Hassel is een bekend personage uit de populaire Zweedse boekenreeks (30 stuks) van Olov Svedelid. 11 van deze boeken werden al eerder als film uitgebracht. Nu is er een vlotte, vernieuwde 10-delige gelijknamige misdaadserie gemaakt rondom dit interessante Zweedse personage.
In de eerste, 45 minuten durende, aflevering maak je direct kennis met detective Roland Hassel, zijn collega’s en hun werk in de straten van Stockholm. Ze pakken de toenemende georganiseerde misdaad met harde hand aan. Hassel die zelf een criminele achtergrond heeft, is keihard als het om zijn werk gaat. Echter wanneer zijn baas Ruda op klaarlichte dag op brute wijze wordt vermoord slaan bij hem min of meer de stoppen door en zet hij alles op alles om de dader(s) te vinden. Ten koste van zijn privéleven.

Deze actieserie is hypermodern, de sfeerbepalende muziekkeuze is opvallend goed. Hoewel er veel keiharde actie in de serie voorkomt, toont deze serie veel meer de menselijkheid van de personages dan dat we gewend zijn van bijvoorbeeld snelle Amerikaanse actie en misdaadseries. De harde straatbeelden worden afgewisseld met menselijk drama, goede dialogen, het privéleven van de personages en de daarbij te verwachten seksscènes.

De eerste aflevering laat een veelbelovende indruk achter. Wat vooral opvalt zijn de ietwat ouderwetse sfeerbeelden. Mede daardoor doet de serie een beetje denken aan de ouderwetse goede misdaadseries zoals Tatort en Derrick. De dialogen zijn kort, maar krachtig. Zweden hebben schijnbaar weinig woorden nodig, de veelzeggende blikken spreken echter voor zich. De charismatische Ola Rapace (Skyfall, Wallander) neemt in de serie de hoofdrol voor zijn rekening. Wat de reeks meteen een extra pluspunt meegeeft. Het hele seizoen is nu te bekijken via Lumiereseries.com. Heb je de serie liever op Dvd of Blu-ray dan kun je deze o.a. bestellen bij Bol.com.

Maker: Amir Chamdin, Eshref Reybrouck
Cast: Ola Rapace, Aliette Opheim, Shanti Roney
Genre: Drama, misdaad
Kijkwijzer: 12 jaar
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Recensie: Sandra Hutchison
Bijzonderheden: Aflevering 1 gezien op het Lumière Crime Festival 2017.
Online te zien via Lumiereseries.com
Verkrijgbaar op Dvd
Bestellen – €24,99

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s