvuldig uit voor te lezen. Vooral ideaal voor peuters en kleuters die moeite hebben om in het donker te slapen.

Titel: Welterusten kleine beer
Auteur: Martin Waddell
Illustraties: Barbara Firth

Uitgever: Lemniscaat
ISBN13: 9789047707646
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: 01-02- 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 23-02-2016
Adviesprijs:€13,95 bij Bol.com nu €10,00
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.