Pitch PerfectPitch Perfect 2

Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) en de Barden Bellas zijn terug om een pitch slap te geven aan de wereld! Nadat een schandaal de groep bijna uit de Barden groep heeft gekickt zijn de drie-voudige kampioenen bang dat ze hun harmonie hebben verloren. Ze hebben nog een kans om hun talent te kunnen laten zien en hun kampioenschap te verdedigen in de moeilijkste competitie in de wereld. Hier nemen ze het op tegen de Duitse supergroep Das Sound Machine, en vechten ze voor het recht om mee te doen aan de wereldwijde kampioenschappen. Kijk mee hoe de kracht v.d. sisterhood samenwerkt om de top van de wereld te bereiken!

In de muzikale komedie Pitch Perfect 2 keren de Barden Bella’s terug en halen ditmaal alles uit de kast om wereldkampioen a capella te worden. Dit vervolg op de gelijknamige blockbuster uit 2012 is geregisseerd door Elizabeth Banks (The Hunger Games), die in beide films de rol van televisiecommentator Gail op zich neemt. Alle favoriete personages uit Pitch Perfect keren terug in dit vervolg: Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Chloe (Brittany Snow), Jesse (Skylar Astin) en Bumper (Adam DeVine) zijn weer van de partij! Nieuwkomer Emily (Hailee Steinfeld) is te zien als de nieuwste aanwinst van de Bellas. Het is drie jaar geleden sinds de Bellas als eerste meidengroep de nationale a-capellacompetitie won. Maar wanneer ze na een schandaal worden geschorst, zijn de meiden bang dat de onderlinge harmonie verstoord is. Met nog één kans om hun eer te herstellen, proberen de Bellas de World Championship of A Capella in Kopenhagen te winnen. Tijdens het zoeken naar de balans tussen hun muzikale ambities en de stress van het afstuderen, ontdekken ze dat hun vriendschap de basis voor de onderlinge harmonie is. Samen gaan ze de strijd aan om ’s werelds top ‘pitches’ te worden!

 

De film begint tijdens een optreden van de Barden Bella’s. Tijdens dit optreden gaat het goed mis. Fat Amy maakt een blunder en wordt hierdoor letterlijk te kijk gezet. De Bellas hebben daarna nog één kans om hun reputatie te herstellen: ze moeten de World Championship of A Capella zien te winnen. Hun meest gevreesde concurrent de Duitse groep: Das Sound Machine. Om een kans te maken moeten de Bella’s eerst hun eigen geluid zien terug te vinden, daarvoor gaan ze op kamp…

Het eerste deel van Pitch Perfect was een leuke variant op de populaire Glee-serie en een originele film vol humor, zelfspot en spectaculaire muziek. Na het steengoede deel 1 en de wereldhit Cups (You’re Gonna Miss Me When I’m Gone) die daar uit voort kwam waren de verwachtingen voor Pitch Perfect erg hoog. Wat de muziek in de film betreft is het wederom genieten geblazen. Bekende hits (o.a. Run the World (Girls), Thong Song, Bootylicious, Lollipop, Lady Marmalade) zijn in een origineel jasje gestoken en maken de film zeker het kijken en beluisteren waard. Echter haalt het ontbreken van een krachtige verhaallijn de film naar beneden. Er gebeurt vrij weinig rondom de Barden Bella’s en de humor is zo nu en dan ronduit te plat. Waren de grappen rondom Fat Amy (Rebel Wilson) in het eerste deel origineel en gewaagt te noemen in deel 2 zijn deze grappen eerder smakeloos, over de top. Ook de pakkende opmerkingen van Becca (Anna Kendrick) waren in het eerste deel krachtig, maar in deel 2 laat ze zich continu overdonderen door de blondine van Das Sound Machine.

Is Pitch Perfect 2 het kijken waard? Voor een avondje muzikale ontspanning zeker. De battle tussen de diverse A Capella groepen is zeer vermakelijk en ook de gastrol van rapper/zanger Snoop Dogg is een leuke aanvulling. Voor fans van dit genre en iedereen die genoten heeft van deel 1 een aanrader, maar dan wel even je hoge verwachtingen na deel 1 loslaten.

Titel: Pitch Perfect 2Pitch Perfect 2
Uitgever: Universal Pictures
Regisseur: Elizabeth Banks (debuut)
Acteurs: Anna Kendrick, Elizabeth Banks &
Brittany Snow
Uitvoering: DVD
Speelduur: minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 02 – 12 – 2015
Prijs: Dvd € 15,99 Blu-ray: € 17,99
Dvd-Box deel 1+2 :€ 19,99 Blu-ray-Box deel 1+2: €27,99
Genre: Komedie, Muziekfilm
EAN: 5053083037291
Kijkwijzer: 12, Drugs- en/of alcoholgebruik
Review: Sandra Hutchison

Bestellen? Klik hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s