Heer & Meester serie 2In het tweede seizoen van de populaire serie Heer & Meester kruipt Daan Schuurmans (Mannenharten, Alles is liefde) opnieuw in de huid van de zeer welgestelde, charismatische Valentijn Rixtus Bentinck die als baby te vondeling gelegd werd bij een katholiek internaat. In zijn wiegje lag een indrukwekkend legaat met een gedetailleerde richtlijn voor zijn opvoeding en een regeling die hem voor de rest van zijn leven tot een bemiddeld en onafhankelijk man maakt. Ondanks zijn welgesteldheid steekt Valentijn graag zijn neus in diverse zaken als privédetective. Hij werkt samen met de aantrekkelijke Officier van Justitie Floor van Nijevelt Guljé, een rol van Sophie van Winden (Overspel, Dokter Deen).

 

De Nederlandse dramaserie Heer & Meester was tot begin april dit jaar bij Omroep MAX op NPO 1 te zien en trok ruim 1,1 miljoen kijkers per aflevering.

Nadat Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans) zijn eigen dood in scène heeft gezet aan het einde van het eerste seizoen van Heer & Meester, denkt hij eindelijk zijn moeder te hebben gevonden. Helaas blijkt de dame aan zijn graf niet te zijn wie hij hoopt en is hij ook dit seizoen genoodzaakt zijn zoektocht naar zijn mysterieuze verleden voort te zetten. Het wordt hem echter niet gemakkelijk gemaakt. Er is iemand die alles op alles zet om ervoor te zorgen dat Valentijn zijn ware identiteit niet kan achterhalen. Ondertussen raakt Valentijn verzeild in de wereld van modellen, haute cuisine, springpaarden en talloze andere voor de gemiddelde mens onbereikbare kringen. Samen met Leo (Hubert Fermin) en de nieuwe mooie no-nonsense Officier van Justitie Floor van Nijevelt Guljé (Sophie van Winden), weet Valentijn zaken op zijn altijd charmante en controversiële wijze op te lossen. En het is natuurlijk ook dit seizoen weer elke dag Valentijnsdag!

Heer & Meester

Recensie: Ook in dit tweede seizoen is de hoofdrol weer weggelegd voor Daan Schuurmans als de onverschrokken en altijd uiterst charmante Valentijn Rixtus Bentinc. Hij zet zijn zoektocht naar zijn moeder in dit seizoen voort, maar het lijkt erop dat iemand niet wil dat hij achter zijn verleden komt. Naast zijn persoonlijke speurtocht rolt Valentijn in iedere aflevering als vanzelf een nieuw avontuur binnen waarin hij de held mag spelen. Wanneer je nog niet vertrouwd bent met Heer & Meester zijn de eerste afleveringen even wennen. De serie doet ouderwets aan en laat zich gemakkelijk vergelijken met series uit vervlogen tijden zoals De Versierders! (The Persuaders!) met Roger Moore & Tony Curtis in de hoofdrol en The Saint eveneens met Roger Moore.

Heer & Meester is vooral een detectiveserie met een vleugje drama en een hele vette knipoog naar de overbekende James Bond films. De reeks zit vol droge humor en heeft een prima cast, over het algemeen goed acteerwerk. Aangename, iets wat simplistische serie. Leuk ter ontspanning, vermakelijk en in vergelijking met andere Nederlandse series; origineel te noemen.

★★★

Titel: Heer & Meester 2
Uitgever: Bridge Entertainment
Acteurs: Daan Schuurmans, Sophie van Winden, Hubert Fermin,
Ferdi Stofmeel, Mark Rietman
Taal: Nederlands
Genre: serie, misdaad, drama
Kijkwijzer: 9, angst, grof taalgebruik
Uitvoering: Dvd, 3 disks
EAN: 8711983964655
Speelduur: 10 x 50 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 26-04-2016
Review: Sandra Hutchison
Datum recensie: 30-05-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s