We are your friendsDuik onder in de wereld van elektronische muziek en het nachtleven van Hollywood, de scene van de 23-jarige Cole
(Zac Efron).

Overdag hangt hij rond met zijn vrienden maar ’s avonds werkt hij aan die ene track die de wereld hem wereldberoemd moet maken. Alles verandert wanneer hij bevriend raakt met de coole James (Wes Bentley), een succesvolle DJ die hem onder zijn hoede neemt. James belooft de dromen van Cole waar te maken, maar dan valt Cole op Sophie (Emily Ratajkowski), de jongere vriendin van James.

Terwijl hun verboden liefde opbloeit dreigt Cole belangrijke vrienden te verliezen. Cole moet kiezen tussen liefde, loyaliteit en zijn eigen carrière…

We Are Your Friends is het regiedebuut van Max Joseph, bekend van de MTV-serie Catfish en de gelijknamige film. (Bron: Bol.com)

Cole en zijn vrienden zijn niet van plan om de rest van hun leven doorsnee te blijven. Ze willen een welvarend leven leiden. Wanneer Cole de eens zo succesvolle DJ James Reed ontmoet lijkt deze droom – in elk geval voor hem – snel werkelijkheid te kunnen worden. James ziet wel een potentiele opvolger in Cole en geeft hem een gouden kans. Echter zijn losbandige vrienden zorgen voor de te verwachten afleiding, feesten er flink op los in plaats van echte kansen te grijpen en weten de boel flink te verstieren. Cole, zelf ook niet vies van een feestje met veel drugs en alcohol, doet net zo hard met zijn vrienden mee en er moet dan ook eerst iets dramatisch gebeuren voordat hij zich realiseert dat het zo niet verder kan….

We are your friends presenteert zich als een muzikale film, maar muziek voert niet de boventoon. Het verhaal gaat voornamelijk over vriendschap, liefde en het vinden van je eigen weg. De makers lijken zich vooral te hebben gericht op jongeren. De eerste helft van de film komt bijna over als een hippe promotiefilm voor een losbandig leven vol schaars geklede aantrekkelijke vrouwen, drugs en alcohol. De kritische kijker verwacht vast meer van deze film en gelukkig wordt die verwachting later in het verhaal goed gemaakt. Zac Efron is ook in deze film weer een opvallende verschijning en zet zijn rol als talentvolle jongen geloofwaardig neer. Vooral het stuk waarin hij als de opkomende dj Cole opzoek gaat naar zijn eigen geluid is vermakelijk te noemen. Zeker voor fans van Zac Efron een aanrader.

★★★

Titel: We are your friendsWe are your friends
Uitgever: Dutch Filmworks
Regisseur: Max Joseph
Acteurs: Zac Efron,Wes Bentley,Emily Ratajkowski,
Jon Bernthal,Shiloh Fernandez
Uitvoering: DVD, Blu-ray
Speelduur: 93 minuten
Taal: Engels
Audio: Dolby Digital 5.1
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar vanaf: 18 -12-2015
Prijs: Dvd € 14,99 Blu-ray: €28,99
Genre: Speelfilm, muziek, drama
EAN: 8715664116555
Kijkwijzer: 9 jaar, angst, grof taalgebruik
Review: Sandra Hutchison

Bestellen? Klik hier

Advertenties