Het grote slaapboekHet grote slaapboek bevat een schat aan slapers: buikslapers, rugslapers, onderstebovenslapers, eenzame slapers en nog veel meer…

Het bedtijdboek ‘Het grote slaapboek’ is nu als klassieker herdrukt op groot formaat. Voor kinderen met dichtvallende oogjes vanaf 2 jaar.

Met ‘Rikki’ werd Guido van Genechten (Mol, 1957) laureaat van de internationale illustratorenwedstrijd ‘Prijs van de Stad Hasselt’. Sindsdien raakte zijn internationale carrière als kinderboekillustrator in een stroomversnelling. Na Rikki creëerde Guido van Genechten nog tal van andere personages: IJsje, Tito Tovenaar, Kleine Kangoeroe, Max, Klein wit visje … Allemaal veroveren ze de harten van peuters en kleuters, niet alleen in Vlaanderen en Nederland, maar wereldwijd. De prentenboeken van Guido van Genechten worden verkocht in meer dan 30 landen. (bron: Clavis).

Recensie: Het grote slaapboek is een leuk ontdekboek. Hierin ontmoeten peuters en kleuters de grappigste dieren en ontdekken zij wat voor eigenaardige slaapgewoontes deze dieren erop nahouden. Zo blijkt de krokodil het heerlijk te vinden om met zijn buik in de modder te liggen terwijl hij wegdoezelt, maar slaapt een gevaarlijk ogende slang bijvoorbeeld veel liever hoog in een boom. De grote, geschilderde illustraties van Guido van Genechten zijn kinderlijk eenvoudig gehouden en daardoor goed herkenbaar. Ook de teksten stralen een aangename eenvoud uit, passend bij de afbeeldingen. Op elke pagina slechts een enkele regel tekst in een speels lettertype. De bundel vormt zo een mooi geheel. Jos, de peuter in het verhaal, wil eigenlijk helemaal niet slapen, maar speelt liever nog even door. Een herkenbaar fenomeen. Nadat alle dieren blijken te slapen, eindigt het verhaal met Jos die tevreden tussen zijn knuffels in bed ligt. Het grote slaapboek is het ideale boek om herhaaldelijk kort voor het slapen gaan voor te lezen. Leuk voor peuters en kleuters.

Dit boek is in het verleden al in diverse formaten uitgebracht waaronder in hardkarton en nu in een nieuwe grote uitgave. Over hetzelfde jongentje, Jos verscheen o.a. ook ‘Het grote billen-boek’ en ‘Het grote eet-boek’.

★★★★

Titel: Het grote slaapboek
Auteur: Guido van Genechten
Illustrator: Guido van Genechten
Uitgeverij: Clavis
ISBN13: 9789044827408
Categorie: prentenboeken
Leeftijd: 2+
Thema’s: slapen, dieren
Pagina’s: 26
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 28-04-2016
Prijs: €15,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.