ArmstrongDe avontuurlijke reis van een muis naar de maan.

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

Een kleine stap voor een muis…Armstrong

Recensie: Armstrong is een uniek jeugdboek, boordevol schitterende illustraties van Torben Kuhlmann. Eerder verscheen van zijn hand al Mollenstad, eveneens een indrukwekkend prentenboek. In dit nieuwe fictieve verhaal valt er veel te ontdekken. Het spannende verhaal is gebaseerd op feiten over de geschiedenis van de ruimtevaart. Hoewel er ook flink wat tekst in dit dikke prentenboek staat zijn het toch vooral de afbeeldingen die het verhaal vertellen en diepgang geven. De werkelijk prachtige illustraties tonen onder andere wat voor slimme oplossingen de ruimtevaarders bedachten.

Het is 1954, een slimme muis in Amerika tuurt door een sterrenkijker om de maan te observeren. Wanneer hij andere muizen vertelt dat de maan niet van kaas gemaakt is maar van steen wil niemand hem niet geloven. Dan ontvangt muis een mysterieuze brief; een uitnodiging om naar een museum te komen. Daar ontmoet hij een oude muis die hem wel gelooft en alles vertelt over de geschiedenis van de vliegende muizen. Muis ontdekt dat de maan veel verder weg is dan hij dacht. Muis geeft niet op en maakt met vallen en opstaan een ruimtepak waarmee hij in de ruimte kan ademen. en alles wat hij voor een tocht naar de maan nodig heeft om uiteindelijk zijn droom waar te kunnen maken: een reis naar de maan en terug.

Amstrong is een schitterend prentenboek voor alle leeftijden. Vooral voor eenieder die geïnteresseerd is in de ruimtevaart, een heus Collector’s item!

 

 

★★★★★

Illustratie: Torben Kuhlmann

Illustratie: Torben Kuhlmann

Titel: Armstrong
Auteur: Torben Kuhlmann 
Illustraties: Torben Kuhlmann 
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051165630
Categorie: jeugdboeken/prentenboeken
Pagina’s: 128
leeftijd: vanaf ca. 6 jaar
Uitvoering: hardcover
Thema’s: ruimtevaart, raket, doorzetten
Verschijningsdatum: september 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-11-2016
Prijs: €19,95
Bestellen

Lees ook de recensie van Mollenstad.

Advertenties