SpangasDe tweede speelfilm gebaseerd op de populaire tv-serie SpangaS!

De vriendschap van Raaf (Lennart Timmerman) en Abel (Ricardo Blei) komt onder druk te staan wanneer het Spangalis College wordt gesloten en de leerlingen verspreid zullen worden over andere scholen. In hun strijd om dit te voorkomen besluit de vriendengroep het schoolgebouw te bezetten, maar dat gaat niet helemaal volgens plan. En als Raaf en Abel daarbij flink ruzie krijgen, ontstaan er twee kampen binnen de hechte vriendengroep. Pas nadat het helemaal uit de hand loopt, beseffen ze wat de waarde van vriendschap eigenlijk is.
Trailer

 

Kijk ook eens op de speciale website van Spangas

 

Naast de overbekende serie SpangaS en de film SpangaS op Survival is ook de tweede SpangaS-film een feit: SpangaS in actie.

In SpangaS in actie is het schooljaar afgelopen en dit wordt feestelijk afgesloten met een spetterend eindfeest. Maar dan komt Miss Madge als spelbreker met wel heel slecht nieuws: de school moet per direct sluiten, een rijke zakenman heeft het pand gekocht en alle leerlingen zullen verdeeld worden over diverse andere scholen. Het bekende SpangaS vriendengroepje gaat hier natuurlijk niet zomaar mee akkoord, ze willen ook het komende schooljaar bij elkaar blijven en besluiten in actie te komen door de school te bezetten. Deze toch wel wat drastische actie veroorzaakt de nodige spanningen en ruzies in de normaal zo hechte vriendengroep, maar uiteindelijk ontdekken zij wat er werkelijk belangrijk is.

SpangaS in actie zal ondanks het soms wat ongeloofwaardige verhaalverloop en matig acteerwerk zeker in de smaak vallen bij de trouwe kijkers van de serie. De film begint met een spannende nacht in een leeg schoolgebouw, een gegeven wat vermoedelijk een hoop jongeren aan zal spreken. De film bevat een hoop langdradige dialogen en komt wat rommelig over. Toch is SpangaS in actie een leuke aanvulling op de tv-reeks en het geeft de personages net even weer wat meer diepgang. Ook de boodschap van de film mag er zijn: Niets is sterker dan vriendschap!

 

Titel:Spangas in actieSpangas in actie
Uitgever: Dutch Filmworks
Acteurs: Lennart Timmerman,Ricardo Blei,Hassan Slaby,
Guillermo Hilversum,Stijn Fransen,Dilara Horuz
Regisseur: Jop de Vries (Vrijland, Spangas)
Uitvoering: Dvd, 1 disk
Speelduur: 81 minuten
Taal: Nederlands gesproken
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd advies: vanaf zes jaar
Verkrijgbaar vanaf: 16- 10- 2015
Prijs: Dvd €9,99
Genre: jeugd/drama
EAN:8715664116227
Kijkwijzer: geweld, grof taalgebruik, let op met kinderen tot zes jaar
Review: Sandra Hutchison

Bestel nu SpangaS In Actie via onderstaande link en maak kans op het te gekke spel Kakelspektakel! Dit spel werd vorig jaar nog genomineerd als Speelgoed van het Jaar en speelt een rol in deze film.

Direct bestellen? Klik hier

 

Advertenties