Lance en Lot zoeken zich rotRidder Lance en ridder Lot zijn heel gelukkig samen. Toch ontbreekt er iets in hun veel te grote kasteel. Maar wat of wie…? Ze zoeken in de moestuin, ze zoeken op alle markten van het land, ze plakken posters en ze vliegen naar het land van de kangoeroes. Wanneer de ridders de moed bijna opgeven, bonkt er plotseling iemand op de deuren van de poort!

 

Lance & Lot

 

Recensie: Lance & Lot houden van het leven, ze feesten en reizen wat af! Toch missen ze iets, als ze thuis komen is het altijd zo stil in het grote kasteel. Na veel wikken en wegen weten ze wat ze willen: een eigen kindje om voor te zorgen. Ze zoeken overal, maar nergens kunnen ze een kindje vinden. Totdat er jaren later een vriendelijke mevrouw bij hun aanklopt. Komt hun wens dan eindelijk uit?

Lance & Lot zoeken zich rot, is gebaseerd op het verhaal van Tim en Steven, die inmiddels de adoptiepapa’s zijn van twee jongens: Bas en Jasper. Een leuk, leerzaam, maar vooral een vrolijk prentenboek voor kleuters. Op slimme wijze, wordt vertelt dat ook twee mannen voor een kind kunnen zorgen en leren kinderen wat adoptie precies is. Het verhaal vormt samen met de felgekleurde illustraties een mooi geheel.
Vooral een ideaal boek om klassikaal de diverse gezinssamenstellingen die voor kunnen komen te bespreken.

★★★★
Titel: Lance & Lot zoeken zich rot
Auteur: Linda de Haan
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN13: 9789021676593
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 14
leeftijd: vanaf 4 jaar
Uitvoering: hardcover
Thema’s: adoptie
Verschijningsdatum: september 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-11-2016
Prijs: €13,99
Bestellen

Advertenties