ons-mooie-voedsel-boekAlles over je eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt.

Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En waarom is volkorenbrood zo gezond?

De antwoorden vind je in ‘Ons Mooie Voedselboek’: een informatief en creatief kinderboek boordevol interessante weetjes over ons dagelijks eten en leuke doe-dingen zoals bakken, kweken en koken… Zo leren kinderen bewust omgaan met eten en duurzame, gezonde (en lekkere) keuzes te maken.

In ‘Ons Mooie Voedselboek’ nemen Pepijn en zijn hondje Pepper je mee om samen boodschappen te doen. Ze maken een avontuurlijke reis langs kassen vol sappige aardbeien, tropische bananenplantages en velden vol boerenkool. Ze nemen zelfs een kijkje onder de grond om te zien hoe aardappels groeien. Aan het eind van het boek weet jij precies wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt.

Eerlijk over voedsel. Dat is ‘Ons Mooie Voedselboek’: een kijk-, lees- en doeboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Leuk voor thuis en ook geschikt voor natuur- en voedselonderwijs. Het staat vol interessante weetjes over ons dagelijks eten, hoe en door wie het gemaakt wordt en wat er gezond aan is.

‘Ons Mooie Voedselboek’ daagt kinderen uit om na te denken over wat er op hun bord ligt, en er zelf mee aan de slag te gaan: aardbeien kweken, frozen yoghurt maken, pannenkoeken bakken of een lampje laten branden op pieperpower.

Ons mooie voedselboek

Ons mooie voedselboek

Recensie: Ons mooie voedselboek is een super vrolijk en leerzaam boek over voeding. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar, maar zal zeer waarschijnlijk ook een hoop volwassenen weten te boeien. Ons mooie voedselboek maakt de lezer weer een stukje bewuster. Zo leren kinderen wat er allemaal bij komt kijken voordat een product op je bord terecht komt. Hopelijk met het resultaat dat voedsel nu en in de toekomst niet te gemakkelijk weggegooid zal worden.

Het informatieve boek behandelt stap voor stap een aantal belangrijke voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld volkorenbrood, aardappelen en kip. Met behulp van korte stukjes tekst bij de rijkelijk gekleurde illustraties van Jenny Lindhout kom je achter allerlei leuke wetenswaardigheden over de betreffende etenswaren. Daarnaast staan er grappige quizzen en fijne recepten in het boek. Lekkernijen die op eenvoudige manieren zelf te maken zijn. Achterin het boek zelfs nog een lijst met unieke adressen door heel het land om samen met kinderen te bezoeken.

Je zult merken dat wanneer je dit praktische, maar vooral gewoon erg leuke boek eenmaal open hebt geslagen je niet snel zult stoppen met lezen. Een prettig boek voor kinderen om zelf in te duiken, maar ook erg handig om klassikaal te gebruiken bij lessen over voeding.

★★★★

Titel: Ons mooie voedselboek
Auteur: Lisette de Jong en Ria de Jong
Illustraties: Jenny Lindhout
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
ISBN13: 9789048835133
Categorie: jeugdboeken
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Pagina’s: 48
Uitvoering: hardcover
Thema’s: voeding, gezondheid
Verschijningsdatum: september 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 21-11-2016
Prijs: €19,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.