de SurpriseDe Surprise,
Romantische komedie over een multimiljonair die verliefd wordt op de ware, kort nadat hij besloten heeft om zichzelf te laten vermoorden.

Multimiljonair Jacob van Zuylen de With (Jeroen van Koningsbrugge) heeft een overeenkomst gesloten om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Maar dan wordt hij verliefd op Anne (Georgina Verbaan), een jonge vrouw die hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit proberen te komen, raken ze in grote problemen.

De Surprise is de verrassende romantische komedie van Oscarwinnaar Mike van Diem met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan.

Winnaar van 2 Gouden Kalveren voor ‘Beste Actrice’ en ‘Production Design’.

 

Trailer

 

 

Wanneer de rijke moeder van Jacob van Zuylen de With komt te overlijden ziet hij – ondanks al zijn materiele bezittingen – geen reden meer om nog langer te leven. Hij klopt aan bij een illegaal Belgisch bedrijf die zich heeft gespecialiseerd in een vroegtijdig vertrek naar het hiernamaals. Daar ontmoet Jacob Anne, ook zij ziet het leven niet meer zitten. Wanneer de gevoelloze Jacob dankzij Anne zijn emoties herontdekt probeert hij onder het wurgcontract uit te komen, hij wil samen met Anne verder leven, maar dat blijkt niet zo eenvoudig….

De Surprise is een originele humoristische film met verrassende wendingen, Jeroen van Koningsbrugge weet de emotieloze Jacob overtuigend neer te zetten en het plot is origineel te noemen. Geen vlotte, hysterische grappen en grollen dit keer, maar een mooie -iets wat trage- film. Het langzame tempo past echter prima bij de rode draad in het verhaal. De makers van de film weten met De Surprise een zwaar onderwerp (zelfdoding) op een luchtige wijze te brengen. Geen zware depressieve scenes -het blijft een komedie- maar wel een met een aantal mooie dialogen over het leven en de dood. Een grappige romantische film met een lach en een traan.

De Surprise

Titel: De Surprise
Uitgever: Dutch Filmworks
Regisseur: Mike van Diem
Acteurs: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan
& Jan Decleir
Uitvoering: DVD, Blu-ray
Speelduur: 97 minuten
Taal: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 04 -12 – 2015
Prijs: Dvd € 14,99 Blu-ray: €14,99
Genre: romantische komedie
EAN: 8715664117330
Kijkwijzer: 9 jaar, angst, grof taalgebruik
Review: Sandra Hutchison

Bestellen? Klik hier

Advertenties