Zwarte tulpDe hitserie Zwarte Tulp combineert drama met een flinke dosis (bovennatuurlijke) spanning en romantiek.

In 12 afleveringen van 45 minuten staan de ontwikkelingen tussen twee families uit de bollenstreek centraal. Vanwege een mysterieus ongeluk in het verleden zijn ze aartsvijanden van elkaar geworden. Hun al jarenlang voortdurende vete wordt versterkt en actueel gehouden door de race om het kweken van een zwarte tulp. Beetje bij beetje wordt het mysterie uit het verleden ontrafeld. Niets is wat het lijkt. Maar zeker is dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden tussen leven en dood, liefde en haat, loslaten en vasthouden en harmonie en chaos.

Recensie: Twee mannen – beide met een verdienstelijk bedrijf in de bollenkwekerij – zien in elkaar een gevaarlijke concurrent en zijn dan ook niet bepaald de grootste vrienden te noemen. Na een ernstig ongeluk waarbij hun beide families betrokken zijn, wordt de relatie tussen hen echter ronduit vijandig. De betreffende families worden in de jaren die daarop volgen als het ware besmet door de haatgevoelens van de mannen. Wanneer een van de families een zwarte tulp weet te kweken komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan.

De dramaserie Zwarte Tulp heeft alles wat een serie het kijken waard maakt: drama, humor, spanning en spiritualiteit wisselen elkaar met regelmaat af. Oogstrelende beelden van Nederlandse bollenvelden, een fascinerende verhaallijn, fantastische acteurs (waaronder Huub Stapel, Linda van Dyck, Anna Drijver, Pim Lambeau en Marcel Musters), aangename dialogen en een passende regie. De serie is werkelijk on-Hollands goed. Het krachtig geloofwaardige acteerwerk van echt alle acteurs en een opbouwende spanning zorgen ervoor dat je de neiging om de serie in één keer af te kijken, maar nauwelijks weet te onderdrukken.

Zwarte Tulp is een serie die je gezien moet hebben en waar de makers met recht trots op mogen zijn.

★★★★

Uitgever: Dutch Filmworkszwarte-tulp
Titel: Zwarte Tulp
Regisseur: Ben Sombogaart
Acteurs: Huub Stapel, Linda van Dyck & Anna Drijver
Schrijvers: Antoinette Beumer, Els Buseman

Uitvoering: DVD,3 disks
Speelduur: 517 minuten
Taal: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 27-11-2015
Prijs: Dvd €24, 99 €9,99
Genre: Drama, Romantiek
EAN: 8715664116500
Kijkwijzer: 12, seks, grof taalgebruik
Review: Sandra Hutchison
Bestellen

Advertenties