Grote brutale Hippo

Grote brutale Hippo is inderdaad een heel brutaal beest. Hij zegt geen ‘dank je wel’, geen ‘sorry’ en zelfs niet netjes ‘alstublieft’. Maar op een dag ziet Hippo in dat hij verkeerd bezig is en verandert alles.

Recensie: In dit nieuwe prentenboek over Hippo vindt het eigenwijze Nijlpaard het prima weer voor een stevige wandeling. Hij ontmoet tijdens zijn tocht allerlei leuke dieren. Van alle dieren die hij onderweg tegenkomt wil hij wel iets hebben. Hij piekert er niet over om het eerst netjes te vragen. Hippo pakt spullen af en maakt ze zelfs kapot. Soms gaat dit per ongeluk, maar soms ook gewoon expres. Hippo zegt daarna nooit dat het hem spijt. Wanneer het nijlpaard tegen iets aantrapt waarvan hij dacht dat het een bal was, wordt hij – nadat hij het vriendelijk vraagt- gered door een olifant. Door dit lesje leert hij dat hij vriendelijk moet zijn tegen anderen.

Over deze brutale nijlpaard verscheen al eerder het grappige prentenboek Gulzige Gierige Hippo. Hierin leerde Hippo al te delen met andere dieren. In dit nieuwe avontuur krijgt Hippo een nieuw levenslesje voor zijn kiezen: beleefd zijn. Helaas is het nijlpaard een tikkeltje eigenwijs en moet hij deze les met vallen en opstaan leren.

Grote Brutale Hippo is een leuk en leerzaam verhaal met vrolijke kleurrijke tekeningen van illustrator Stuart Trotter. De prenten zijn op elke pagina voorzien van eenvoudige teksten. Een leuk voorleesverhaal waarbij kinderen op een vermakelijke manier kunnen leren wanneer anderen van je verwachten dat je sorry, alsjeblieft of dankjewel zegt.

★★★★

Eerder verschenen: Gulzige Gierige Hippo

Eerder verschenen: Gulzige Gierige Hippo

Titel: Grote Brutale Hippo
Auteur & Illustrator: Stuart Trotter
Uitgeverij: Aerial Media Company B.V. 
ISBN13: 9789402601657
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: oktober 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 29-10-2016
Prijs: €12,50
Bestellen

Lees ook de recensie van Gulzige Gierige Hippo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.