De streepjes van Wasco Alle kinderen van Mia Muis zijn grijs, behalve Wasco. Hij heeft een gestreept vachtje! Gevaarlijk, vindt oom Cor. Hij zorgt ervoor dat zijn neefje een echte stadsmuis wordt en niet opvalt. Op een nacht gaan de muizen de tuin in. Maar Wasco zou natuurlijk Wasco niet zijn als hij niet lekker zijn zin deed …

Een kleurrijk prentenboek over een slim muisje dat zichzelf wil zijn en op eigen houtje de wereld gaat verkennen. Voor kleine durvers vanaf 4 jaar.


Esther Miskotte (Amsterdam, 1969) volgde een opleiding tot eerstegraadsdocent Tekenen en Schilderen en deed daarna de Pabo. Lange tijd combineerde ze het lesgeven op basisscholen met het maken van sculpturen en schilderijen – maar sinds in 2013 haar eerste prentenboek verscheen bij Clavis Uitgeverij, heeft ze zich vooral toegelegd op het illustreren en schrijven van kinderboeken. Ze hecht er veel waarde aan dat leerkrachten haar werk kunnen gebruiken. Humor en fantasie spelen in haar boeken een belangrijke rol. (bron: Clavis)

 

Recensie: Het gestreepte muisje Wasco woont samen met zijn moeder en drie zusjes in een speelgoedwinkel. Zodra de mensen vertrokken zijn spelen hij en zijn zusjes tussen al het speelgoed. Op een avond neemt hun oom ze mee op avontuur naar buiten. Wasco mag pas mee nadat zijn oom hem volledig grijs geverfd heeft, anders zou hij te veel opvallen. Na dit spannende uitje heeft Wasco de smaak te pakken en gaat hij op klaarlichte dag alleen op onderzoek uit. Dan ontdekt hij meer dieren met streepjes en besluit hij dat anders zijn helemaal zo gek niet is…..

Het boek heeft een harde kaft waardoor het tegen een stootje kan. De streepjes van Wasco bevat een bonte verzameling van paginagrote illustraties, op elke bladzijde vind je de muis Wasco terug en wordt hij vergezeld door andere muizen, speelgoed, diverse dieren en afbeeldingen uit de natuur. Stuk voor stuk mooie plaatjes van Esther Miskotte, die ook verantwoordelijk is voor de teksten in het boek. Het verhaal leest prettig voor en bevat een lieve les: Blijf jezelf, wees trots op wie je bent. Een veelgebruikte boodschap in prentenboeken, maar deze kan niet vaak genoeg gegeven worden. Daarnaast is De streepjes van Wasco vooral een vermakelijk voorleesverhaal, die ongetwijfeld veel jonge kinderen aan zal spreken.

★★★★

Drakenfeest Superoma en de redding van blauwbil

Titel: De streepjes van Wasco2dehands
Auteur & Illustrator: Esther Miskotte
Uitgever: Clavis
ISBN13: 9789044826913
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 24
leeftijd: 4-6 jaar
Uitvoering: hardcover
Thema: Anders zijn, durven en doen
Verschijningsdatum:
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 15-04-2016
Prijs: €14,95
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.