De Boskampi'sRik Boskamp (Thor Braun), zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader (Henry van Loon) in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden?
De Boskampi’s is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Marjon Hoffman.

Eerder te zien in
Thor Braun: Het geheim, Rabarber.
Henry van Loon: Het paard van Sinterklaas, New Kids

trailer

 

De Boskampi’s is een leuke, soms zelfs hilarische Nederlandstalige familiefilm. Het verhaal gaat over een slimme lieve jongen – Rik Boskamp – die op zijn school alles behalve populair is. Mede door het imago van zijn vader is hij op school de bron geworden van alle pesterijen. Wanneer zijn vader een promotie krijgt aangeboden en Rik de kans krijgt om naar een andere school te gaan, grijpt hij zijn kans. Op de nieuwe school kleed en gedraagt Rik zich zo stoer mogelijk. Ook verteld hij iedereen die het maar horen wil dat zijn vader voor de maffia werkt. Zijn nieuwe houding is voor hem zelf wat wennen maar blijkt in ieder geval te werken, de plaatselijke pestkoppen laten hem met rust en zoeken een ander slachtoffer. Alles veranderd wanneer een pestkop van zijn oude school zijn entree doet.

De regisseur heeft zich opvallend uitgeleefd met het decor, de kostuums en muziek, alles is een tikkeltje over de top waardoor er op beeld een iets wat dromerig, onrealistische wereld tot leven komt. Dit, het acteerwerk en de inhoud maken de film tot een vermakelijk geheel. Vooral de filmscènes waarin de sullige, niets vermoedende vader door zijn omgeving gezien wordt als een gevaarlijke maffiabaas, zijn meesterlijk neergezet door de acteur Henry van Loon. De slapstick scènes met de ex-politieagent/buurman zijn daarop een leuke aanvulling.

De Boskampi’s; een misdadig grappige film om met het hele gezin van te genieten.

 

Titel: De Boskampi’sBoskampi's
Uitgever: Dutch Filmworks
Acteurs: Thor Braun, Henry van Loon & Fedja van Huêt
Rene van ’t Hof, Meral Polat.

Regisseur: Arne Toonen (Dik Trom, Black Out)
Uitvoering: Dvd, 1 disk
Speelduur: 102 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 21-08-2015
Genre: Familie
Thema: Pesten
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 21-08-2015
Boek: De Boskampi’s – Marjon Hoffman

Dvd bestellen? klik hier of Blu-ray

 

Advertenties