The-Missing

De populaire achtdelige BBC serie The Missing werd genomineerd voor 2 Golden Globes (‘Beste miniserie’ en ‘Beste actrice’) en is nu eindelijk verkrijgbaar op Dvd.

Acht jaar geleden verdween de vijfjarige Oliver spoorloos tijdens een vakantie in Frankrijk. Zijn ouders Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O’Connor) zijn radeloos. De Franse inspecteur Julien Baptiste (Tchéky Karyo) is hun enige steun. De zaak neemt een schokkende wending wanneer Tony een verdachte op het spoor komt en het recht in eigen hand neemt…
Acht jaar later ligt het huwelijk van Tony en Emily in duigen. Oliver is nog steeds spoorloos. Maar dan duikt er ineens nieuw bewijs op en zet Tony alles op alles om erachter te komen wat er met zijn zoontje is gebeurd.

Recensie: In The Missing gaat het jonge gezin Huges op vakantie naar Frankrijk. Ze krijgen onderweg autopech en belanden hierdoor ongewild in het dorp Chalons du Bois. Het gezin wil er echter toch het beste van maken. Tony Hughes neemt zijn vijf jarige zoon Oliver om die reden mee naar het zwembad. Ze halen samen aansluitend wat te drinken in de bijhorende kantine, die op dat moment tot de nok vol zit met Les Blues supporters. Wanneer Tony Hughes de hand van Oliver een kort moment loslaat om de drankjes aan te nemen verliest hij hem uit het oog, het verhaal begint….

The Missing is voornamelijk het droevige verslag van een langdurige zoektocht van een wanhopig koppige vader die kost wat kost zijn zoon terug wil. Hij krijgt hierbij uiteindelijk hulp van de gepensioneerde rechercheur Julien Baptiste. De serie brengt goed in beeld hoeveel impact een verdwijning heeft op de betrokkenen, hoe een ieder op zijn persoonlijke wijze omgaat met onverdraagbaar verdriet en hoe betreurenswaardig egocentrisch mensen kunnen zijn.

De klopjacht naar de ontvoerder volg je als kijker door de ogen van de vader Tony Hughes, pas wanneer hij iets ontdekt krijg je deze informatie ook als kijker aangereikt. Zo ontdek je gaandeweg wat er precies gebeurd is. Voor deze serie lijkt er bewust gekozen te zijn voor een traag verloop, wat het verhaal meer diepgang geeft en je als kijker de kans geeft om stap voor stap tot je door te laten dringen wat een jarenlange, uitzichtloze zoektocht te weeg zou kunnen brengen.

Niet voor niets kreeg Frances O’Connor een Golden Globe nominatie voor haar rol als moeder. James Nesbitt is met recht het gezicht van de serie en zet een zeer overtuigende vader neer. Ook de rol van Tchéky Karyo mag hierbij niet vergeten worden…

The Missing is een fascinerende serie met slimme flashbacks en overtuigende karakters.

★★★★

Titel: The MissingThe Missing
Uitgever: Dutch Filmworks
Acteurs: James Nesbitt, Frances O’Connor
& Tchéky Karyo
Regisseur: Tom Shankland
Uitvoering: Dvd, 3 disk
Speelduur: 473 minuten
Taal originele versie: Engels
Audio: Dolbi Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 11-09-2015
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 02-10-2015
Genre: Actie/Drama
EAN:8715664113936
Dvd €21,99
Blu-ray €24,99
Bestellen

Advertenties